Dag 9, Nierstein - Neckargemünd

Duitsland, Neckargemünd

De douche was warm, koud, heet, koud, van alles, maar niet lekker. Ik zou net in bed stappen als het brandalarm in mijn kamer afgaat. Niks aan de hand, maar wel schrikken. Bedlampje doet het ook niet. Ontbijtje is prima, ook al staat er zware klassieke muziek op. Na alle "gute reise" van de andere gasten in ontvangst te hebben genomen doe ik nog een rondje over het mooie Marktplatz van Nierstein en koop 2 koffiebroodjes bij de bakker. Ze is ook zo aardig om mijn bidon te vullen want dat was ik vergeten. Even buiten het dorp moet ik wachten op het pontje. Daarna volgt weer een landelijk mooi gebied waar de kilometers makkelijk wegtrappen want het is allemaal vlak. Sowieso merk ik dat ik in een soort dagritme kom. Waar ik de eerste dag bekaf was na 95 km (nou ja, dat is misschien ook wel veel) voel ik dat dat me nu veel makkelijker afgaat. Ik vind het lekker om op tijd te beginnen 's ochtends. Is ook gewoon praktisch want ik ben toch vroeg wakker. Maar dan ben je ook redelijk op tijd op de volgende bestemming en is er ruimte om daar het eea te verkennen. Met veel plezier moet ik zeggen dat ik geen last van zadelpijn heb. Bij de aanschaf van deze fiets zat er standaard een ander zadel op wat flink hard was en waar ik echt niet lekker op zat. Maar wat dan wel? Door een intensieve zoektocht op internet kwam ik op dit zadel uit en ook dan is het maar afwachten of er een match is. We moesten even aan elkaar wennen, maar mijn billen en het zadel zijn nu goede vrienden. Om dit zo te houden smeer ik trouw elke ochtend en avond de billetjes in met speciale crème, maar misschien werkt dit wel psychologisch. Oké, tot zover genoeg info.
In Lorsch, wat een heel mooi stadje is, maak ik een praatje met een fietsende Brabander die net uit Rome komt. Ook hij heeft de tent met de post naar huis teruggestuurd! Tijdens een pauze in Heddesheim onder bomen word ik opgevreten door kleine zwarte beestjes. Ik word er paranoia van, krijg overal de kriebels. Snel weer verder. De stad Heidelberg ligt er prachtig bij. Ik rij nog een klein rondje door de Altstadt waar het wemelt van de toeristen. Uitgebreid rondkijken hoef ik niet, vorig jaar zijn we hier samen nog geweest. Een stukje verder ligt de camping voor vannacht met trekkershut. 2 stapelbedden, tafeltje en 1 lamp. Dat is het. Geen stroom. Ach, ik red het er mee. Een stukje terug heb ik een Aldi gezien voor mijn boodschappen. Vanavond broodjes met zalm en brie, wijntje, toetje, prima. Ontbijt en eten voor morgen onderweg heb ik ook ingeslagen. Buiten achter het toiletgebouw vind ik een stopcontact voor alle oplaaddingen. Wifi doet het alleen bij de receptie. Even Tango-en (soort skype) met de jongens thuis. Lekker dat ik ze ook kan zien. Het gaat gelukkig iets beter met Simon. Een plek regelen voor morgen lukt nog niet erg. Of ze hebben geen plaats of het is me te duur. Ik laat het maar even zo.

km stand: 93,3
Locatie: trekkershut op camping Haide, Kleingemünd
Weer: licht bewolkt, warm, meer dan 25C


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.