Deodorant

Vietnam, Ho Chi Minh City

Vandaag hadden we twee geplande activiteiten. Een volle dag training bij de VCCI (Vietnam Chamber of Commerce and Industry) en ’s avonds uit eten met mensen van de VIHA (Vietnam Industrial Hygiene Association).

De training begon rond een uur of negen. We hadden van tevoren niet meer gehoord hoeveel deelnemers er zouden zijn. Uiteindelijk bleken dit er maar liefst 38 te zijn. De training was deels door Puma gesponsord. Er waren dan ook veel deelnemers van Puma zelf of van toeleveranciers. De training kende dezelfde opzet als vorig jaar. Een aantal presentaties, afwisselend door André en mij gegeven en tussendoor groepsopdrachten met terugkoppeling door deelnemers (https://www.youtube.com/watch?v=dhRa5eQzhZ0 ). Dat concept werkte ook nu weer prima. Het was een enthousiaste groep die zelf ook vragen durfde te stellen.

We hadden van BA Systemen een PID-meter (Photoionization detector) meegekregen om tijdens het bedrijfsbezoek metingen te kunnen uitvoeren. Het leek ons ook wel leuk om de deelnemers aan de training een voorbeeld te geven van een real-time meetinstrument dat vluchtige stoffen kan meten. Dus toen het zover was vroeg ik twee vrijwilligers om me te assisteren. Na wat aarzeling kwamen er uiteindelijk twee naar voren. Eén mocht het meetinstrument bedienen en aflezen, de ander kreeg een busje deodorant (AXE Dark Temptation…) en mocht mij vervolgens met deo onder sprayen. Dat leidde tot de nodige hilariteit, maar ook tot een stijgende concentratie op de meter, dus doel dubbel bereikt. Men vond het meetinstrument wel interessant, want er werden daarna veel vragen over gesteld.

Rond 16.00 uur waren we klaar en werden de certificaten uitgereikt en de groepsfoto’s genomen. Dit keer ging het wat sneller, omdat alle certificaten in één keer werden uitgereikt. Al met al een mooie training. Oh ja, mocht je benieuwd zijn wat de tekst in de rode banner boven het scherm betekent (zie foto’s), hier komt ie: ‘Glory to the Vietnamese Communist Party’….. šŸ˜Š

Daarna zijn we nog even op hotel geweest om rond 18.30 uit eten te gaan met de VIHA mensen. Het was leuk om hen weer te zien en bij te kletsen. Met de officiële overheidserkenning van de vereniging wil het helaas nog niet vlotten. Alle aanvragen liggen er, maar ze krijgen geen respons. Daardoor kunnen ze nog niet de stappen maken die ze al zouden willen, omdat het in Vietnam echt vele malen handiger is om een officiële overheidsstatus te hebben. Na drie bier en circa 10 keer toasten hebben we elkaar weer gedag gezegd en zijn wij op het gemakje naar het hotel terug gewandeld. Morgen vroeg op, dan naar een ‘washing factory’ waar we metingen willen uitvoeren.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Ha die Koen, Leuk om weer te lezen. AXE Dark Temptation. Het huismerk ;-)

Fred van Kolck 2018-01-24 16:37:51

Mooi werk! Leuk om wat Vietnamees te horen. Werd dat voor jullie ook vertaald? Ik werd er wel nieuwsgierig van. Dank voor je uitgebreide verslagen, Koen!

Hester Dekker 2018-01-24 17:07:04

Dag Koen en Andre, wat leuk dat jullie weer een reisverslag maken. Lees het weer met plezier. Een hele goede tijd toegewenst in Vietnam.

jolanda Willems 2018-01-24 21:17:51

Top. Ik heb foto's gedownload. Heb je d'r ook 1 van de spray? Proefkonijn!!

Pa 2018-01-25 13:04:10

Ja, er werd gelukkig voor ons ook simultaan vertaald, dus wij konden het goed volgen. Helaas geen foto's van de spray...

arbeidshygiene 2018-01-25 16:58:05
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.