dag 9, duikcursus afronden

Thailand, Baan Haad Sai Ree

Vandaag weer om 7.00 uur klaar staan. De mannen krijgen een kompas/duikhorloge mee en oefenen eerst op het strand. Dan weer via kleine bootje naar de grote. Deze keer ga ik niet mee. Ik loop een eind naar de Mae Haad pier waar net weer een boot aankomt en loop dan terug naar het andere eind van Sairee Beach. Bij 7/11 nog wat boodschappen en dan chill op een bedje bij het zwembad. Rond 13.00 zijn de mannen klaar en allemaal geslaagd voor de PADI open water! Simon had wel een griezelig einde. Bij de laatste duik kreeg hij het benauwd en had ademhaling niet onder controle. Samen met Menno is hij gecontroleerd naar boven gegaan, maar dan zit je wel 10 meter onder water! Ton schrok zich rot toen hij ze niet meer zag onder water. Ging uiteindelijk allemaal goed, maar de schrik zit er wel in.
's Middags weer een tukkie want het zijn vroege en vermoeiende dagen. 's Avonds samen met alle andere cursisten verzamelen want er is een film gemaakt van de groep. Zelf mochten ze geen films of foto's maken onder water of met gopro's duiken omdat dan de aandacht alleen maar daarheen gaat wat niet veilig is. De film is leuk om te zien! Uiteraard kan je die kopen, wat nog wel wat onderhandeling over de prijs vergt.
Daarna met de hele groep samen eten bij Ban's. Afscheid van de instructeurs want zij starten weer vroeg de volgende ochtend. We drinken nog wat bij de bar waar live muziek wordt gespeeld en het is gezellig druk. Heerlijk sfeertje van allemaal mensen op vakantie, allerlei nationaliteiten, pooltafels, beerpongtafels, buckets met cocktails, uitzicht op zee, heerlijk. Dan toch maar terug naar de kamer, slapen.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.