Cultuur

Sri Lanka, Anuradhapura

Gisteren naar de restanten van de oude koninsstad geweest.was ook gelijk een boedistische feestdag.hele drommen boedisten(in het wit)waren overalvolop aanwezig om buddha eer te bewijzen.vooral de plek waar volgens het verhaal een zaadje was geplant van de boom waar buddha altijd onder zat, daar was het verschikkelijk druk.iedereen eet ook op hetzelfde moment onze tuktukdriver die we hadden ingehuurd kom prima vertellen.de toesten moesten een soort combikaart kopen , knap duur.maar we werden toch tweemaal gecontroleerd.allemaal heel erg bijzonder.aan het eind van de dag trakteerde onze driver ons op hoppers en hebben we bij hem thuis koffie en thee gedronken.hoppers zijn een soort hele dunne holvormige pannekoekjes met ei of kokos of noem maar op erg lekker.het lijkt wel of de kinderen helemaal geen buitenlanders gezien hebben zitten dwars op de brommer om je na te kijken en beginnen te zwaaien.een jongetje riep tegen me ik heb je gisteren in de bus gezien.opmerkelijk zo weinig toeristen er zijn.weer is prima eten een beetje eentonig.ben geen lekkere spelklap of biefstuk tegen gekomen.foto,s plaatsen lukt nog niet maar blijf het proberen
Er schijnen hier heel wat krokodillen of slangen te zitten nog een tegen gekomen.wel apen ookhier inde stad


Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Mooi, jullie vermaken je goed, zo te lezen. Je zou daar toch ook geen spelkapje willen eten? Misschien een speklapje? Hahaha , Groet'n uut Roalte, Stöppelhaene zondag, 30℃!!!

Louis 2015-08-30 11:02:32

Jullie genieten wel hè? Nou, ik ook. Sinds van de week een nieuw vrijwilligers baantje erbij! Oppassen op een baby(Sjors), nu 2 maanden. De ouders wilde naar Normaal en ik mag op de baby passen. Vanmiddag even naar de Linde en de Es gelopen. Dat vonden de bewoners wel erg leuk. Sjors was ook goed te pas en lachte en brabbelde met iedereen.

Joke Alferink 2015-08-30 15:35:28

Hartstikke leuk voor je

corraalte 2015-08-30 18:09:29

Hartstikke leuk voor je

corraalte 2015-08-30 18:09:55

Verzamel die recepten, dan kunnen we thuis proberen! Leuk pap!

Maaike 2015-08-31 11:06:32

Dat is treffen Cor zo'n feestdag, bijzonder.

Ans Tuitel 2015-08-31 16:46:54
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.