Uitwisseling week

Verenigde Staten, El Paso City

Welkom bij de nieuwe blog. Onlangs zijn we al weer 4 maanden veder. En afgelopen vier maanden zijn dan ook erg bewogen geweest. Laten we het zo zeggen er is veel gebeurd in de afgelopen maanden. Meer dan wat je zou mee maken dan 6 maanden in Nederland. Afgelopen 4 maanden hebben we ook een paar uitwisseling student feestjes gehad. Deze zijn speciaal geregeld door de gastouders bij opdracht van de AYA lokale coördinator. Dit werd gedaan zodat elke uitwisseling student ook elkaar kunnen ontmoeten en elkaar hun ervaringen te delen. Ook worden er vaak vriendschappen eruit opgebouwd. Ik heb ook veel vrienden in de uitwisseling groep. En iedereen gaat ook leuk met elkaar om. Vrienden die wel vaker in mijn blogs voorkomen zijn Leo (België), Diego (Brazilië), Anna(is geen uitwisseling student maar dochter van Jennifer en Kenny die ook Leo en Diego hosten.) , Valeria (Italië), Julia (Brazilië), Olivia(Duitsland), Nicole (Brazilië), Jinglin (China) en Franziska (Duitsland). Het kom dat ik met iedereen behalve Jinglin en Franziska op school zit en ook dichtbij wonen. Maar ik mag iedereen in het programma. Ze zijn vriendelijk, open en hebben allemaal op hun eigen manier leuke humor. We hebben nu zo’n 4 keer zo’n feest gehad. Ik zelf ben er drie keer bij geweest. En de meer er feesten er zijn de meer mensen je leert kennen. Op een feest kan je natuurlijk niet iedereen spreken of leren kennen. Er zijn iets van 30 studenten hier in El Paso. Dus dan heb je wel de tijd nodig om iedereen te spreken.

Ik heb dan deze zondag ook een exchange feest gehad met het thema kerst en het was in mijn huis. Dit keer moest iedereen iets als een klein cadeautje meenemen omdat we weer “White Elephant” spelen (kort gezegd het dobbelspel waarbij je een dobbelsteen rolt en bij elk nummer een van de opdrachten moet uitvoeren zoals iedereen geeft zijn cadeau door aan de persoon rechts.) Maar eerst wat eten want dat is belangrijk. Zo als altijd en ook wel voorspelt word er gewoon gepraat. We eten wat zoals een soep dat is klaar gemaakt door Erika of je drinkt een lekkere warme chocolade. We stonden met de hele groep in de keuken. De kleinste plek waar je kon staan. Maar iedereen wou graag met elkaar praten en vertellen over hun avonturen. Kort erna hebben het spelletje gespeeld. Ik ben geëindigd met een sjaal. Het was een van de populair cadeaus. Een paar kwamen al naar me toe met de vraag of ik het wou ruilen. Ik heb uiteindelijk een van de meisjes blij gemaakt door het geruild te hebben met een paar sokken. Voor de rest van het feest hebben we kleine spelletjes gespeeld en gepraat. Nadat iedereen weg ging hebben we dan ook niet veel meer gedaan. Julia is met Anna, Leo en Diego nog wat gaan doen zodat ze nog veel tijd kunnen doorbrengen voordat ze dan echt weg ging. Want ook dat gaat er aankomen. Ik heb het voor de rest het erg naar me zin gehad. Heb weer vriendenrelatie versterkt nieuwe mensen ontmoet en heb lekker gegeten. Ik heb het altijd wel naar mijn zin op zulke feesten.
Op donderdag gingen we met ze alle een foto maken met de kerstman in de winkel. Het is een traditie die ze elk jaar doen met de familie en de uitwisseling studenten. Ik moet zeggen het was best leuk om te zien hoeveel mensen dat eigenlijk doen. De foto’s waren niet het beste maar als je met zoveel kinderen ben dan kan er van alles fout gaan. Uiteindelijk zijn we twee keer op de foto gegaan. En dat resulteerde in dat de tweede foto slechter was dan de eerste. Waardoor we de eerste foto meer waardeerde. (de foto kan je zien hier beneden.) Dit keer heb ik ook de namen er bij toegevoegd zodat je kan zien hoe iedereen eruit ziet.
Zaterdag was een grote dag. Mijn hele dag was volgepland. Het eerste wat op de agenda stond was een robot competitie. We hebben de robot helaas niet op tijd af kunnen maken waardoor we niet meekonden doen met de competitie. Ik heb uiteindelijk wel besloten met een paar andere om te gaan kijken naar de wedstrijd om zo iedereen te creëren voor onze eigen robot en hoe het in zijn gang gaat. Ik ben daar geweest van 10 tot 3 daar geweest. En ik moet zeggen dat is best wel lang. Een beetje te lang waardoor het uiteindelijk saai werd. Maar goed ik heb genoeg ideeën op gedaan. Nadat ik weer thuis kwam was het al weer 4 uur. Ik had Erika gevraagd of ze mij even naar een verjaardag van Nicole kon brengen. Gelukkig kon ze dat doen waardoor ik op tijd bij het feestje kon zijn. ik was de tweede persoon die binnen kwam lopen. Was in het begin wel een beetje anders omdat dat niet zo vaak gebeurd maar hierdoor kon ik wel weer even met Nicole en Valeria praten. Tot natuurlijk de rest kwamen. We hebben samen een spelletje gespeeld dat Leo met zich meegenomen. Het spelletje heet “what do you meme”. Het is een soort van “cards against humanity”. Voor de mensen die daar niet mee bekent zijn. het spelletje “what do you meme” gaat zo. Je hebt een deck met kaarten en iets van 10 verschillende foto’s. Op de kaarten staat een onderschrift. En jij moet kiezen welk met de kaarten in hand wat de beste onderschrift is en aan de persoon geven die de foto heeft gepakt. Die persoon kiest uit alle kaarten de beste en die persoon krijgt een punt voor de ronde. En zo gaat het rondje af tot we door alle kaarten heen zijn. we hebben dit gedaan tot het ons verveelde. We hebben toen maar wat avond gegeten en nog een paar kleine minigames gespeeld als “1 truth 2 lies”. Na alle mini games en gepraat kwam iemand met het idee om foto’s te gaan maken. Ik zelf ben niet echt van de foto’s. Ik vind dat ik prima foto’s kan maken van dingen maar ik sta er zelf nooit op. Maar goed ik heb uiteindelijk met iedereen een foto gemaakt zo dat jullie makkelijk kunnen zien wie wie is. (ook met deze foto’s heb ik een naam onder geschreven om te laten zien wie de mensen zijn waar ik het over heb.) uiteindelijk werden we uitgedaagd om op een springstok zo lang mogelijk sprongen te maken. Ik was best goed en maakte snel vooruitgang. Helaas stond ik toch tweede omdat Leo op het laatste moment net nog even mijn record verbroken had. de winnaar kreeg koekjes van de moeder. Uiteindelijk werden we allemaal naar binnen gevraagd om te gaan zingen en de kaarsjes uit te gaan blazen. Ook dit keer hebben we het verjaardagsliedje in verschillende talen gezongen. Ik schoot al snel in de lach en kon dan ook het nummer dan niet afmaken. De rest ging het best goed en de kaarsen werden uitgeblazen. De rest van de avond hebben we gepraat en gezellig geweest. En het feestje eindigde om 10 uur.
De volgende dag heb ik niet veel gedaan. Ik ben in de avond met de familie naar een wijk in de andere kant van de stad gegaan om de kerstlichtjes te zien die ze daar hebben. Dit is een speciale wijk omdat iedereen in de wijk iets ophangt omdat ze daar een soort van competitie hebben wie de beste verlichting heeft. Het is een trekpleister voor het kerstseizoen. Er waren veel auto’s maar ook veel huizen om te zien. Ik vond het prachtig en heb er erg van genoten. Ik bedoel zoveel verlichting hebben we niet in Nederland. En het is prachtig soms. Er was zelfs dit ene huis die muziek speelde en dat de lichten uit en aan gaan op de beat. Waardoor je een heel gaaf effect heb. Ik vind het wel jammer dat we dat niet zo veel doen in Nederland, want het is echt prachtig.

Ik heb van deze week weer veel geleerd en veel meegemaakt. Ik ben mensen beter leren kennen en nieuwe mensen ontmoet. Ik blijf mezelf ontwikkelen en ik hoop dat ik veel van de dingen die ik hier meemaak kan meenemen om dat te delen met me vrienden en familie. Sorry dat mijn blog zo laat is ik loop gigantisch achter en ik had dan ook niet echt me hoofd naar om in de vakantie te schrijven. Aankomende dagen ga ik wat meer schrijven waardoor ik hopelijk weer wat inhaal. Ik spreek jullie in de volgende blog

Foto informatie
Familie kerst foto:
Abby : 1 jaar oud
Genna : 3 jaar oud
Bruno : 6 jaar oud
Iggy : 8 jaar oud
Gia : 10 jaar oud
Cece: 12 jaar oud
Gabe : 14 jaar oud
Julia : 16 jaar oud
Ik heb geen idee wat de leeftijd is van Erika en Rob

Groepsfoto :
Olivia : 15 jaar oud (Duitsland)
Diego : 16 jaar (Brazilië)
Julia : 16 jaar ( Brazilië)
Nicole: 17 jaar oud (Brazilië)
Valeria : 17 jaar oud ( Italië)
Leo: 18 jaar (België)
Anna: 18 Jaar (Arizona, Verenigde staten)


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.