Wellen - St. Pieterberg - Neeroeteren_86 km

België, Maaseik

Gisteren en deze morgen weer verwend als een koningskind. Waar heb ik dat verdiend? 🍻🍰🥮... Zelfs een volledige doos voor deze middag meegekregen. Merci, merci, merci.

Het was vrij snel duidelijk dat het zacht fietsende landschap plaats ruimde voor de pittig glooiende Limburgse grond. Plat? De Plattestraat waar ik vertrok was zowat het enige die naam waardig. Al snel volgde een ferme puist in Hoeselt waarna ik wat troost zocht aan het troosthoekje. Ook het bultje in Klein Spouwen was geen klein bier. Daarna volgde Lanaken, aan de mergelgrotten in Kanne was het in kannen en kruiken; in Riemst ging de riem er even af. Prachtige streek trouwens met de mergelgrotten, het Fort van Eben-Emael, het water, en nog zoveel meer.

Ik wil het Pieterpad fietsen en dat begint/eindigt ergens rond de Sint Pietersberg (https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Sint-Pietersberg ). Een stevige pukkel, waarvan de laatste 50 meter toch tot 15% gingen. Het was toch effen puffen.🥹🥹

Daarna langs de Maas door Maastricht. Schitterende stad maar niet om hem op deze manier te bezoeken. Wel om in het Monseigneur Nolenspark (😜) mijn luxueus middagmaal te verorberen.

Daarna was het water weer mijn metgezel: het Julianakanaal (toch eentoniger dan Demer en Dijle) maar wel een mooi jaagpad. Elsloo stond ook aangestipt als één van de 10 mooiste dorpen van Nederland. Ook hier nog een uitdaging. De blijkbaar redelijk legendarische "Maasberg" : https://www.wielermonument.nl/

De meeste gemakkelijke +- 100 meter waren met het Veerke, het veerbootje naar Rotem. De laatste kilometers brachten mij via het natuurgebied Bergerven "een beetje thuis". Bedankt zus dat ik mag overnachten!

https://youtu.be/NmdXHgyMcVo

Morgen verder op het Pieterpad.

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Weer mooie story. Ook de fotos mogen er zijn. Geniet nu van je rust.

Geert Callens 2023-06-14 19:54:28

Ha, de foto bij vertrek komt terug in voege. Ik mis nog de foto bij het bord van de stad of dorp van aankomst. Of zouden die tradities niet tellen als ge in noordelijke richting gaat ? Het zag er in ieder geval een mooie en interessante rit uit. Noa Lang maakt net gelijk tegen Kroatië in de laatste minuut van de overtime. Als Nederland alsnog de finale van Nations Cup haalt zal alles oranje kleuren in de komende dagen. Wees gewaarschuwd.

Marc Dewitte 2023-06-14 22:51:12

Hé Luc, dat was zeer graag gedaan hoor. Geniet nog met volle teugen van je verdere fietsregio’s en hopelijk zien we jou dan nog eens samen met je vrouwtje snel terug 😘

Ronny en Jenny 2023-06-15 09:43:11

He Luc, De max die verslagen! Ik lees ze met plezier elke ochtend bij het ontbijt. Je bent goed bezig. Ook hele goede foto's.👍👍👍🌞🌞

Jochen Wastyn 2023-06-15 10:16:55

Merci om dit allemaal te delen met ons. Om goesting van te krijgen.

Rino 2023-06-15 11:37:42

Het Luc, Weeral mooie plaatsjes gepasseerd. Maastricht is echt mooi idd. Dit wordt precies een verwen rit der lage landen 😻👍. Toch gemakkelijk als je her en der wat familie hebt, tof.

Droesbeke Liliane 2023-06-15 22:02:12
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.