A lovely day, isn't it?

Verenigd Koninkrijk, aberyswyth

Als er iets is waar de Britten graag over praten dan is het wel het weer. Of het nou lovely, gruesome, too hot or too cold is, zeker weten dat je er mensen het weer hoort benoemen gedurende de dag.
Voor vandaag hebben we weer iets 'leuks' in petto althans dat vinden de ouders. Tieners liggen graag heel lang in bed, hangen graag voor de tv of appen uren met vrienden in NL en zijn liever lui dan moe. Even stevige discussie aan de ontbijttafel (pas om 10u hoor :-) ) vandaag. We gaan uiteraard, want zij weten echt niks beters. Met de auto naar Borth en daar met de trein naar Aberyswyth (14 minuutjes, met Arriva train Wales). In het stadje nog een goede koffie bij Nero Italian coffee, net zo goed als Starbucks, maar beetje goedkoper en op de centjes letten we als Nederlanders altijd, toch? Dan met de Clif Railway omhoog naar het topje van de eerste klif en daar voor de start van de 5.5 miles coastal path wandeling, met topweer vandaag.
Lunchen boven op de clifs en lekker door wandelen met stevige klims om de zoveel tijd (bergje op, bergje af, prachtig langs de kust en schitterende uitzichten). En Diederik en Dominique plukken weer een hoop mooie bramen die we straks als toetje eten. Echt de moeite waard deze trip en dan op einde wandeling ook nog getrakteerd worden met een paar dolfijnen die langs de kustlijn zwemmen. Wow!
In Borth aangekomen, wil Dominique wel een zwempoging wagen om zo een groot ijsje te krijgen als het haar lukt. En je ziet het op de foto's 😋.
Heerlijk uitgewaaid met zijn allen, verse ingrediënten mee uit de supermarkt en we maken korma curry met basmatirijst en een salade. En bramen toe dus bij potje scrabble (Lodewijk wint). Morgen is weer regen voorspeld 😊. We verzinnen vast wat leuks, kunnen jullie ook naar uitkijken dan 😉.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Wow, wat een mooie foto's / mooie omgeving en wat een stoere dochter. Heeft ze dat van haar moeder? :-)

Sander 2017-08-08 08:19:54

lIEVE ALLEMAAL hIER is alles goed. Het weer is matig. Bedankt voor de mooie foto's. Ik zie wel dat het in Wales heel mooi is. Prachtige heuvels. Heeft Rene nog mooie schelpen kunnen vinden. ? Of stenen ? Ik ben wel een beetje jaloers hoor ? Ik houd ook erg van de zee. Ik wandel in gedachten mee met jullie. Volgend jaar hoop ik ook een vakantie te houden met mensen van mijn leeftijd. Aan zee of in de bossen. Heel veel liefs. mam, oma. Voor Boudewijn en Dominique veel kusjes. I love you all.

Martina 2017-08-08 19:04:08
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.