Week van weinig school

Verenigde Staten, El Paso City

Hey mensen, dus sinds kort zijn vele leden van het gezin bezig met een dieet om beter te eten en natuurlijk af te vallen. Erika heeft iets van 300 Dollar uitgegeven om 5 % lichaamsvet te verliezen en als dat lukt in 6 weken krijgt ze haar geld terug. Ook Gabe is bezig met afvallen zodat hij in de juiste gewichtsklasse voor worstelen kan komen. Hij heeft waarschijnlijk ook de reden dat hij er wat gezonder uit wil zien want oh god wat is hij veel bezig met zijn uiterlijk het is net een meisje. Maar goed, hierdoor word de rest van de leden ook door geïnfecteerd en worden er lekkere dingen gegeten als salades en vis. En ik kan wel de groentes aan maar oh god wat is het weer leuk om al die andere niet vleesgerechten te eten. Maar gelukkig houden ze een beetje rekening met ons en zorgen altijd voor dat er iets is wat je zelf kan maken en dan een eigen avondeten heb. Ik moet natuurlijk het ook van de positieve kant kijken. Ze zijn er goed mee bezig en hebben dan ook al wel wat bereikt met hun dieet en ik hoor de nummers die wel positief klinken dus ik kan dit wel volhouden tot ze weer terug in oude gewoontes vallen en toch ietsjes minder gezond bezig zijn dan dat ze nu zijn. ik wens hun en mijzelf erg veel succes en hoop dat ze het beide halen

Nu maar weer terug op mijn ervaringen hier. Ik heb namelijk nog een paar leuke liggen die ik heb meegemaakt, maar laten we beginnen bij het begin en dat is de maandag wanneer ik normaal ook altijd school heb. En dat heb ik ook. Tot het ena laatste uur. Tijdens gym h=waren we bezig met een spelletje wat verdacht veel leek op basketbal. In ieder geval, we waren dus aan het spelen en de bal werd teruggekaatst van het bord van de basketbalnet. Ik en een teamgenoot sprongen samen tegelijkertijd omhoog en ik werd tijdens het omhoog springen naar links geduwd. Ik kon me val toen niet opvangen met mijn linker voet en dus dacht mijn enkel dat hij wel de grond wou kussen. Ik werd na de game na de verpleegkundige gebracht om naar me enkel te laten kijken. Zij concludeerde dat ik beter naar huis kan gaan en rust kan nemen. Ja dat was niet echt fijn moet ik eerlijk zeggen. Maar ik heb nu wel een uurtje meer gemist waar ik ook niet zo heel erg last van heb.
Dinsdag bleef ik ook heel de dag thuis om nog even rust te nemen. En heb die dag een beetje huiswerk gemaakt en voor de rest heb ik lekker films en series gekeken. Niet een hele belangrijke dag.

Nu woensdag was het een ander verhaal en dat is dan ook omdat ik nog een dag thuis bleef en dit keer Erika me graag wou meenemen naar een dokter om toch maar x-Ray foto’s te zien en kijken of niks gebroken is. Daarnaast was het ook nog Iggy ’s verjaardag die we gingen vieren. Het was niet echt een soepele dag. Mijn verzekering werd niet direct geaccepteerd en ik moest dus contant betalen. We gingen ook nog naar de winkels waar ik dan wel in een scootmobiel mocht dus dat is weer een item minder die van me lijst is. Maar we gingen cadeautjes kopen voor Iggy en ook een lekkere taart. bij de dokter bleek het toch allemaal niet zo erg te zijn. Het was gewoon en kneuzing en ik moest een paar dagen rust houden. Ook moet ik wel zeggen dat ze een beetje overbezorgd zijn maar dat kan aan mij liggen. Na onze leuke doktersbezoek zijn we terug naar huis gegaan waar ik voor een heel kort moment rust kon nemen voordat we met zijn alle weer weg gingen. Het is een traditie voor de familie om tijdens een verjaardag uiteten te gaan of te bepalen wat je als ontbijt eet. Nu had Iggy gekozen voor een pizzazaak genaamd CICI’s pizza. Hier kan je onbeperkt pizza eten voor volgens mij iets van 8 dollar. Je kan daar ook vragen naar een pizza die persoonlijk word gemaakt met de voorwaarde dat je die wel helemaal opeet. Ze willen natuurlijk niet al die “dure” ingrediënten verspillen. Maar goed het is ongeveer het zelfde concept als Souper salade waar je onbeperkt salades en andere kleine hapjes kan eten. We waren wel al snel klaar want namelijk binnen een uur stonden we alweer buiten. Het is denk ik iets typisch Amerika om dat zo te doen. Waar ik normaal met mijn familie een uur of twee drie in het restaurant zit ben je hier in een uur klaar en dat word ook behandeld als heel normaal. Ik mis die tijden wel dat ik met iedereen aan tafel kon zitten en verhalen kon vertellen en even de tijd te vergeten. Toen we weer thuis kwamen hebben we de cadeautjes gepakt die we die zelfde ochtend nog gekocht hadden. Een van de cadeautjes was een set met kaarten van Magic the Gathering. Ik heb die natuurlijk persoonlijk uitgekozen en gekocht voor hem zodat hij daarmee kon gaan spelen. Hij heeft nog een paar andere kleine cadeautjes gekregen en er werd taart uitgedeeld. Na het taart eten zijn Iggy en ik samen onze potje Magic begonnen en we hebben de rest van de avond gespeeld tot hij naar bed moest gaan.

Donderdag was ook nog erg leuk. Er was een pep rally voor volleybal. we zijn met de exchange groep er naar toe gegaan om de laatste les van school te missen. we hebben gegeeld en gejuicht voor de seniors die tegen de juniors speelde. we hebben het erg naar ons zin gehad en was wel weer eens leuk om zoiets te doen. daarnaast was er nog iets anders leuk gebeurd. Ik ben voor het eerst na een lange tijd naar de youth group van de Cornado Baptist church. Ja na op zijn minst 3 maanden afwezig te zijn geweest ben ik weer een keer gegaan doordat een vriend van Franklin die dag ook ging en graag een lift wou geven. Ik heb het echt gemist. Ik weet niet maar de mensen die in de groep zijn zo leuk en vriendelijk, ik miste ze. We gingen die avond worshiping doen. Ook wel liedjes zingen in de naam van god en jezus christus. Iets wat zei verwachten te doen als ze in de hemel zijn en het te doen met Jezus hemzelf. Maar voordat alles gebeurde had ik veel mensen om te ontmoeten die ik een lange tijd al niet meer gezien heb. We hebben een paar balspelletjes gespeeld voordat we gingen eten. En na het lekkere eten zijn we een bijbel lezing gaan doen. Ook iets wat ik wel heb gemist omdat ikzelf niet de bijbel ga lezen zijn deze lezingen wel heel interessant want dan kan je toch nog wat te weten komen van wat er in de bijbel staat en hoe mensen die de dingen erin lezen gebruiken in het dagelijks leven. Uiteindelijk was het zover voor de aanbidding van god. We zijn het lokaal binnen gegaan en dit lokaal was helemaal veranderd naar een setting waar we om de personen heen zaten die de muziek maakte. We gingen nog even bidden voordat we dan echt gingen beginnen en we kregen nog een opdracht. Eigenlijk kregen we twee. De eerste was dat we op een papiertje een leugen over onszelf moesten vertellen, deze briefjes werden later verbrand zodat je verlost ben ven je leugen en helder kan denken. De andere was dat we op een boord iets positief moesten schrijven. Het kon verschillende dingen zijn zoals dingen die je heb gelezen in de bijbel of in een liedje heb gehoord. Je hoefde nier per se aan deze opdrachten mee te doen maar ik heb het wel gedaan omdat het wel opfrissend is. De mensen die me kennen weten dat ik niks met god of iets religie heb maar in dit soort dingen kan het nooit kwaad om het te doen en zeker niet als je wel het gevoel heb dat het enigszins opfrissend is. Maar het was allemaal weer over om 9 uur en ik en me vriend zijn terug naar huis gereden. Maar ik vond het weer fijn om daar te zijn. en te zien hoe alle mensen allemaal zo goed geloven in god maar ook aardig zijn naar andere mensen en graag helpen. Ik ga zeker vaker proberen er naar toe te gaan en tijd proberen te spenderen met de mensen die ik daar heb ontmoet. Het was een goeie en fijne avond.

Vrijdag was dan eindelijk de laatste dag van de week. Deze dag ga ik dan ook graag naar de Magic store en dat was dan ook zo het geval. We waren van plan m eerst naar een andere te gaan maar het verkeer was te veel dus hebben we het voor een andere keer bewaard en zijn we naar de Beanie planet gegaan. We hebben daar dan ook een goede 2 uur gespeeld en erg naar ons zin gehad. Dit doen herinnerd me van toen ik in Nederland was. Ik ging toen bijna elke vrijdag avond op de fiets naar de magic store bij mij in de buurt om daar dan tot laat te spelen. En dat waren dan competities, maar ook gewoon normale matches en ja ach, ik had het altijd enorm naar me zin. Ik ben blij dat ik het hier in Amerika een soort van kan vervolgen.

Zaterdag was weer een beetje normaal. Ik kon nog steeds niet rennen dus werd het maar niet rennen voor die dag en werd dat een week uitgesteld. Wat wel het geval waas is dat Diego zijn verjaardag ging vieren. Dus nadat ik al mijn dingen heb gedaan zoals huiswerk maken en kleren gewassen. Met dank aan Rob kon hij mij naar het feest brengen. Toen we daar aankwamen waren ze natuurlijk al begonnen dus kon ik lekker aanschuiven. En ons eerste activiteit was om trefbal te spelen in de voortuin. En we hadden het ongelofelijk naar ons zin. Het is voor mij een lange tijd geleden dat ik het gespeeld heb en sommige hebben het zelfs nog nooit gespeeld. We hebben het spelletje gespeeld tot het donker werd. Ja de tijd ging erg snel. Toen we eenmaal weer naar binnen gingen waren we uitgeput en namen we even rust voordat we de kaarsjes uit gingen blazen een de cadeautjes gingen uitpakken. Diego staat blijkbaar bekent om zijn merkkleding Tommy Hilfiger dus zijn taart was dan ook in het thema van de kleding ’s logo. Na de lekkere taart, het zingen en de cadeautjes uitpakken hebben we een soort verstop spelletje gespeeld. Helaas was dat niet een enorm succes en zijn we al redelijk snel ermee gestopt. We waren meer van dat we rust nemen en hebben toen het kampvuur aangestoken en zijn we maar marshmallows gaan roosteren en enge verhalen vertellen. We hebben dit gedaan tot iedereen naar huis moest gaan inclusief ikzelf. Ik heb zeker veel genoten van deze dag. Vooral natuurlijk de verjaardag waar iedereen bij elkaar komt en een gezellige en leuke tijd met iedereen hebben. Ik waardeer deze momenten want blijkbaar dit is een van de weinig momenten dat we met elkaar afspreken om een speciale reden. Anders word er niet zoveel afgesproken. Maar goed dat mijn verjaardag zo dichtbij is zodat we voor nog een reden met elkaar kunnen afspreken.
Zondag was een rustig dag. Ik heb een 4 uur telefoon gesprek gehad met Inge een vriend vanuit Nederland. We konden blijkbaar niet stoppen met praten en bleven doorgaan tot laat in de avond. Ik heb daarna mijn avond eten kunnen eten want het was daar al weer snel tijd voor na het telefoontje. Na het avondeten heb ik een beetje huiswerk gemaakt en ben mijn project begonnen. Ik ben namelijk van plan om string art te maken. Maar volgens mij had ik dat in de vorige blog uitgelegd. Maar de laatste was te klein en ik had te weinig spijkers om het totaal af te maken. Ik ben dus opnieuw begonnen maar dan op een grotere schaal. Dit keer heb ik het ook beter aangepakt en ik hoop dan ook dat het een goed en mooi resultaat word.
Ondanks het weinig school van afgelopen week en de vele activiteit heb ik het zeker wel naar me zin gehad. Ik heb namelijk in een lange tijd niet zoveel gedaan als deze week en ik moet zeggen ik genoot dan hier veel meer van. Er zijn natuurlijk nog steeds veel dingen om naar uit te kijken en activiteiten te doen. Het zijn dingen zoals mijn verjaardag en de Robot competitie die er toch al weer snel aankomt. Ik heb er heel veel zin in en ik hoop dat ik er van ga genieten ook, dat zou mooi zijn. (2097 woorden)



Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.