Dag 25, Novafeltria - Citta di Castello

Italië, Umbrië

Het bed was wel goed maar het breakfast heeft nu een dieptepunt bereikt; een cappuccino met een croissant in het café om de hoek. Het is nog koud. Vandaag mijn helm maar weer op want het wordt flink klimmen en dalen vandaag. Een logica van niks, want op elk ander moment kan er natuurlijk ook iets gebeuren. Maar ik hou niet zo van een helm op.
De klim begint lichtjes maar het wordt al steiler. De uitzichten ook al mooier. Er zijn erg veel motorrijders vandaag. De één rijdt netjes, de ander stuift je voorbij. Na een pittige klim bakkie koffie en een broodje in een klein dorpje. Alle ouwe mannetjes zitten gezellig bij elkaar. Geen woord over de grens. Nog 8 km naar de top en dat is flink trappen. Daar aangekomen nog maar een broodje en wat drinken en dan naar beneden suizen. Heerlijk! Prachtige uitzichten. De rest is redelijk vlak vandaag. Mijn hotel ligt in het centrum en met mijn navigatie-app is het makkelijk te vinden. Er is een festival van oude motoren (vandaar waarschijnlijk de drukte met motoren vandaag) en de Italianen maken er een feestje van. In één van de kleine straatjes zie ik een collega-fietser met volle bepakking met een paar nonnen praten. Hij is op zoek naar het klooster voor een overnachtingsplek. We raken even aan de praat en hij blijkt een Oostenrijker te zijn op weg naar Gargano. Hij gaat op zoek en ik maak mijn rondje af en neem take-away pizza mee naar mijn kamer. Met nog een flesje wijn. Prima.
Dan gaat de hoteltelefoon. Huh?! Blijkt de Oostenrijker ook in dit hotel te zitten want het klooster is dicht. Of ik samen wil gaan eten? Nou, eten niet, maar mee wel. We bekijken de plaatselijke kerk en strijken neer bij een pizzeria. Hij een pizza, ik een toetje en samen een mezzo rosso. We wisselen ervaringen uit en het is gezellig. Een onverwachte, maar leuke avond.

km stand: 78
Locatie: Albergo Umbria, Città di Castello
Weer: prima weer, ± 22C

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.