Dag 19, Torbole, Cavaion Veronese

Italië, Cavaion Veronese

Na een uitgebreid ontbijt en een wat verwarrende discussie over het vernietigen van de kopie van mijn paspoort (wat lastig gaat ivm taalbarrières) moet ik me nog haasten om op tijd bij de boot te komen. De man achter het loket herkent me van gister en weet nog van de fiets. Dat is al een goed begin. Achter me komt een grote groep Amerikanen met allemaal mountainbikes die onder begeleiding een boot/fietstocht gaan doen. Ik steek een beetje raar af met mijn volle fiets.
Ik heb een plek aan tafel met mooi uitzicht en laat het Gardameer aan me voorbij gaan. Aan de noordkant van het meer zijn de bergen nog hoog en het meer smal. Aan de zuidkant is het net andersom. We leggen bij heel wat plaatsen aan, vooral aan de westkant. Een paar plaatsjes daar zijn echt een chique bedoening. In Sirmione overstappen op de boot naar Bardolino, waar ik even na 3 uur aankom. Het ziet er prachtig uit, echt vakantiesfeer en nog gezellig druk. Terwijl ik mijn broodje kip eet op een bankje spreek ik een paar Nederlanders die op vakantie zijn. Wel lekker om weer even Nederlands te praten.
Dan volgt een drukke weg een stukje richting mijn hoofdroute naar het appartementje wat ik voor de komende nacht heb kunnen boeken. Bij de eerste rotonde is het foute boel. Een auto komt van rechts , ziet mij niet en wil zo doorrijden met nog een flink gangetje. Instinctief geef ik een keiharde gil. De vrouw achter het stuur heeft gelukkig haar raampje open en van schrik remt ze gelijk. Ik denk echt dat er nog maar 20 cm tussen zat. Theatrale handen omhoog en scusi. Mijn hart klopt in mijn keel. Met een flinke adrenalinestoot rij ik de heuvel op.
Na een paar kilometer heb ik mijn bestemming gevonden, alleen, alles is dicht. Het is nu 4 uur maar om 6 uur gaat het pas open. Dat stond niet op Booking.com! Er hangt wel een briefje met telefoonnummer. Tja, dan dat maar bellen. Gelukkig, na een half uur komt er iemand. Ik heb een heel appartement voor mezelf, in de tuin met olijfbomen is een zwembad met ligbedjes. Mmmm...
Na er even over nagedacht te hebben vraag ik of ik voor hetzelfde tarief nog een nacht mag blijven en dat kan. Lekker, even een time-out en de was doen. 's Avonds eet ik het andere broodje kip, ik heb nog een wijntje, 2 toetjes en een appel. Meer dan genoeg.
Miami Vice en The A team van 25 jaar geleden op de Italiaanse TV. Nu weet ik het zeker. Hier red ik het wel 2 dagen.

km stand: 11
Locatie: Locanda Ulivi, Cavaion Veronese
Weer: onschuldige wolken, lekker weer, 20-25C

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.