Tweede semester

Verenigde Staten, El Paso City

Hey mensen. Dus het tweede semester gaat weer beginnen. En in het tweede semester heb ik een paar andere vakken dan ik had in het eerste semester. Dit is omdat de vakken die ik volgde op Cornado waren anders gegeven door de leraren dan hier op Franklin. En ik wou ook wat anders proberen dan de vakken die ik al had voor een heel half jaar. De eerste verandering was dat ik forensic science heb veranderd omdat het uiteindelijk niet zo interessant was als toen op Cornado dit gaf mij dan ook de kans om wat lichaamsbeweging te krijgen en heb daarom voor PE gekozen dat ook wel gym is als op de middelbare school. Hierdoor moest ik mijn Engels klas veranderen naar een later uur waardoor ik met andere mensen in een andere klas kwam te zitten. Voor de rest heb ik geen economie meer maar is dat US government AP geworden omdat economie een half semester is net zoals government. Ik ga daar dus woensdag mee beginnen. Eerst nog twee dagen thuis zijn omdat er staffontwikkelingsdagen waren.
Maandag en dinsdag is er dan ook niet heel veel interessant gebeurd. Ik heb films gekeken en heb met Gabe en Gia Magic the Gathering gespeeld. Ik heb zelf nog wat gevogeld met de kaarten en een paar nieuwe decks van proberen te maken. Dit hele spel is weer een beetje omhoog aan het komen omdat er binnenkort weer een paar leuke events zijn waar ik graag aan wil deelnemen. Ook had ik een rare anekdote. Ik was buiten aan het wandelen voor een klein half uurtje. Voordat ik de deur uitliep had Erika gezegd ze in 20 minuten het eten klaar had dus ik had gedacht dat als ik terug zou komen direct wat avondeten kon eten omdat ik best wel hongerig was. Dus nadat ik terug kwam zag ik het eten maar geen Erika om te vragen of het eten klaar was dus ik nam maar aan dat het zo was. Ik keek in de pannen en zag spaghetti met een soort tomaten saus en naam een grote portie. Ik heb altijd grote honger en ben daar ook best wel bekend om dat ik best veel eet tijdens het avond eten. Ik had ontdekt dat de Amerikanen er van snacken houden en dat daardoor zij een minder grote portie tijdens het avondeten eten. Ik heb anders geleerd en ben dan ook helemaal niet van het snacken. Dus toen ik in de woonkamer me boord zat leeg te eten was Erika verontwaardig waar de helft van haar saus naar toe was gegaan. Ik zei dat ik honger had en al dacht dat het eten klaar was. Wat achteraf helemaal niet zo was. Dus Erika was niet echt blij met mijn keuze en ik kon door de schaamte moeilijk me eten naar binnen krijgen en ben daardoor in me eigen kamer veder gaan eten tot ik klaar was en me nog een paar kon verontschuldigen. Ik heb erbij gezegd dat ik vanaf nu altijd de persoon die een van het laatst opschept en dan moet doen met wat er over is. Ook al is die kans klein omdat we bijna altijd wel extra over hebben. Maar dit wou ik even zeggen als anekdote

Woensdag begon onze eerste dag van school en we begonnen met de eerste periode. Net zoals in het eerste semester had ik natuurkunde gevolgd met pre calculus en dan een pauze daarna zou ik naar PE gaan en de dag eindigen met Engels. Het enige probleem is met dit rooster is dat ik van het hoofdgebouw naar het kleine gebouw 8 minuten lopen vandaan is. Waardoor ik veel moet lopen. Ik begin me dag in het hoofdgebouw en loop na de pauze naar het kleine gebouw dan loop ik terug naar et hoofdgebouw voor Engels en als school dan eindigt kan ik weer terug lopen om naar Robotics Club te gaan. Dus dan kan je wel zeggen dat het veel lopen is. Vooral als je tijdens PE nu best wel interactief bezig ben. Ik heb wel van alle klassen genoten. Ook al vond ik Engels wat minder omdat de mensen in die klas niet echt serieus werken. Ook hebben we een nieuwe leraar voor Pre calculus. Onze andere leraar is met pensioen gegaan waardoor we een nieuwe leraar nodig hadden en ik moet zeggen dat de nieuwe leraar niet verkeerd is.

Donderdag was onze tweede dag van school met ook andere vakken waarbij ik begin met Robotics en daarna biologie heb en naar de aula van hoofdgebouw ga. Vervolgens moet ik van het hoofdgebouw terug lopen naar het kleine bijgebouw en ga dan US government en gitaar. Ik begin vandaag dan ook op het kleine bijgebouw en moet van daar dan voor biologie terug lopen naar het bijgebouw. Maar dit keer hoef ik een stuk minder vaak heen en weer lopen. Ik heb als nieuw vak government maar persoonlijk hoopte ik dat het interessanter was dan het uiteindelijk is. De leraar doet bijna niet behalve ons de PowerPoint laten overschrijven. En we moeten voor elke les zo’n 14 bladzijdes lezen van verschillende artikelen en het boek zelf. Uiteindelijk in de lessen zelf gaan we er niet over hebben of word er niet over gepraat en dan ga je denken waarvoor je het nou gedaan heb. Nee, ik ben geen fan van dat vak en economie beviel me beter dan dit.
Dit weekend gingen Erika en Rob weg met de baby. Voor een of andere prijs die Rob had gewonnen voor zijn werk en daardoor met een gratis vliegreis en een verblijf naar Dallas kon. Wij zeven blijven achter met Kris de zus van Erika die voor het weekend op ons ging passen. Gabe en Cece hadden geregeld met hun moeder om een paar vrienden uit te nodigen om te blijven hangen en het naar hun zin te hebben. Ik had ook een paar uitgenodigd maar die konden niet komen waardoor ik als plan b naar een Magic the Gathering event kon. En heb dus de hele zaterdag daar kaartspelletjes gespeeld en heb een leuke kaart gewonnen om die weer te gebruiken in de competitie. Ik had ook gehoord over een event die een week later was waarvoor ik wel ging en heb Joshua gevraagd of hij ook wou komen. Zondag ben ik gewoon thuis gebleven en heb wat huiswerk gemaakt en heb een grap uitgehaald met Rob en Erika. Normaal hebben we altijd zo’n plank met tegels erop en daarop weer de namen van alle kinderen. Nu had ik na 4 maanden daar te zijn nog steeds geen tegel voor mezelf en heb daarom op de tegels een vierkant getekend en me naam eronder geschreven. Hierdoor kon ik weten welk glas van mij was tussen al die andere kinderen. Dat was nog wel eens een probleem en daardoor hadden ze dit systeem bedacht. Toen ze thuis kwamen was ik in me kamer in gesprek met een vriend maar die zelfde middag kwam Rob mijn kamer binnen met een tegel met mijn naam erop. En hij zei dat ik hem zelf persoonlijk te maken maar dat moest ik dan wel zelf doen. Maar ik was wel blij dat ondanks mijn gedrag toch iets krijg wat ik wel wilde.
Ik heb wel van deze week genoten vooral met zo’n korte week school. Helaas is me eerst volgende school week weer lekker voor van maandag tot en met vrijdag. We moeten nog even zo’n 5 maanden voorhouden en dan zijn we klaar met de Amerikaanse school. En begrijp me niet verkeerd maar het is niet dat er naar uit kijk maar ook niet dat het een verkeerde gedachte is. Ik heb geen heimwee hier en heb een sociaal leven opgebouwd van niks. Maar ik mis mijn familie en vrienden wel. Ze zijn belangrijk in me leven en geven mij gevoel dat ik er mag zijn. Hier in Amerika heb je dat ook wel maar het is geen familie. Laten we zeggen dat je met deze mensen hier niet zo close ben omdat ze weten dat je hier niet permanent bent en over een korte periode weg gaat dus maken ze de ervaring goed maar het is niet zo dat je het gevoel heb dat ze van je houden. Het is een moeilijk concept en vooral omdat je alleen er voor staat maar nog steeds mensen om je heen hebt die wel om je geven. In ieder geval zijn er nog wel dingen om naar uit te kijken en daar wil je dan ook voor blijven. Dat zijn dingen als Pasen en een paar vrij dagen. Mijn verjaardag en het slagen van vele studenten. Ik ga zelf ook nog een paar dingen doen als een dag vlog en een paar kleine projecten die geplant staan met vrienden en school. Ik ga dit allemaal nog vertellen in mijn blogs en als er is mis is met mijn blog en het is simpel weg niet weg te lezen geef het door dan kan ik er naar kijken en de foute eruit halen. Het is voor mij te veel werk om elke blog opnieuw te lezen en alle kleine foutjes eruit te halen. Het is ook niet makkelijk om alles te verbeteren in een keer als je twee talen spreekt. Dit was het dan voor deze week en ik spreek je jullie volgende week.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.