Sevilla - Maravillosa Ciudad

Spanje, Sevilla

Het ontwaken is vreemd, niets is zoals gewoonlijk. Het is wennen. De hostel is voortreffelijk: meer voor jonge backpackers en net gepast voor bicigrinos onderweg. Er zijn 2 Brazilianen op de kamer die in Lissabon wonen. Ze gingen gisterenavond wat van het nachtleven genieten. Ik heb de eerste om 6u00 horen binnen komen 🙄🙄🙄. Van de tweede was het bed nog leeg om 8u00 (tenzij ze samen lepeltje - lepeltje liggen achter het gordijn).

Wat kan ik zeggen over Sevilla? Het is een ongelooflijk mooie stad: schitterende parken en gebouwen; zeer goed om te fietsen; netjes... ik heb me een ganse dag liggen vergapen aan zoveel moois. Het brengt me te ver om hier alles uit de doeken te doen. Misschien hebben jullie iets aan deze beeld impressie:
https://youtu.be/kb08lxcVXOs?si=-qJBrljfAWJhdxpe

Dus ja, vandaag een "free guided tour" van 2u30 langs alle monumenten meegepikt waarbij je op het einde toch een eerlijke fooi geeft aan de gratis gids... En in de namiddag als extraatje het Real Alcázar. Noch in woorden, noch in foto's te vatten als je het niet zelf gezien hebt. Subliem, werelderfgoed! Hoe zou ik zeggen: 'k ben de kiete of (of 't gat wok).

Straks mij optuigen voor morgen, voor het echte werk. Ook aanpassen aan de Spaanse eetgewoontes.

Sevilla is ook de stad van de flamenco en waar Carmen van G. Bizet zich afspeelt. You like it or you hate it maar ik kon er maar moeilijk aan voorbij gaan: Habanera... Amadeus - Carmen
https://youtu.be/QugLFzedHzk?si=6r8p3XbR3if-rjD9

Te quiro todos ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Geschreven door

Al 10 reacties bij dit reisverslag

Prachtige foto's van een mooie stad. Nu nog een wijntje om de dag af te sluiten ?

Marc 2023-09-10 16:38:59

Hoy Luc, Blij dat je goed bent aangekomen. Het zou een doodzonde geweest zijn mocht je die mooie stad niet vooreerst eventjes had bezocht. Het zal nog op een drafje geweest zijn vrees ik, een wereld stad 🇪🇸. Foto’s worden zeer gewaardeerd, mooi. 👍 Wens je veel succes, niet té warm en vergeet vooral niet te genieten 🌺🌺🌺

Droesbeke liliane 2023-09-10 16:54:24

Wukn kathedralen! Incluis jouw lichaam! Begin dan maar aan je kruistocht op kruissnelheid!

Katrien 2023-09-10 17:26:33

vandaag a little bit jaelous, little bit,,,,,,,,,,,,,,, De muziek maakt het af vandaag! Heerlijk dat je tijd nam om van die mooie stad te genieten. Ik lees niets over gisterenavond, ben je gaan proeven op het dakterras? Die Brazilianen weten precies wel wat een stapje in de wereld zetten is :-) Succes morgen

Els de zus 2023-09-10 18:32:28

Wauw wat een prachtige foto’s. Moet bijzonder mooi zijn om in het echt te zien. Geluksvogel, maar wij genieten toch mee van op afstand. Wij wensen jou een deugddoende nacht en voor morgen weer een nieuw en mooi avontuur.

Ronny en Jenny 2023-09-10 20:05:05

Ik stond ook met een grote ùond wijd open toen ik al het moois zag dat Sevilla te bieden heeft. Wat me ook is bijgebleven - en ik hoop dat u ervan gespaard blijft - was dat ik te voet naar de Plaza de España trok en "gevolgd werd. Ik had het gevoel dat ik goed op mijn tellen moest passen, maar eind goed al goed. Ik hoop dat u met volle teugen heeft genoten van dat stedelijk moois. Hopelijk ga je een goede nachtrust tegemoet zodat je morgen er pico bello staat om aan uw fietstocht te beginnen. Succes gewenst.

Marc Maryns 2023-09-10 20:16:10

Mooie stad. Veel succes morgen

Dirk en fabienne dehuysser depoortere 2023-09-10 20:28:15

Gezond jaloers, geniet er van Luc.

Philippe en Brenda 2023-09-10 21:03:31

LUC HEEL veel fietsplezier en mooi weer ik kijk van avond hoe het is verlopen succes Luc

Hannie slotboom 2023-09-11 10:37:52

Hey Luc , bedankt voor de prachtige foto's en aangepaste muziek , we genieten ervan , opgepast van het lekkere Spaanse eten, waarschuwing , je hebt toch geen pamperkes vergeten tegen den dapperen ,zo bespaar je veel was , vele grt,🚵👍🌞

Jeannine en Marcel 2023-09-11 16:00:43
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.