Maria's grot

Nederland, Urk

DAG 2 # 79 km

Vanmorgen om 9.30 uur vertrokken na ontbijt dat door Jane was voorbereid in de kota (houten tipi) vanwege het natte gras. Het was zonnig. Meteen weer de Tjonge opgepikt. Het parcours was vandaag zo mooi, dat het nog lastig te evenaren wordt. Na 25 fraaie kilometers werd het tijd voor koffie. Het begon te spetteren en de koffietent bij Nannewijd ging net open. Een uurtje gewacht tot het weer droog was. Na 40 km bereikten we dan Sint-Nicolaas. Hier vonden de tijd en de rust om de Mariagrot te bezoeken. Fraaie edelkitch uit 1934. Het moest de Lourdesgrot verbeelden. Een grot in Fryslăn? Een gekleide met Mariabeelden en de meisjes uit Lourdes. Ik miste alleen Padre Pio (even googlen?).
In Lemmer hebben we op topplek aan het water geluncht en vergeef me mijn vooringenomenheid, veel foute types gezien. De tocht over de dijk naar Urk kon niet mooier met zon, wind in de rug en water. Eigenaardig, die oude tegenligger op fiets met hulpmotor en slechts gekleed in een opengeritst jack.
Eenmaal in Urk hebben wij ons een beetje vergaapt aan de kerkgangers. Zwart en hoedjes, maar ook strakke rokjes en zeer hoge hakken. Zal van de richting afhangen? En waarom al die vaders op pad met kleine kinderen. De camping ligt in het Urker bos. Echt Hollandse camping met zwembad en pinkstervuur. Hebben buiten gegeten bij het zwembad.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Prachtig elke dag een verslagje!!

Pap 2014-06-09 08:34:27

Was gezellig om jou en jouw escortgirls uit te zwaaien. Geke en ik hebben tijdens een kopje koffie/thee bij de camping Stadspark ons wel even afgevraagd of wij genoemd zouden worden in jouw blog. Dat is dus gelukt!! Zo'n voorafje met Mariagrot en de Urker Mannen moet jou toch langzaamaan in de juiste pelgrimssfeer brengen. Ik blijf je volgen.

Jane, Our Home 2014-06-09 10:54:08

Tot in Larnagol!

Agnes, 2014-06-09 12:34:21

Leuk hoor, om jou zo te volgen. Beeldend weer gegeven. Ik zie het helemaal voor me. Fiets als het ware met jullie mee, alleen de wind, zweet en benen die als lood kunnen voelen na vele kilometers mis ik. Dat laatste vind ik overigens niet erg.

louise Fransen 2014-06-09 13:01:46

Zelf net weer thuis van een weekje fietsen Frankrijk, Morzine. Leuk om jou nu te volgen en beetje mee te mogen genieten! Ik hoop dat de donderbuien waar ze het over hebben aan jou voorbij zijn gegaan. Groetjess

Ans 2014-06-09 21:10:03
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.