Dag 13, Augsburg - Aidling

Duitsland, Aidling

Al vroeg loop ik een rondje door het centrum van Augsburg. In de dom waren de nonnen en priesters aan het zingen. Een mooi moment om een kaarsje te branden voor een goede afloop van deze reis. Mag dat eigenlijk voor jezelf? Koffie met een broodje bij de bakker als ontbijt. Terug op de hotelkamer is het bloedheet. De zon staat er precies in. Een boel geregel om de fiets weer uit de kelder te halen en alle spullen op de fiets te krijgen zonder dat deze onbeheerd bij de ingang staat. Wat een gedoe. Ik zweet nu al. Weg hier.
Ik heb mijn track snel weer gevonden en volg het mooie grindpad langs de Lech, de stad uit. Er volgen wat meertjes waar mensen zwemmen. Mooi stukje. Daarna wordt het wat saaier. Langs de weg en lege boerenvelden. Ik betrap mezelf erop dat ik steeds mijn buik in hou als ik aan het fietsen ben. Waarom? Niemand die het ziet. En wat dan nog, iedereen die ik tegenkom zie ik nooit meer. En zullen ze nu echt denken, goh, ze heeft een buikje? Dus lekker de boel laten hangen. Gek, dat valt nog niet mee.
De Ammerzee is een mooie plek voor de middagpauze. Daarna nog flink gas en soms wat klimmetjes naar Aidling. Op een kruising toetert een vrachtwagen naar me. Ik schrik ervan. Maar als ik naar hem kijk steekt hij lachend twee duimen op. Dat is dan wel weer leuk.
Aidling is een klein gehucht. Maar ook hier ontbreekt het geijkte gasthof Post niet. Mooie kamer met balkon en uitzicht op de alpen die gaan komen. 's Avonds een flinke roomschnitzel met een grote bier. Het duurt wel een uur voordat ie er is want het is druk. Ik probeer me er niet al te veel van aan te trekken, maar het blijft toch lastig om alleen aan een tafeltje te zitten. Omringd door allemaal stelletjes of hele families. Ik ben druk met een boekje en mijn telefoon, maar na een uur ben ik daar ook wel klaar mee. Misschien smaakt het daarna dubbel lekker.
Mijn fiets staat in de kelder tussen alle voorraad. Op de gangtrap nog contact met thuis. Daar is wifi het beste.

km stand: 102
Locatie: Gasthof Post in Aidling
Weer: het wordt wat saai maar het blijft prachtig, ± 28 C

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.