Een bewogen week

Verenigde Staten, El Paso

Hey mensen welkom bij een nieuwe blog. De 9de week van school is belangrijk net zoals in Nederland is er een soort van toetsweek. In deze week worden voor alle vakken een soort van grote toets gegeven wat een samenvatting is van alles wat je de afgelopen weken heb behandeld. In deze week kan ook de SAT toets worden afgenomen. Deze toets lijkt heel veel op de cito toetsen die wij in Nederland doe. Als je een goede score heb kan je deze naar een college of universiteit sturen. Het maakt niet uit waar. Ik heb mijn score naar vier colleges in Nederland gestuurd, gewoon omdat het kan.

Woensdag heb ik deze toets moeten nemen. Iedereen had een lokaal aangewezen gekregen. Ik zat ik gebouw C wat blijkbaar heel veel mensen hun toets moesten afnemen. De toets begon om 8.45 et zoals een normale les. We hebben in totaal 4 uur en drie kwartier gezeten met 2 kleine pauzes van 5 minuten. We waren al klaar om 12.30 maar alle toetsen in het hele gebouw moesten worden ingeleverd dus zolang niet alle toetsen gedaan waren konden we niet weg. Ik ben bang dat ik die toets niet al te best heb gemaakt. Het komt vooral doordat de eerste twee delen Engels waren (natuurlijk Tyas je bent in Amerika) en ik ben niet zo snel in lezen dus had ik die twee delen niet volledig af kunnen maken. De andere twee onderdelen was gewoon rekenen dus die heb wel op tijd kunnen afmaken. Maar we konden niet terug om andere onderdelen te verbeteren of af te maken. Na deze hele toets gedoe hadden we een uur pauze tot we weer les hadden. Dit waren twee kleine lessen van je laatste twee periode die 45 minuten lang waren. Niet heel bijzonder dus. Toen ik eenmaal thuis was moest ik met Brad naar een telefoonwinkel om een nieuwe telefoon abonnement te kopen omdat de gene die ik toen had niet van mij was en omdat ik naar een ander gezin ging ik hem natuurlijk dan ook niet meer mocht gebruiken. Ik he daar in die winkel gestaan van ‘’ja help, ik weet niet of ik 56 dollar per maand wil betalen.’’ Ik heb toch maar gedaan omdat het nodig was en dit toch echt het goedkoopst was. Mijn ouders waren niet echt blij toen ik hun het bonnetje liet zien, maar we konden het ook niet opeens terug brengen. Ik had Brad gevraagd om het even voor te schieten omdat me ouders aan het slapen waren en ik het geld niet op zak had. Toen maar weer terug naar huis om avond te eten en te leren voor de toetsen van de volgende dag.

Vrijdagmiddag had ik eindelijk naar een halve maand weer eens een Dungeons and Dragons sessie. Ik denk dat ik de toetsen van afgelopen week redelijk goed heb gedaan. En volgens de resultaten heb ik alle klassen gehaald, heb zelf algebra 2 met een 95 (A+) gehaald. Ik kon met dit goede gevoel een leuke meeting hebben met Kate en haar vrienden. We hebben nog niet echt het verhaal gespeeld maar hebben alvast wat geoefend met iets wat Kate uit haar duim zoog. We hebben erg gelachen om de domme dingen die we gedaan hebben. Na zo’n 2 en een half uur spelen ben ik thuis gebracht door Kate. Ik bedankte haar voor de leuke middag, maar ook dat het waarschijnlijk mijn laatste was omdat ik van school ging veranderen. Thuis heb ik al mijn spullen gepakt die ik kon vinden in het huis. Ik heb Jennifer gebeld en nog even afscheid genomen van het huis. Ik vond het ergens wel jammer dat het toch niet gelukt is want had ergens wel een band opgebouwd met de kinderen. Jennifer en ik laadde de koffers in en vertrokken naar haar huis waar ik een kleine rondleiding van het huis. Toen gingen we even een goed avondgerecht eten en daarna spelletjes spelen om de nieuw geïnstalleerde Xbox 360. (En OMG wat een leuke oude maar geweldige games kon ik daar op spelen.) Ik heb heel de avond het gezellig gehad en hebben veel gelachen, muziek gemaakt en naar ons zin gehad.

OP zaterdag was het vroeg voor mij. Ik was een van de eerste op. Ik denk dat ik zo vroeg op stond puur om het feit dat ik erg last had van stress en was dus nog niet uitgerust genoeg om even goed te kunnen slapen. Eenmaal beneden heb ik een koffie gepakt en een enorm lekker kaneel broodje gegeten. We waren samen aan het overleggen wat we die dag gingen doen want het was de verjaardag van oma. We besloten uiteindelijk om met zijn alle naar de dierentuin te gaan en daarna wat samen te eten. Spullen bij elkaar pakken en gaan met die banaan, op naar de dierentuin. De dierentuin van El Paso is niet al te groot. Je kan zeg maar geen Blijdorp of Burgerzoo bij bedenken, maar we hebben wel ons ogen uitgekeken naar de dieren die we wel konden zien. We hebben een vogelshow gezien en we hebben rondgelopen om alle dieren over de hele wereld te bewonderen. We hebben dan ook lekker zitten grappen over het gedrag van de apen en hebben we de mooie haren van de leeuw bewonderd. Na zo’n 3 uur rondlopen hadden we het wel weer voor gezien en zijn we naar een all you can eat restaurant gegaan. Ze hadden daar van alles. Van salades tot pasta’s en brood tot pizza. We hebben lekker genoten van alles lekkernijen tot we dan echt wel vol zaten, dat gaf ons de reden om dan weer terug naar huis te gaan en even rustig een kaartspelletje te spelen. Later die avond kwam Julia en Valleria langs om mee te spelen en een stukje pizza te eten. We hebben toen tot laat in de avond nog meer kaartspellen gespeeld. Ik had het erg naar me zin deze dag. Het echte gezin gevoel is bij Jennifer sterk te merken. Ze zijn in een korte tijd al zo snel gehecht aan elkaar. Het is heel leuk om te zien. Zondag ga ik naar de kerk en daarna zou het plan zijn om naar het nieuwe gezin te gaan.

Op zondag zou ik worden opgehaald worden door Jake maar hij reageerde niet dus had ik Jennifer moeten vragen om me naar de kerk te brengen. Ik heb leuk meegedaan met de dienst die dit keer over het bewijs dat we hebben dat de duivel bestaat. Ik zelf denk niet dat er een andere tegen half god bestaat. De bijbel is zo geschreven dat als er iets goed gebeurde er altijd iets slechts als tegenslag was. Ik vind dat het beeld heel zwart wit word aangeleerd. Je doet het goed of niet. Na de kerk ben ik terug gebracht naar Jennifer. Ik heb de middag spelletjes gespeeld, huiswerk gemaakt en een hoesje voor me nieuwe telefoon gekocht. Je kan wel zeggen dat mijn zondag vaak niet zo interessant zijn. 😊

Ik moest op maandag nog even naar school van Coronado voordat ik naar Franklin kon gaan. Ik moest alle klassen stoppen en de school moest permissie van de Lanigans krijgen dat ik van school ging veranderen. Het duurde tot na de lunch voordat Brad de papieren had ondertekend. Ik was een beetje geïrriteerd dat hij zo lang op zich liet wachten want hoe sneller ik alle handtekeningen had hoe sneller ik weg kon van school. Maar dat is vast mijn ego. Ik heb tijdens mijn economie alle handtekeningen opgehaald zodat ik toch niet naar het laatste uur hoefde te gaan. Jennifer heeft me van school opgehaald. We hebben samen even bij Chicken filet-a een menu opgehaald. Ik had bijna alles al op toen we aankwamen bij het huis. Oeps had gewoon erg honger. Na het eten hebben we het huis verder gedecoreerd in een meer Halloween setting. We waren wel bezig tot 6 uur voordat ik dan eindelijk naar mijn nieuwe gezin kon gaan. Ik moet zeggen dat het huis toch nog best wel leuk is geworden. We hebben vleermuizen aan het plafon opgehangen, skelet bonen in de tuin gelegd en boordjes met betreden op eigen risico opgehangen. Ik heb erg genoten van het weekend en van het hele gezin. Ik voelde zeg maar echt op mijn plek. Maar voor mij werd het tijd om van gezin te veranderen. Ik heb al mijn spullen bij elkaar gepakt en ingeladen in de auto. Ik was erg gespannen op een of andere manier. Ik had er echt zin in maar ik wis ook niet echt wat ik moest verwachten. Maar we werden met open armen ontvangen. Ze stonden voor de deur ons op te wachten. Het is een groot gezin zoals ik verteld heb. Maar dat vind ik fijner dan een leeg huis. We hebben afscheid genomen van Kenny en Jennifer en daarna direct een avondmaal gegeten. We hebben op de trampoline gesprongen totdat de kinderen in bed moesten. Ik heb toen maar een film gekeken. Je kent hem waarschijnlijk niet (behalve als je een echte Tim Burton fan ben.) maar ik heb gekeken naar de film 9. Ik had hem gezien omdat Tim Burtons verjaardag de volgende dag was en ik heel graag die film wou zien. Ik ben uiteindelijk lekker het bed ingedoken omdat ik de volgende dag toch weer naar school moest.
Ik heb toch naast alle stress van de week het wel naar me zin gehad. Ik ben wat meer tot rust gekomen en heb er veel zin in om echt mee te gaan doen in het nieuwe gezin. In het begin was het nogal overweldigend maar ik kon mezelf al snel aanpassen aan de omstandigheden. In de volgende blog begint mijn nieuwe avontuur in het nieuwe gezin. Ik heb er erg zin in. (1639 woorden)


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.