VCCI

Vietnam, Ho Chi Minh City

Vandaag was de meest zonnige dag tot nu toe. En het bleef zelfs droog. André en ik zijn van die gekke toeristen die liever gaan lopen dan dat ze een taxi nemen. We gingen dus nu ook weer te voet naar onze eerste afspraak om 09.00 uur. In lange broek en blouse (beetje netjes gekleed gaan voor afspraken) kwamen we toch wel lichtelijk bezweet aan bij VITAS (Vietnam Textile and Apparel Association). Daar aangekomen konden we aan de mimiek aflezen dat ze niet hadden gerekend op de komst van twee buitenlanders….. Onze gastvrouw bleek andere afspraken te hebben. Na een kort gesprekje met een slecht Engels sprekende Foreign Affairs Officer zijn we daarom weer vertrokken. In afwachting of de afspraak wellicht naar morgen verplaatst kan worden [dat is ondertussen bevestigd :-)]

Met de taxi naar de tweede afspraak gereden, de Vietnam Chamber of Commerce & Industry (VCCI). Daar werd op ons gerekend! Een uur gesproken met twee dames. Tenminste, één dame was daar als stagiaire, zij heeft alleen ‘welcome’ en ‘goodbye’ gezegd. Maar mevrouw Ninh was erg enthousiast en vertelde openhartig over de activiteiten van VCCI in Vietnam. Zij geven regelmatig trainingen aan bedrijven op het gebied van ‘occupational health & safety (OHS)’. Uit de gesprekken van afgelopen dagen wordt duidelijk dat er in de ‘big companies’ die leveren aan ‘big suppliers’ wel de nodige kennis op het gebied van OHS is. Maar dat er met name een gebrek aan kennis, mensen en financiën is binnen het midden- en kleinbedrijf om OHS goed te implementeren. Daar is nog een wereld te winnen.

De rest van de dag hebben we besteed aan sightseeing. Door de stad gelopen, bergen ultrafijn stof ingeademd, ijskoffie gedronken, een potje veer-voetbal (https://youtu.be/OwkM6GBzQwY ) gespeeld, genoten van de cultuur en ons verbaasd over de vele propaganda posters van Uncle Ho.


Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Wat een belevenissen! Interesting! Je brengt me trouwens op een idee om ook eens wat leuke plaatjes te schieten van arbeidsomstandigheden hier...;-)

Roechama 2016-06-01 20:32:38

Eigenlijk zoals te verwachten: in de grote bedrijven begint de ontwikkeling van OHS, in de kleinere bedrijven is het lastiger. Goed om te blijven realiseren bij het ontwikkelen van materiaal. Fijn dat de eerste afspraak alsnog ingepland kon worden voor vandaag. Jullie zijn goed aan het netwerken. En dan de bedrijfsbezoeken nog. Ik ben erg benieuwd! Ga vooral door met die arbeidsomstandigheden fotograferen, altijd leuk. Veel succes weer. Erg leuk om zo op de hoogte te blijven. Volgt er ook nog een video waarin we jullie aan het veervoetballen zien (-; ? En dan vooral met zo'n handstand erin. Iets voor André?

Hester Dekker 2016-06-02 11:08:24

Haha Hester, André en handstand? Laat hem eerst maar eens proberen achterlangs terug te schieten (volgens mij komt die handstand dan vanzelf spontaan!).

Machteld 2016-06-15 13:48:39
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.