Dag 26, Città di Castello - Assisi

Italië, Assisi

Tegen 9 uur zit ik weer op de fiets. Er hangt een laagje ochtendnevel tegen de bergen waar een zacht zonnetje op schijnt. Het is prachtig. Maar al snel breidt dat laagje lieve ochtendnevel zich uit tot hardnekkige mist. En koud! In mijn korte broekie! Voor het eerst onderweg tassen los en op zoek naar lange broek en jas. En jahoor, die zitten natuurlijk helemaal onderin. Maar het fietst een stuk aangenamer. Een uurtje later mag het weer uit...
Leuke route vandaag. Mooie uitzichten. Soms gaat het wat op en af. Tijdens zo'n klimmetje kom ik langs een cafeetje waar wat oude mannetjes zitten en eentje "viva Ollanda!" roept. Ik zwaai en vraag me af hoe die dat nou weet, maar ja, alleen die Hollanders zijn zo gek om dat hele eind te fietsen.
Tegen 12 uur stop ik bij een barretje voor koffie en een croissantje gevuld met jam. Het is wel weer toevallig, maar er komen nog 2 Nederlandse vakantiefietsers aan die ik gister op de top ook al voorbij zag fietsen. We drinken samen koffie en delen onze verhalen. En over hoe straks terug, want het eind komt in zicht.
Na deze pauze wordt de omgeving als maar mooier. Lief glooiende heuvels met olijfbomen, soms cipressen, mooie dorpjes die tegen de berg geplakt lijken. Erg fotogeniek allemaal.
Het is vandaag niet heel ver naar Assisi. Om preciezer te zijn zit ik in het dorpje 4 km verderop, Santa Maria degli Angeli, maar dat zegt niemand iets.
Na de douche in gepaste kleding op weg naar Assisi voor een bezoekje. Een prachtige plaats met veel oude straatjes en kerken met één grote hoofdkerk; de Sint Franciscusbasiliek. Om daar te komen moet ik eerst langs de bewaking die mijn fiets niet op het plein willen. Wat een gedoe. Het is wel een mooie kerk met veel blauw in de schilderingen wat het een wat 'huiselijke' uitstraling geeft. Voor meer details, zie google.
Op straat is het een komen en gaan van priesters en nonnen. Ook in mijn 'eigen' plaats staat een grote kerk.
Eénmaal terug ga ik op zoek naar onderdak voor de volgende dagen. Het gaat lastig. Of te ver weg, of juist te korte dagafstand of te duur. Maar toch weer gelukt. Lekker slapen in deze heilige omgeving.

km stand: 72
Locatie: Camere Santucci, Santa Maria degli Angeli
Weer: koud! later breekt de zon door en hele dag onbewolkt, 23C


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.