Dag 22, Montagnana - Ferrara

Italië, Ferrara

Zelf een bakkie koffie in de keuken gezet, broodje en yoghurt nog van de Lidl. Prima. Zoals afgesproken laat ik de sleutels liggen en trek de deur achter me dicht. Zoveel vertrouwen durft toch geen mens te beschamen?
Ik stap de deur uit en zit gelijk op de route. Veel landelijk, boerengebied en vlak. Muziek op mijn hoofd en gewoon trappen.
De route van Reitsma heeft in Italië een paar varianten. Thuis bedacht ik dat ik de Toscane route over o.a. Florence en Siena zou fietsen. Landschappelijk en cultureel wellicht de mooiste route. Maar door heel veel hoogtemeters ook het zwaarst. Daarbij komt dat we met het gezin al een paar keer op vakantie zijn geweest in Toscane. Heel veel plaatsen op de route hebben we destijds bezocht. Het lijkt me niet leuk om nu ergens te fietsen en te bedenken dat we dit met zijn vieren ook al hebben gezien. En o ja, daar hebben we toen de auto geparkeerd. En daar bij die ijssalon een ijsje gegeten. Daarom kies ik nu liever voor de hoofdroute die o.a. over Ravenna en Assisi gaat. Voor mij helemaal nieuw. Ook deze route kent genoeg variatie en landschappelijke schoon in Umbrië.
Maar voorlopig fiets ik eerst naar Ferrara. De route leidt door wat mooie plaatsjes en vlak voor Ferrara komt de Po af en toe langs. In Ferrara kan ik het natuurlijk toch weer niet vinden en moet terug naar het Castello Estense; een mooi kasteel omringd door een soort gracht in het centrum van Ferrara waarin ook de tourist info is gevestigd. Met de plattegrond gaat het beter. Hartje centrum in een smal straatje ligt 'mijn' huis. Niks commerciële toestanden, maar een heel persoonlijk hostel. Met een mix van Frans, Italiaans, een beetje Engels en veel handen en voeten verstaan gastvrouw Liliana en ik elkaar. Ik rust even uit op de simpele, maar schone kamer en ga dan alweer op zoek naar iets voor morgen. Ik heb ook trek, dus lekker anoniem wat eten bij de Mc. Donalds en dan een wandeling door het centrum met mijn touristmap. Mooie stad! Een ijsje toe en dan terug. Er is een heel lief dakterras met goede wifi. Liliana komt kussens brengen om op te zitten en ik krijg 2 koekjes/ gebakjes op een schoteltje. Als ik even later zit te Tango-en komt ze de kaarsjes aansteken en zwaait nog even enthousiast naar Ton op de telefoon. Ik geniet.

km stand: 76
Locatie: Albergo degli Artisti, Ferrara
Weer: bewolkt maar geen regen, 17-20C

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.