Nagasaki

Japan, Nagasaki

Naar Nagasaki


Vandaag reizen wij met het OV naar Nagasaki. Het is Golden week, een week met drie nationale feestdagen op rij. Velen maken van de gelegenheid gebruik om andere delen van Japan te bezoeken of naar het buitenland te reizen. Daar hebben wij vandaag last van.

Het was onmogelijk om treinen te reserveren dus is het hopen op een zitplaats. Dat lukt aardig behalve op een verbindingstrein tussen twee Shinkanzen stations. Daarin kan ik mij zelf nog net naar binnen proppen. Gelukkig duurt dit niet te lang.

Nagasaki is een belangrijkenhavenstad gelegen op het Japanse eiland Kyushu en staat bekend om zijn vulkanen, prachtige eilanden voor de kust, historische gebouwen en warmwaterbronnen. De stad was honderden jaren lang de enige belangrijke toegangspoort voor het buitenland tijdens de periode van Japanse nationale isolatie. De Nederlanders waren de enige met wie in die tijd handel werd gedreven via het kleine kunstmatige eilandje Dejima. Het eilandje is nu helemaal ingesloten door de stad. Een sloot geeft nog de grootte aan.

In de haven gaan wij lunchen in een visrestaurant. Ik eet de specialiteit van Nagasaki, een kom rijst met verschillende soorten verse vis. Standaard wordt daarbij misosoep en twee kleine bakjes groenten geserveerd.

Na de lunch op pad met Lotte voor een eerste kennismaking met Nagasaki. Je hebt hier een "Hollander Street" en een " Hollander Slope". Het straatje, met kinderkopjes aangelegd, stijgt 20%. In deze heuvels vestigden vele Nederlanders. Uiteindelijk samen met expats uit velen andere landen en werelddelen. Echter alle buitenlanders, ongeacht herkomst, werden door de Jappaners Hollanders genoemd.

De hele stad ademt een Westerse sfeer wat wordt veroorzaakt door al die buitenlanders die hier hebben gewoond zoals Portugezen, Engelsen, Schotten en Hollanders.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.