Dag 17, Sluderno - Ora

Italië, Bronzolo

De Duitse gasten in Hausergut zijn nieuwsgierig naar mijn plannen en fiets. Gezellig praatje aan het ontbijt maar om 9 uur toch weer op de fiets. Het is vandaag een stuk frisser. Voor het eerst lange broek en jas aan. Maar het is droog en lekker fris is niet erg. Ik zie verse sneeuw hoog op de bergen liggen. De weg daalt langzaam. En dat fietst heerlijk! Ik ben echt in appelland terecht gekomen. Ongelofelijk, wat groeien er hier veel. En laat het nou net oogsttijd zijn. Mijn voortas raakt vol. Het is een prachtige route langs de Adige, alleen maar fietspad. Daar heb ik sowieso niet over te klagen. Een hele dikke pluim voor de bedenker van deze route. Onderweg drink ik koffie met apfelstrudel. Mijn fiets wordt bekeken en bewonderd als ik aan de koffie zit. Als ze er maar afblijven.
Ik rij door Meran maar ga niet op zoek naar het centrum. Alleen vind ik daar niet zo veel aan. Dus verder door het brede dal. Mooi hier. Weer appels. Ik heb een lekker muziekje op en de kilometers vliegen er aan. Er wordt heel veel gefietst hier, vooral racefietsers. Bolzano nadert en het weer wordt mooier. Ik weet al waar ik heen moet want mijn gastvrouw heeft vanochtend voor me gebeld. Wel een lekker gevoel na gister. Het is weer even zoeken in Auer, maar hé, natuurlijk lukt dat. Mooie kamer, mooi groot huis. En wifi! Ik ga even liggen. Het was best ver vandaag. Daarna dan eindelijk de pizza met een biertje bij het gasthof om de hoek. Contact met thuis en alle anderen. Voor mijn doen laat slapen, 23.30!

km stand: 106
Locatie: Garni Rizzolli, Auer/Ora
Weer: eerst zwaar bewolkt en koud, in loop van de dag warmer

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.