nieuwe ervaring in nieuwe gezin

Verenigde Staten, El Paso

Hey mensen welkom weer bij een nieuwe vlog. Het word ietsjes kouder heer de tempratuur is nu onder de 30 raden. Aankomende weken word het rond de 20 graden. Voor mijn Braziliaanse exchange sister is het al vrij koud en loopt dan ook snel met een trui en lange broek terwijl ik met een korte broek en korte mouwen naast haar zit. Is gewoon een heel raar gezicht. Ik ben de afgelopen weken weer lekker druk geweest met activiteiten en ik hoop veel van deze activiteiten in deze blog te vertellen.

Op dinsdag gingen we naar mijn nieuwe school. Franklin is een ietsjes kleinere school dan Coronado en is dan ook het een na beste school van El Paso. Er zitten zo’n 2500 leerlingen op de school en zo’n 600 seniores. Na de inschrijving ben ik naar mijn eerste nieuwe klas gegaan. Ik werd een beetje ziek van het hele algebra 2 dat gewoon te makkelijk was en veranderde het in pre calculus. Voor de rest heb ik niks aangepast in mijn rooster zodat ik vrijwel de zelfde lessen heb die ik kan volgen. De enige vakken waar ik het wat minder mee heb is forensic science en pre calculus. Forensic science is enorm saai vergeleken met die van Coronado. De forensic science is hier heel veel meer theorie gefocust in plaats van in de praktijk leren hoe alles gaat en als een team een zaak probeert op te lossen. Pre calculus word ik weliswaar in het diepe gegooid en is de snelheid een stuk hoger dan bij algebra. Als ik het leuker wil gaan vinden moet ik een stuk harder er aan werken of meer hulp vragen van andere klasgenoten die het wel beter snappen want nu gaan me cijfers nog niet zo goed.

Donderdag hadden we de grote football game tussen Franklin en Coronado. Dit word ook ook wel de sunbowl game genoemd en is erg belangrijk voor beide teams om de andere te verslaan. Ik liep al de hele week met het dilemma voor welk team ik ging kiezen. Ik ben uiteindelijk met de rest van de uitwisseling studenten van Franklin naar de Franklin kant gegaan. Ik heb staan juichen en dansen want ik had een goede kant gekozen. We wonnen met grote cijfers. Tijdens de game kwam ik ook nieuwe tegen die bevriend waren met Leo en Anna. Ze vroegen mij of ik morgen wat te doen had en of ik anders misschien met hun mee wou gaan naar haar huis. Ik aarzelde niet en zei direct ja. Na dat we met 44-0 hadden gewonnen werd het tijd voor ons om terug naar huis te gaan want de volgende dag moesten we gewoon weer naar school. Julia en ik zijn samen terug naar huis ge-Uber. Ik had de hele game het erg naar me zin lekker met me vrienden naar een football game kijken en lekker praten over onzinnige dingen tot een van de kanten score. Ik heb ook Yuki ontmoet een leuke meid waar naar ik de volgende dag met Leo, Anna, Diego en Julia naar haar huis gaan. Ze was de hele tijd vragen aan het stellen en we waren samen aan het lachen. We hadden een leuke tijd samen.

De volgende dag na school ging ik dan eindelijk naar haar huis toe. En omdat er geen ruimte in de auto was werden Yuki en ik gedwongen om naar haar huis te lopen. Gelukkig is haar huis maar 5 tot 10 minuten lopen van Franklin vandaan dus dat was niet zo een probleem. Eenmaal aangekomen bij haar huis gingen we naar binnen in een enorm groot huis waar je amper het plafon kon zien. We hebben eigenlijk niet zo heel veel bijzonders gedaan daar. We hebben een beetje zitten rondhangen en muziek geluisterd en gemaakt. We bleven daar tot laat in de avond dus hebben we maar een pizza besteld. We hebben wel 4 grote pizza besteld. Het was een gigantische bestelling en toch hebben we alles op gekregen. Uiteindelijk na het pizza eten kregen Yuki en ik een moment alleen. Ik weet niet maar er speelde iets tussen ons. Ik vond haar wel leuk en zijn vond mij een hele leuke jongen. Ik weet niet meer hoe het precies gebeurde maar we lagen samen op de bank dicht tegen elkaar aan en 1 van ons kuste de ander. We waren even verbaast maar uiteindelijk waren we beiden okay mee en gingen we maar weer naar de rest. Toch bleef het in mijn hoofd hangen en dat was ergens raar. Maar het gaf een goed gevoel want ik miste het wel een relatie te hebben. Toen we bij de rest stonden stelden hun voor om naar een park dichtbij te gaan. We stapte met ze alle de auto in en reden naar de een leuk parkje. Eenmaal aangekomen gingen we daar ook een beetje rond hangen. We hadden gewoon niet zo veel zin om iets echt actiefs te doen. Ik kreeg een tweede moment met Yuki alleen en vroeg toen of we iets hadden. Zij zei dat als ik dat wilde wel zou kunnen. Ik zei geen nee omdat ik gewoon denk ik er niet echt over nadacht en het accepteerde. Dus vanaf dat moment had ik een relatie. We reden uiteindelijk terug naar haar huis om onze spullen op te pakken en terug naar huis te gaan. In de auto hadden we nog een hele discussie of het wel verstandig was enzo maar ikzelf wou er gewoon niet over nadenken.

Toen ik zaterdag wakker werd was het al best we laat. Ik denk ergens rond 10 uur. Ik ging mijn ontbijt voorbereiden en er werd gevraagd of ik mee wou hiken op de heuvels. Het waren nog niet erg bergen omdat we zelf al zo’n 300 meter boven zee level en zo erge helling was het niet. Ik zei met grote overtuiging ja en heb maar mijn spullen gepakt. Ik dacht ik kan ook wel mijn speaker meenemen voor wat achtergrond muziek en dat werd tijdens het hiken ook zeker wel goed idee want iedereen vond het leuk. Na zo’n twee uur gehiked te hebben zijn we met zijn alle de rest van de kinderen op gaan halen. We hadden erg honger dus besloten we samen naar Moyah te gaan. Dit is een van de beste burger tenten waar ik gigantische lekkere burger heb gegeten. We konden daar ook op de muur kleuren en mooi tekeningen maken die door de andere weer werd ondertekenend. Maar eerlijk ik wil hier echt naar terug het was zo godganse lekker. Eenmaal thuis gingen we het cadeau voor Leo’s verjaardag maar voorbereiden. We hadden onderweg een cadeau gekocht. Ik had snel nog even een cadeau tasje in elkaar geknutseld om al onze cadeautjes in te doen. We was net klaar toen we moesten gaan. In alle haast heb ik het nog even alle spullen bij elkaar gepakt en ben ik in de auto gesprongen. Toen we aankwamen was er nog niemand dus even gedag gezegd tegen iedereen en daarna wachten op de rest. Al gauw kwamen er meer mensen binnen stromen tot al gauw zo’n 25 man. Zo zie je maar weer dat Leo erg populair is en dan ook graag mensen uitnodigt. We hebben eerst Uno proberen te spelen met zoveel mensen maar dat gaven we al snel op en gingen toen maar naar spelletjes als ‘’never ever have i ever’’. Uiteindelijk werd het tijd om de taart aan te snijden en de cadeautjes aan te snijden. Het was weer een hele lekkere taart. Oh goed het was zo’n zelfde als toen met Anna’s verjaardag. Die zijn gewoon zo goed. Daarna de cadeautjes uitpakken en dat was wel wat. Voor Leo was het een hele rollercoaster van emoties. Omdat hij nooit echt zijn verjaardag op zo’n manier gevierd heeft vond hij dit wel heel leuk en heeft hij ook een traantje gelaten om wat sommige mensen hebben opgeschreven. Het was voor ons heel speciaal om te zien dat je iemand zo kan raken met iets als dit. Faith in humanity restored ! Daarna moesten veel mensen al weer weg en Julia en ik zijn nog even blijven hangen en praten tot rond 12 uur en zijn uiteindelijk weer terug naar huis gegaan. Ik heb het erg naar me zin gehad. Leuk met vrienden en familie zijn en een leuke tijd doorbrengen met elkaar en ervaring vertellen. We hebben het veel over verjaardagen gehad e hoe iedereen zo op zijn manier vierde. Het was erg interessant

Zondag werd ik weer om 10 uur wakker gemaakt met dit keer de vraag of ik mee naar een ‘’ feest fair’’ wou gaan van een belangrijk persoon van de kerk. Deze pastors (denk ik) verjaardag word dan gevierd door de kerk community. Je kon daar allemaal leuke dingen doen als bingo en hoepel gooien. Je kon stoelen dans doen en eten kopen. Voor alles moest je betalen( behalve voor de spellen waar je niets kan winnen). Maar het was ongelofelijk gezellig en een bijzondere ervaring omdat je daar met je familie bent en nieuwe mensen leert kennen die ook naar de zelfde kerk gaan. Ik heb lekker Mexicaanse burritos gegeten, en heb daarna met de kinderen een paar spelletjes gespeeld. We hebben wat taarten en drinken gewonnen voordat we dan eindelijk naar huis gingen. Thuis heb ik saai huiswerk zitten maken en voor de rest een beetje rond gehangen. Ik had voor dinsdag op de planning staan dat ik na schooltijd naar Yuki te gaan.

Na een enorm normale school dag had ik afgesproken met Yuki elkaar te zien bij de bus stop. We hebben pratend naar huis gelopen en gesproken over koetjes en kalfjes. Eenmaal thuis hebben we weer burritos gegeten en we zijn eigenlijk niet gestopt met praten omdat we nog zoveel te delen hadden met elkaar. Uiteindelijk gingen we in de woonkamer liggen waar we maar een serie opzetten. We hebben niet echt de serie bekeken maar we hebben nog steeds niet alles besproken. De tijd ging lekker snel en we hebben hier en daar wat rond gekloot. Uiteindelijk werd het dan voor mij wel tijd om weer naar huis te gaan na zo’n late avond. Ik had zo mijn twijfels over de relatie. Ik weet niet of dit zo door moet gaan omdat meerdere mensen mij vertellen dat het geen handig plan is en dat ik gevaar kan lopen als ik te ver ga. Ik ben uiteindelijk door me vader gebeld om me er dan er over te hebben hoe ver ik ben gegaan en hoe verstandig het is. Na het gesprek heb ik dan ook besloten om de relatie niet meer door te laten gaan door de zovele slechte commentaar en ook dat het niet perfect klikte. Deze relatie ontstond in 24 uur dat ik haar kende. Ik kan dan niet zeggen dat mijn gevoelens helemaal waar zijn. ik heb er over na zitten en denken. Uiteindelijk de knoop doorgehakt en haar uitgelegd hoe het zat en dat het niet veilig is. Zelf denk ik dat het een kleine vervanging was van wat ik had. Na een 15 maanden relatie met Inge is er veel gebeurd en had ik dan ook niet echt de tijd om het te verwerken. Na dat ik dan eindelijk in een gezin kwam waar ik zeker op me plek voelde en me kon ontwikkelen heb ik dan ook best wel drastische stappen gemaakt nog geen week later toen ik in het gezin werd geplaatst. Ik heb te snel gehandeld en dan ook niet goed na heb gedacht wat ik gedaan had. Ik ga nu dingen anders aanpakken en kijken of ik minder snel dingen doe die niet echt door de beugel kunnen. Ik wil niet zeggen dat ik iets erg gedaan heb maar ik ben nog een keer niet het goede pad op gegaan. Ik ga daarom nog beter me best doen om dat weer te voorkomen.

Ik heb ondanks deze rollercoaster het wel voor de rest erg naar me zin gehad en genoot erg van Leo’s verjaardag en heb ik het ook heel erg naar me zin bij de Morrons. Ik ga me best om mijn blog weer in te halen ondanks de drukte lukt dat nog niet helemaal maar ga wel nog steeds me best doen om elke week een blog up te loaden. Ik spreek jullie in mijn volgende blog. (2064 woorden)


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.