Menen - Mechelen: 132 km - On the road again

België, Mechelen

Het warme weer en de spanning voor weer een nieuw avontuur zorgden voor een kortere nachtrust. Het wordt vooral voor Rita weer wennen: bijna 2 weken alleen ontbijten... Sorry...

Met dergelijke weersomstandigheden kan een mens niet veilig genoeg fietsen dus had ik in laatste instantie nog mijn heil gezocht in een bandana...kwestie van mijn nekvel voldoende te beschermen. Merci Katrien ❤️

Iets na 8u00 (na een innig afscheid..😮‍💨🥰) op pad naar het Pieterpad voor toch wel een pittige etappe qua kilometers. Ook nu weer had ik mijn rit toevertrouwd aan een van de betere routeplanners. De waterkant was vaak mijn bondgenoot. Eerst de Leie en dan via Rollegem, Bellegem naar Avelgem (dju de dju...) en via het kanaal Kortrijk-Bossuut naar de Schelde. Het viel mij op dat ik toch heel vaak de partner was van de iconische Vlaanderenroute en bijwijlen ook de Heuvelroute. Af en was er ook een verfrissende N O wind en de schaduw van de bomen zorgden ook voor de nodige koelte. Oudenaarde is en blijft een aangenaam decor om door te fietsen; het kerkje van Pamele staat daar mooi te pronken langs de Schelde boorden.

In Beerlegem (... ???) een eenzaam bankje in de schaduw en juist gepast om mijn belegde boterhammen naar binnen te spelen. Ik moet toegeven: het is toch gemakkelijk zo'n één-vrouws-catering bedrijfje die alles kant en klaar maakt. 🥰🥰🥰.

Daarna was het toch dikwijls "miserie": een onmogelijk te fietsen bospad (waar uiteindelijk ook stond : "vanaf hier enkel voetgangers" 😡😡😡, of een pad dat doodloopt op een akker met pas ontluikende maïs....Ik zal de mensen van routyou.com toch eens moeten aanspreken.

Bijzonder mooi en aangenaam was de manier waarop ik door de ajuinenstad geloodst werd. Hier hebben ze de mobiliteit goed bekeken. Na Aalst kwam ik terecht op "Het Leireken"... en ik had het al vlug in het snotje... dat moet een voormalige spoorlijn zijn. Ja hoor: de vroegere spoorlijn van Aalst naar Londerzeel. Hoe het lijntje aan die naam komt kunnen jullie misschien uit de foto uitmaken. Bovendien doet het me ook altijd iets als ik verwijzingen naar Santiago tegen kom. Ze waren er en ik laat jullie meegenieten.

Dat ik dit jaar ook minder km in de benen heb werd duidelijk aan kp 102... een kramp in de linker bil en een pijnscheut in de rechter kuit. Even verpozen dus met een colaatje en dat kon in het voormalig stationnetje van Baerdegem!

Daarna moest ik noodgedwongen mijn snelheid toch wat aanpassen en minder fors trappen. Ook mijn drank voorraad slonk zienderogen. Maar Vlaanderen heeft zoveel voorzieningen dat ook dat euvel opgelost werd. En Aldi wat is de knalde?

Voor het eerst in mijn fietsgebeuren maak ik vanavond gebruik van "Vrienden op de fiets". Het is vandaag in ieder geval een meevaller!

Ik vrees dat ik Mechelen stad/centrum niet meer zal aandoen. Het pijpje is een beetje uit voor vandaag. En morgen moet ik fris en monter én aan de start staan én ook nog eens deftig aankomen op mijn nieuwe bestemming. Ik kijk nu al uit naar de volgende twee dagen.

Oh ja: voor sommige nieuwsgierigen: 511 hoogtemeters voor een vlakke rit.

On the road again dus...https://youtu.be/Jcb-h8z1uQo

Tot morgen gastjes.

Geschreven door

Al 9 reacties bij dit reisverslag

Hallo Luc. Weer op pad, met de velo. Het weer is je goed gezind tot een graad of 25. Maar daarboven is te veel. Ik wens een heel veilige reis toe. Maar geniet met volle teugen. Grtz ut Eule.

Geert Callens 2023-06-12 19:30:50

Hallo Luc, Al een pittige eerste dag precies, hopelijk kan je de trip van morgen zonder al te veel krampen afleggen zodat je hier niet al te verfrommeld aankomt. Wij zorgen wel voor de nodige natjes en droogjes. Tot morgen 🚵🏽‍♂️😘

Ronny en Jenny 2023-06-12 20:06:41

Goed gedaan! Zoek inderdaad zeker de schaduw op als je rust! Veilige reis! En geniet er vooral van

Els de zus 2023-06-12 20:52:15

Dag Luc, Had ik dat geweten dat je door Oudenaarde ging fietsen en op 200 m van mijn deur passeerde, dan had ik u een goede koele "Ename" klaar gezet. Mooi dat je "Pamelekerk" vernoemt, echt een mooie kerk gebouwd in Scheldegotiek. Maar Oudenaarde heeft zo veel moois te tonen en ook Ename doet zijn duit in het zakje. Veel moed en fietsgenot voor de dagen die volgen, Marc

Marc Maryns 2023-06-12 20:59:36

Fantastisch dat je onze Leirekensroute ook door mocht, is voor mij één van mijn lievelingsroutes in augustus als ik naar België kom doe ik hem opnieuw ongetwijfeld! De lijn 61. Er bestaat een mooi boek van de Leirekensroute.

Philip 2023-06-12 21:01:01

Sorry beste Luc . De laatkomers schieten wakker Wij zijn geschrokken toen we de GSM openden , je was al weg van deze morgen 8 u , dank voor de mooie foto's en interesant verslag , het allerbeste met uw stalen ros , dat je mag gespaard zijn van pecht . Vergeet niet te smeren van boven naar onder voor de zonnebrand , vele grt , we leven mee en ook met Rita 🚴👍🌞

Jeannine en Marcel 2023-06-12 21:02:28

Hallo Luc, T was ook direct een knaldi voor uw eerste rit. 132 km dat kan tellen. Proficiat. Krampen dat zijn we van u niet gewoon. Maar als we samen fietsen hebben tegen dan al lang een Orval gedronken. In uw plaats zou ik er morgen nog eentje drinken want ik vrees dat ge dat in Holland niet zo snel zult vinden. Maar in ieder geval doe zo verder. Goe begonnen is half gewonnen. Groetjes van de thuisblijver.

Marc Dewitte 2023-06-12 22:09:28

De kop is er af, de eerste kilometers heb je achter de rug en in de benen… geniet vooral van je tocht. Valt het alleen fietsen mee? Ik duim alleszins voor wat aangenamer, zachter weer want deze warmte is best afmattend, zelfs voor diegenen die niet met het stalen ros onderweg zijn… Verzorg je goed, geniet van de roadtrip! 🚲🚲 ‘je n’ai pas peur de la route… il faut qu’on y goûte… et tout ira bien’ Go Luc!

Karin 2023-06-12 22:30:45

Hallo Luc, De start is gegeven ! Alleen kon je niet weten dat jou eerste dagen zo zwaar zouden worden met het overdreven warme weer. Ondanks dat, wens ik je heeeeel veeel succes. En probeer toch te genieten . Jij bent een doordouwer maar geen risico’s hé. 😱😻👍😎🎩

Droesbeke Liliane 2023-06-13 12:21:44
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.