Fantasy fair and ander leuke dingen

Verenigde Staten, El Paso

Hey mensen, welkom bij een nieuwe blog waar ik in vertel over mijn ervaring van mijn uitwisseling in Amerika. In deze blog ga k vertellen over hoe het schoolsysteem voor mij werkt. Want ja dat is natuurlijk anders dan in Nederland. Ten eerste neem ik nog steeds mijn bus in de ochtend en soms in de middag. Dat betekent dat ik dan ook elke dag van 8.45 tot 3.55 op school zit. Elke dag heb ik vier verschillende vakken die om de dag afwisselen. Op een A dag heb ik de vakken Physics AP, Pre calculus, Engels 4 en Forensic science. Op een B dag heb ik de vakken Robotics, Biology AP, Economics, Gitaar 2. Sommige wisten dit al en is het geen nieuws. Op mijn nieuwe school is dan ook dat het niet veel verschild per vak van Coronado. Behalve het feit dat de lessen op een hele manier word lesgegeven maar dat komt doordat de leraar de les op een andere manier geeft. Wat ook verschild is dat bij elk vak er veel meer projecten zijn die een cijfer krijgen en word je huiswerk gecontroleerd met een cijfer. Naast dat heb je ook nog normale toetsen over de stof die je hebt gehad. Ik moet zeggen dat Franklin anders is als school vergeleken met Coronado. Ik wil niet zeggen dat het beter of slechter is het is gewoon anders. De pauze is dan ook korter van Franklin. Dat komt omdat mensen van magnets building binnen 10 minuten van daar naar main moeten lopen of andersom. Het is dan ook onmogelijk of niet te verwachten dat je die afstand binnen 5 minuten kan lopen. Vandaar dat onze pauze maar 50 minuten in plaats van 60. In Nederlandse scholen heb je vaak 2 of 3 pauzes op een dag. Maar ik denk dat ze hier in Amerika wisseling van klas ook als pauze zien en dan de volle 90 minuten willen gebruiken per klas. In vergelijking met Nederland is er dan ook minuten per klas. Reken maar uit. In twee weken heb je 5 dagen voor een vak en dat dan keer het aantal minuten per dag is 450 minuten per les in 2 weken. Dat is gelijk aan 7 en een half uur in 2 weken. In Nederland kan je maximaal 4 uur van 1 vak hebben. Die klassen zijn 45 minuten per klas per dag. Dus dan de acht keer in twee weken per 45 minuten is 360 minuten of ook wel 6 uur. Dat is dus 2 lessen minder per week in Nederland per vak dan in Amerika. Ik denk dat het daarom ook minder goed werkt om zoveel lesuren voor 1 klas te geven. Je krijgt veel meer kennis per week over 1 vak en de rest van je highschool niet meer. Dat in vergelijking met Nederland waar het veel meer verspreid is vind ik het verstandiger en ook beter omdat je minder snel die kennis verliest omdat het niet zo snel gaat en ook niet te geconsenteerd is op bepaalde onderwerpen. Maar goed dat is mijn gedachte over het Amerikaanse onderwijs systeem en vind het dan ook niet het beste systeem maar dat is algemeen bekent. Laten we maar weer vedergaan op andere ervaringen .

Op donderdag gingen we niet naar school. De woensdag hadden we gevraagd aan Erika of we thuis konden blijven en ik ruil voor dat moesten we het huis een beetje opruimen. Dus we konden uitslapen en daarna hebben we het huis helemaal schoon gemaakt. Rond lunch gingen we naar een chinees/Japans restaurant. En dat was oprecht lekker. Ik had een soort speciale saté en een groenten soep. Andere hadden sushi in alle verschillende soorten. Ik denk dat iedereen wel erg genoten heeft van het lekkere eten. Na de lunch zijn we even langs de supermarkt gegaan. Niet heel bijzonder. Toen we thuis waren hebben dan ook alleen maar huiswerk gemaakt en een film gekeken. Ik vond de donderdag dan ook erg fijn om even bij te komen van de zovele weken school en merkte dan ook echt dat ik aan vakantie toe ben.
Nou ja goed volgende dag weer school en daarna naar Robotics club om wat dingetjes te regelen rondom het bouwen en programmeren. Ik ben daarna naar Rocket Jump gegaan. Dat is omdat ik niet naar de laatste football wedstijd wou en Jullia en Jinglin samen naar de winkels ging waar ik niet naar toe wou. Deze Rocket Jump waar ik het over had is een soort kleine Jump XL in Rotterdam. Je kan je voor een uur lang plezier hebben met je familie of vrienden. Er zijn diverse onderdelen zoals : een trefbal wedstrijd kooi, basketbal veld, freestyle trampoline veld en een groot luchtkussen waar je in kan springen van een trampoline. Ik heb lekker actief met de kinderen gespeeld en was dan ook helemaal kapot aan het einde van het uur. Ik kon echt niet meer maar had het wel enorm naar me zin. Ik denk dat ik hier wel naar terug wil. We gingen even een lekker ijsje halen en toen toch maar naar huis. Ik ben toen we thuis kwamen direct in bed gesprongen want ik vond dat ik slaap nodig had.

Op zaterdag gingen we met zijn alle op stap. Ja de hele familie in het busje. Het was gelukkig niet eens een uur rijden. Nadat we een lunch hebben opgehaald zijn we naar Las Cruces gereden. Om precies te zijn, we zijn naar een fantasie fair gegaan. Deze gave plek met allemaal kraampjes en verklede mensen was in het thema van Henry de 16de(ooit een Franse koning in de 17de eeuw.). Ik denk dat we daar hebben rondgelopen voor een goede 4 uur. Maar ik zou daar nog een paar uur kunnen rondlopen. Je had van alles. Bijvoorbeeld een vogelshow (klein maar leuk), lansgevechten, muziek, dansen en no veel meer activiteiten. Ik heb daar in een van de kraampjes een mooie poster gekocht.(foto hieronder). Deze draak was maar 20 dollar en k heb geen spijt van het feit dat ik hem gekocht heb wat hij is prachtig. Er waren ook heel veel andere dingen te koop maar niet iets van mijn interesse. Waar ik nog wel over na zat te denken dat mijn tante, die een oorbellen zaakje heeft, daar zou kunnen staan om haar oorbellen te verkopen. Helaas was dat niet het geval maar ik denk dat het heel goed zou kunnen dus ik had haar een sms gestuurd met de vraag of ze in Las Cruces is. Als antwoord kreeg ik terug dat het een beetje te ver was van Los Angeles.(begrijpelijk). Na al het zwaardvechten en dansen zij we toch weer de auto gestapt om terug naar huis te rijden. En ik moet zeggen dat ik het wel heel erg naar me zin had. ik heb verschillende mensen ontmoet die ik kende zoals een leraar van Cornado, een paar vrienden van Cornado en een leraar van Franklin. Het is altijd leuk om mensen tegen te komen die je na een lange tijd niet meer heb gezien. Eenmaal thuis zijn Jinglin en ik uitgenodigd door Jennifer om een film bij haar te kijken. We gingen ook omdat Julia met Anna, Diego en Leo naar een feest van Yuki gingen en dan het makkelijk was om iedereen in een keer thuis te brengen. We hebben skyscraper en een deel van hotel Artemis. Ik heb er wel lekker van genoten om achteruit met ‘’vrienden’’ een film te kijken naar een drukke dag. Toen Julia, Diego, Anna en Leo thuis kwamen was Kenny niet blij. Want wat er gebeurd was op het feest was nou niet echt iets wat kon. Er werd weer eens alcohol geschonken(dit keer was ik er niet bij.) en ja de regel geld dat we niet in de buurt van alcohol mochten zijn. Het ander feit is ook dat Yuki pas 15 is maakt het dan ook niet beter. Jennifer vond dat ze de politie moesten bellen en ze op laten pakken. Maar dat was niet zo verstandig uiteindelijk. Na een discussie of ze wel op tijd zijn vertrokken van het feest en wat nou het verstandigst was om de doen hebben we uiteindelijk maar besloten het te laten zitten en ons naar huis te brengen. We hebben er daarna niet meer over gehad en eigenlijk ook alle contacten met Yuki verbroken omdat ze simpelweg gewoon mensen in gevaar brengt. Maar voor de rest heb ik het wel enorm naar me zin gehad en vond ik de fantasie fair een leuke ervaring. Iets wat ik wel nog een keer wil doen als ik de optie krijg.

Woensdag en donderdag was ik ziek geworden. Ik had de hele dag thuis gezeten met een flinke hoofdpijn. Ik heb dan ook voor twee dagen helemaal niks gedaan dan behalve kleren gekocht om mee te nemen naar Sacramento. Ja jongens ik ge naar Sacramento in New Mexico en nee dat is niet in California. Het is daar best wel koud.(rond het vriespunt.) Daarom hadden we wat warme kleren nodig en een jas. En ja eigenlijk waren allemaal voorbereidingen voor het weekendje weg. Vrijdag heb ik dan ook maar een halve dag school omdat we rond lunch worden opgehaald en in een rit naar Sacramento rijden om nog het avondeten te redden. Vandaar alle voorbereidingen.
Maar goed. Ik vertel over mijn avonturen in Sacramento in mijn volgende blog. En ik moet zeggen dat het wel een aanrader is om de volgende te lezen. Ik heb namelijk veel leuke dingen meegemaakt en ook een van de geadopteerde dochters violet ( de jongste) ontmoet. Wat ook nog op de planning staat is een weekje weg naar Houston. Onze familie plannen zijn erg vol kan je zeggen maar dat vergroot wel mijn ervaringen in Amerika. Tot nu heb ik het dan ook veel meer naar me zin in mijn nieuwe gezin. Ik heb dan ook veel meer meegemaakt in dit gezin omdat ze me overal mee naar toe nemen en laten zien. Natuurlijk hebt he ook dat ik al een kleine basis heb opgebouwd.( na drie maanden mag dat dan ook wel.) maar eerlijk dat andere gezin deed helemaal niks interessant en was het erg saai. Maar goed, geen negativiteit. Ik ben blij dat ik mijn gezin gevonden heb en dat ik een stuk leukere ervaring heb. Ik spreek jullie in mijn volgende blog over mijn ervaring in Sacramento. (1733 woorden)


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.