Dag 23, Ferrara - Classe

Italië, Classe

Liliana zwaait me uit. Ik ga op zoek naar koffie en een broodje. Dat is in een stad als Ferrara geen probleem. De stad is al volop in bedrijf, er is markt. De route gaat langs de vestingwal die om het oude centrum ligt. Mooi! Al snel zit ik buiten de stad. Er is weinig te beleven. De fietspaden worden schaarser, vaak gewoon een rustige autoweg volgen. Alles is vlak en veel kale velden. Eigenlijk is er geen bal aan. Gewoon de kilometers wegtrappen met muziek op. In Portomaggiore is het markt en dat is een welkome afleiding. Bij een soort snackbar kraampje verkopen ze stukken plaatpizza en er staat een hele rij. Dat is meestal een goed teken dus ik sluit aan. In een parkje in de buurt eet ik mijn pizza die lange draden van de gesmolten mozzarella trekt. Ik snap de rij. Hij is verrukkelijk! Ik geef gas naar Ravenna, wat ik geen boeiende stad vind, maar misschien zeg ik nu wel heel foute dingen.
Mijn hotel staat vlak achter de Sant 'Appolinare in Classe. Van buiten ziet deze kerk er mooi uit en van binnen schijnt het ook erg mooi te zijn met geweldige mozaïeken uit de 6e en 7e eeuw. Ik wil ze best bekijken, maar ben toch een cultuurbarbaar want het entreegeld heb ik er niet voor over.
Het hotel is prima. Nadat ik boodschappen heb gedaan mag mijn fiets in het voorraadhok van het restaurant. Omdat ik vanmiddag al pizza heb gegeten maak ik me er vanavond makkelijk vanaf. Nou ja, meloen met rauwe ham en focaccia met brie is toch een redelijke maaltijd. Onderdak voor morgen en gelijk voor overmorgen geregeld dus ik kan gerust gaan slapen.

km stand: 91
Locatie: hotel Classensis, Classe
Weer: heerlijk, veel zon 20-25C

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.