Irritant weekend

Verenigde Staten, El Paso City

Welkom vrienden en familie bij een nieuwe blog. Ik ga dit keer een beetje snellere blogs maken. Ik loop al bijna 6 weken achter. Ik zal nog steeds alles vertellen en bespreken hoe en wat maar nu iets minder in detail. Laten we dan maar snel aan de slag gaan.

Het is woensdag en het is de dag voor Valentijn. Hier in Amerika word het een beetje groter gevierd dan in Nederland. In Nederland is he vaak de school die er nog iets mee doet en natuurlijk ook de supermarkten ook maar die verdienen eraan. In de verenigde staten word het wat meer behandeld en vaak heeft iemand ook een kleinigheidje voor je. Deze kaartjes en andere snoepjes en speeltjes worden dan in een leuke doos gestopt waar je het kan bewaren en dan later kan je het bekijken of eten. Ik heb al een keer eerder een doos gemaakt voor een van de doctoren van Kris. Nu wou Iggy er ook graag een dus ben ik nog een keer aan de slag gegaan om een andere in elkaar te knutselen. We hadden samen besloten om een eenhoorn te maken. Ik ben heel de avond bezig geweest dat ding in elkaar te zetten en heb dan ook een voor mij doen een leuk resultaat neergezet. Ik ben hierna dan ook direct naar bed gegaan.
De volgende ochtend stond ik een beetje vroeger op dan normaal om voor mijn vrienden en klasgenoten een kleinigheidje mee te nemen. Maar voordat ik dat deed had ik eerst nog een filmpje gemaakt voor mijn beste vriend. Het was namelijk zijn verjaardag. Ik heb alle Valentijn cadeautjes in een tasje gedaan en meegenomen. Zo heb ik heel de dag allemaal kleinigheidjes gegeven en heb ikzelf ook een paar ontvangen. Ik vond het leuk om iedereen een cadeautje te geven. Het geeft een goed gevoel om de waardering te ontvangen die mensen geven met het idee dat je aan ze denkt. Ik wil dit ook wel eens proberen in mijn kikkerlandje. Na schooltijd ben ik nog even gebleven om aan de robot te werken.

Vrijdag middag moesten we ook afscheid nemen van onze andere hond Kovu. Hij ging terug naar de baasjes die een groter en beter huis hebben gevonden. Toen ik thuis kwam heeft Erika een paar nieuwe regels gemaakt voor dat weekend met de hoge nood dat wij allemaal onze kamer en dat soort dingen moesten gaan opruimen. Hierdoor zou ik in principe niet naar de film kunnen gaan die avond. Maar omdat ik er niet van af wist en al redelijk van te voren had gepland mocht het nog wel. Het was niet makkelijk om Erika over te halen en ook het feit dat mijn bus het ongelofelijk lang over deed voordat hij pas dichtbij het huis was. Normaal kom ik altijd aan rond half 5 maar dit keer heeft het geduurd tot half 6, iets wat plannen niet makkelijker maakte. Erika had die avond gehoopt dat ik met de familie Kovu gingen wegbrengen. Ik heb hierop wel ja gezegd en zo geplant dat ik die avond nog steeds naar de film kan gaan met mijn nieuwe vrienden. Ik heb net voor mijn verjaardag een oude oppas ontmoet die normaal elke week op alle kinderen lette wanneer de ouders weg waren. Ze was blijkbaar een nicht van een van de beste vrienden van Cece. Het was ingewikkeld maar zij nodigde mij uit met haar nicht (de zus van Cece beste vriend) en haar beste vriend hier in El Paso. Zoals ik al zei het is niet makkelijk en nog even duidelijk te maken, Cece is mijn gast zus. De enige in de familie waar ik totaal geen band mee heb. In ieder geval zijn we om 6 uur de auto ingestapt om Kovu terug naar zijn familie te brengen. Ik heb zelfs nog even geholpen om alle spullen die ze nog niet hadden ingeladen mee te tillen. Het was al snel 7 uur en eigenlijk zou de film rond die tijd beginnen dus heb ik snel geappt dat ik aangekomen ben en een van de meiden is naar buiten gerent en is weer met mij naar binnen gegaan. De film die we hebben gekeken was “The Lego Movie two”. Leuke film en weer een goed einde. Iets wat je niet snel verwacht. Is wel waard om te kijken als je de eerste ook heb gezien. Anders of snap je er niks van of vind je het te kinderachtig. Na de film zijn we met zijn vieren nog even de winkels ingegaan. We hebben veel gedold en grappen uitgehaald bij elkaar. We hebben bijvoorbeeld in een winkelwagentje rond gereden in de Target (soort grote Hema) met iemand in het mandje tot we omvielen. We zijn toen alle producten gaan uittesten tot we verzocht werden de winkel te verlaten. Na alle winkels gehad te hebben zijn we de auto ingestapt en terug naar huis gegaan. Ik heb ondanks het onrustig plannen en het eigenlijke limiet toch enorm naar me zin gehad. We hadden interessante gesprekken gehad en ik ben ze meer gaan leren kennen. Ik hoop in de toekmost vaker met ze af te spreken.

De volgende ochtend werd ik wakker gemaakt om met de hele familie het huis op te ruimen. Het mooie hieraan is dat er geen reden was. Het is een soort van lente schoonmaak die je doet om jezelf goed te voelen. Het enige is dat het hele gezin is die daarmee helpt in plaats van een persoon. Het andere was is dat ik altijd het heel opgeruimd houd en dat alles in principe zo gedaan was. Nu moest ik ook nog eens troep van iemand anders opruimen omdat hun het niet konden. Ik praat hier over een puberaal 14 jarige jongen die voor geen meter fatsoen heeft. Ik ben dan ook in discussie gegaan over hoe hij dingen aanpakte. Hij had er niks tegen maar gebruikte lage argumenten die niet eens er iets mee te maken hadden. Ik ben boos het huis uitgelopen en heb Kris opgebeld met de vraag of ze nog een klusje had die ik voor haar kan doen voor een beetje geld. Gelukkig had ze die nog en kon ik haar auto opruimen voor een 10tje. Ik nam eigen alles aan. Puur om een reden te vinden daar weg te zijn. ik heb dan ook tot ’s avonds laat de auto schoon gemaakt tot het ook voor hun te laat werd. Voordat ik kon schoonmaken moest ik de auto’s verplaatsen om de juiste auto zo dicht mogelijk bij het huis te zetten. De reden was simpel en het was gewoon dat de tuinslang niet zo heel lang was. Ik mocht de auto’s rijden om ze zo goed te zetten. En dat was interessant en een lange tijd geleden. In de eerste moest ik het nog even snel leren. Maar ik kreeg het al snel weer onder de knie. Kris was dankbaar en zei dat ze de volgende keer mij ging bellen.
Zondag gingen we kijken voor een nieuwe hond bij de dierenasiel. Ze hadden daar een mops hond die misschien wel goed kon omgaan met onze hond Pyper. We hebben geprobeerd om samen te lopen met de hond en dat leek goed te gaan. Pyper is een best dominante hond en ook onzeker. Hij verdedigd het baasje dat in deze familie Erika is. Helaas is het niet fijn gelopen tussen de twee honden en moesten ze uit elkaar getrokken worden zodat ze niet gingen vechten. Uiteindelijk werden we verteld dat er net een paar puppy’s waren geboren en dat die konden worden opgehaald over 4 weken. Helaas moeten we wachten maar dan hebben we wel schattige puppy’s.

Maandag was een vrije dag. De school moest weer aan zichzelf werken door de leraren een studie dag te geven. Dit gaf mijn de optie om te gaan shoppen. Ik had namelijk een grijze broek en een blauwe polo nodig voor onze Robot wedstrijd die aankomende zaterdag is. Ik moest mezelf natuurlijk goed representeren als lijder en de juiste kleren dragen. Ik heb ook een riem kunnen terug brengen wat ik niet nodig had. Helaas kon ik niks anders vinden in de Hot Topic winkel wat leuk als vervanging was. Deze winkel is echt mijn winkel en ik heb al veel dingen van die winkel die ik draag. Het is een winkel die allerlei merchandise verkoopt van verschillende films, games en muziek. Ik ben toen maar in andere winkels gegaan om de juiste grijze broek te vinden en de juiste polo. Dit was geen makkelijk opdracht om te doen. In vele winkel waren er geen blauwe polo’s te vinden en ik had uiteindelijk een winkel gevonden waar ik mijn grijze broek kon kopen. Maar eerst even wat meer gekke sokken kopen in de H&M. De Old Navy had mijn grijze broek te koop staan en ze hadden ook polo’s die misschien wel de juiste kleur waren. Ik ben uiteindelijk met meer naar buiten gelopen dan wat ik nodig had. ik heb namelijk drie extra korte broeken gekocht en ook nog een T-shirt en een vest die ik leuk vond. Het totaal eindigde op rond de honderd dollar. Maar ik ben ook geslaagd in de grijze broek met de blauwe polo dus ik was wel blij met het eind resultaat.

Het was een raar weekend voor me. Iets wat ik niet had verwacht met de planning die ik had. ik heb uiteindelijk toch nog wat van proberen te maken. Ik heb ook weer redelijk wat geld uitgegeven aan iets wat ik nodig had en ook leuk vind. Dit is hoe het nu veder gaat en daar heb ik genoeg aan. Ik ben tevreden hoe het gaat en ik kan dit nu wel 4 maanden overleven en er ook van genieten. Natuurlijk zijn er nog steeds leuke projecten op het schema dus ik ga me borst nat maken om daar aan te werken. Ik spreek jullie in de volgende blog.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.