VIHA

Vietnam, Ho Chi minh city

Vandaag zijn we begonnen met een ontbijtje bij Tous les Jours - een authentic bakery - die lekkere croissantjes verkoopt en sterke Vietnamese koffie schenkt. Daarna zijn we te voet de stad ingetrokken naar District 5 (Cholon), ook wel Chinatown genoemd. Onderweg het een en ander tegen gekomen aan werksituaties. Zie de foto's en filmpje (https://youtu.be/oySim7fQ5mM ). Allerlei shopjes en bedrijfjes, meestal netjes gerangschikt per product. Handig, als je bijvoorbeeld een nieuwe wc-pot nodig hebt, dan moet je maar naar één straat toe om er een uit te zoeken.

Rond zes uur werden we opgehaald door de heren Binh Pham en Dzung Nguyen van de Vietnamese vereniging voor arbeidshygiëne (VIHA). VIHA is een jonge organisatie die zich wil inzetten om de arbeidsomstandigheden binnen Vietnam, en met name ook binnen het midden- en kleinbedrijf te verbeteren. Ze zijn recent opgericht en nu druk met netwerken en andere mensen in Vietnam erbij te betrekken. Tijdens een heerlijk diner hebben we kennis gemaakt en geleerd over arbeidshygiëne in Vietnam. Waar mogelijk gaan we kijken hoe we elkaar kunnen ondersteunen en kennis & informatie kunnen uitwisselen.

Na het diner nog even over de promenade Nguyen Hue gelopen waar de lokale (rijke?) jeugd in drommen op hoverboard rondjes rijdt. En uiteraard een foto gemaakt van Ho Chi Minh.


Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Dat ziet er allemaal erg goed uit. En de eerste arbeidshygiënische contacten zijn gelegd, mooi! Die foto's van werkomstandigheden zijn altijd leuk en prettig relativerend.

Hester Dekker 2016-05-31 18:32:23

Wat mooi dat het gelukt is om contact te krijgen met de Vietnamese arbeidshygiënische vereniging. Dat is voor hen ook weer een prachtige manier om iets te horen over arbeidshygiëne in andere regio's.

Andrea Hiddinga 2016-05-31 22:50:25

Ik lees met veel plezier het reisverslag. Leuk om gelijk foto's bij het verhaal te hebben.

jolanda 2016-06-01 23:00:47
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.