Eigen Kweek... revisited

België, Menen

Het was zowaar opnieuw geen gemakkelijk en een twijfelachtig geval. Hoe groot zouden de goesting en de fysieke mogelijkheden zijn na drie dagen wandelplezier in het Meetjesland? En wat met het weer? Maar we moeten nu eenmaal ook wat vertrouwen hebben in de weerman en de weergoden. En de vermoeidheid was voelbaar maar niet onoverkomelijk. Dus werd er maar besloten om een iets kortere rit in te plannen. Recent had ik een aantal nieuwe locaties weten te detecteren uit de Eigen Kweek serie. Het kapsolon van Griet, het huis van Chantal en het politiekantoor waren al verkend. De bar in Oost-Cappel ook maar te ver uit de buurt. Het huis van - de familie Welvaert
  • Frank en Julita
  • Lucien en Nenita
moesten nog bevestigd worden.

Dus om 10u00 op weg door heuvelend West-Vlaanderen richting Wijtschate. Met toch een lichte vorm van onzekerheid hebben we betrokken locaties gecheckt en correct bevonden. En dat zonder de huidige bewoners lastig te vallen. Maar deze streek heeft natuurlijk nog veel meer in petto. Denk maar aan de talrijke kraters uit de grote mijnenslag, de talrijke littekens in het landschap gekenmerkt door de vele oorlogskerkhoven en de vele steile en minder steile hellingen die zo eigen zijn aan de streek. Net voor de middag kregen we trouwens zo'n steile kuitenbijter voor de wielen geschoven 😨😨😨. Best dat we boven, met zicht op het glooiende landschap, onze picknick konden verorberen om even op adem te komen. Als we dachten dat we alles gehad waren dan waren we er ferm aan voor de moeite. Daarna volgde nog de Monteberg en andere ups en downs via Loker en Wulvergem om de conditie op punt te stellen. Een tegendraadse fietsverlichting zorgde bij mij alvast voor de nodige nervositeit. En met de donkere dagen in het verschiet wilde ik dat kost wat kost nog laten nakijken. Maar toch niet zonder een evaluatiegesprek te voeren op een vertrouwde locatie. Het is dan toch een pittige rit geworden en voor Marc nog eens +- 20 km extra. En als het weer een beetje meezit dan wordt het volgende week weer een super rit.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Hallo Luc en Marc Wat fijn voor jullie de streek van “eigen kweek” eens te verkennen. Dat moet zeker bijgebleven zijn. Niemand bekends gezien ?? 😂 Goed idee Luc om je fietsverlichting toch nog maar eens te laten checken, want de donkere en vuile dagen komen er aan. Kwestie van “gezien” te worden. Weeral mooie foto’s hé. Bedankt gasten voor jullie verslag. Veel moed, en volhouden zou ik zeggen.

Deoesbeke liliane 2019-10-20 20:07:07

Nu den angaar nog,waar de wiet gekweekt werd. Maar pas op van da keun hé.

Callens Geert 2019-10-21 12:26:18
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.