Ho Chi Minh City

Vietnam, Ho Chi Minh-stad

We zijn weer in Ho Chi Minh City. Welkom warmte, drukte, brommertjes en nog eens brommertjes (https://www.youtube.com/watch?v=1uyUvssTDVE&index=2&list=PLDE_a-yCiwDtPlH6FOCDn46fGv3yqWABF ). Ondertussen heb ik gelukkig kunnen ruilen van kamer en nog gelukkiger kwam Andre’s bagage gisteravond aan. Die loopt dus nu weer herkenbaar als André rond en niet half André en half Koen…. met mijn sokken en korte broek 😊.

Vandaag hebben we het relaxt gehouden. Klein beetje uitslapen en toen eerst ontbijt waarbij (voor het eerst?) alle bestellingen (cappuccino – hot – no sugar en orange juice) goed doorkwamen! Daarna de trainingen doorgenomen die morgen weer gaan beginnen. En toen rond een uurtje of twaalf de stad in richting centraal station en verder via het kanaal naar de Jade Emperor Pagoda en de Botanic Gardens. Onderweg één flinke regenbui gehad, verder is het hier tegen de 30 graden.

Even terug naar het hotel geweest om bij te komen van al het wandelen en net nog even uit eten geweest in een buurtrestaurantje. Daar kwam de bestelling niet helemaal goed door. Ik kreeg iets van soep met vermicelli en varkensvlees ipv iets met ‘duck’…… Onderweg kwamen we heel veel blije Vietnamezen op brommertjes en met Vietnamese vlaggen zwaaiend tegen (https://www.youtube.com/watch?v=BJQIei1Sl3Q&list=PLDE_a-yCiwDtPlH6FOCDn46fGv3yqWABF ). Na heel wat speurwerk (stond niet eens op de NOS-website!) blijkt het te gaan om de ‘Asian Football Confederation 2018 Championship voor teams <23 jaar’. Een tweejaarlijks evenement, ditmaal in China gehouden. Na de poule des doods overleefd te hebben (met Zuid-Korea, Australië en Syrië) volgde een knappe overwinning op Palestina en vandaag na penalty’s in de halve finale gewonnen van Qatar (voor de echte liefhebbers van Aziatisch voetbal, zie https://www.youtube.com/watch?v=jrfMmaClaxk ). Op dus naar de finale op 27 januari tegen angstgegner Oezbekistan.

Morgen het serieuze werk, dan beginnen we aan onze driedaagse met trainingen en bedrijfsbezoeken.


Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Ha die Koen, André in jouw korte broek. Dat lijkt mij hilarisch. Heb je daar ook nog foto’s van 📸. Succes straks met de trainingen.

Fred van Kolck 2018-01-23 17:10:51

Ik hou me ook aanbevolen voor die foto's. Wat een chaos met die brommertjes. Ik kan me iets voorstellen bij die mondkapjes... Succes morgen!

Hester Dekker 2018-01-23 17:27:11

Mooie beelden. Met sfeer. Geweldig. De wereld ligt voor ons open.

Pa 2018-01-24 13:16:31

Die foto van André in Koen's broek..... ik heb hem (maar jullie krijgen hem niet! :-)

Machteld 2018-01-28 10:11:33
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.