Nieuw jaars blog

Verenigde Staten, El Paso City

Hey mensen. Het is tijd voor het nieuwe jaar. Zoals ik gewent ben zal ik op 31 december met me vader naar de winkel gaan en dan een groot aantal siervuurwerk kopen. Dan zouden we lekkere oliebollen kopen en gaan we in de avond spelletjes spelen en naar een film kijken tot het bijna 12 uur zou worden en dan zouden we de tv aanzetten om naar de top 2000 luisteren. Dan klinkt de schoten van het vuurwerk en dan wisten wij dat het tijd werd om wat vuurwerk af te steken. Zo ging het niet in Amerika. Vuurwerk is niet zo populair en ze behandelen oud en nieuw als iets wat elke dag kan gebeuren. Het is dus niet heel bijzonder. Er zijn ook geen andere echte tradities die typisch is voor Amerikanen om te doen tijdens de jaarwisseling. We waren nog van plan om een Mexicaanse tradities te doen maar daar is helaas niks van gekomen. Ik heb toen maar zelf geprobeerd om wat tradities er in te brengen. Wil je weten wat lees dan veder. Ik ga namelijk praten over wat ik de afgelopen weken in Amerika gedaan heb.

Het is zondag de dag voor oudjaars dag. En vandaag kwamen de broer en zus van Erika en Rob aan. De broer is van Erika en is die broer is getrouwd met de zus van Rob. Ik vond dat best bijzonder dat de zus en broer en zus en broer met elkaar hebben getrouwd van de zelfde familie. Ik kan me niet voorstelle hoe de kinderen eruit zien als de kinderen van hun ook kinderen met de kinderen van Erika en Rob gaan maken. Ik dwaal af van het onderwerp. Maar stel je voor. Jakkes. Goed, zij zouden blijven tot woensdag na de jaarwisseling. Later blijkt dat ze langer bleven maar dat was meer omdat ze ziek werden en het niet echt fijn idee was om dan te gaan reizen met twee zieken mensen in de auto. We hebben de rest van de dag het zelfde gedaan zoals altijd en dat is spelletjes spelen en films kijken. En dit keer dan ok met de kinderen van de broer en zus. En zo ging er weer een dag voorbij.
Maandag was het dan eindelijk oudjaars dag en dat betekend voor mij om me best te doen om een paar van de tradities te gaan doen. Mijn alle eerste idee was om olliebollen te gaan maken. Dat vond ik namelijk iets typisch om te eten tijdens het oud en nieuw en we weten allemaal dat Nederland bekent staat om zijn lekkernijen. Helaas hadden ze geen frituurpan en moest ik een paar ingrediënten vinden die niet makkelijk te vinden waren. Dus dat idee werd het raam uitgegooid. Ik moest iets anders hebben en toen kwam ik op het idee om appelflappen te gaan maken. Omdat dat word geserveerd als mensen geen oliebollen lusten vond ik het zelf wel een goed idee om dat te gaan maken en was natuurlijk ook een stuk makkelijker. De volgende tradities was om naar de top 2000 te gaan luisteren op de tv in de woonkamer. Ik vond het wel genieten. We waren ergens rond de top 50 waar er best wel goeie nummers waren. Alleen andere mensen snapte het niet zo goed en toen ik weg ging om wat boodschappen te doen werd het als snel uitgezet. Nou ja in ieder geval heb ik dat uurtje er wel van genoten. Het was alweer aan het einde van de middag toen ik eindelijk terug kwam en aan me appelflappen kon gaan beginnen. Ik heb er redelijk hard me best voor gedaan. Ik wou graag dat het goed was en dat iedereen ervan zou gaan genieten en dat het niet de eerste beste keer nadat et gegeten werd de prullenbak in werd gegooid. En ik moet zeggen van de reacties die ik he gekregen moet ik wel geloven dat ze er te veel van genoten hebben wat zo snel ze de oven uit kwamen zo snel gingen ze dan ook op. En iedereen vroeg dan ook dezelfde vraag of ik dit vaker deed en waar ik het geleerd had. gelukkig had ik dan ook een leuk antwoord terug dat het allemaal te danken was aan me ouders opvoeding. In de avond hebben we lekker gegeten en zijn we spelletjes gaan spelen. We hebben zo’n 2 uur over gedaan om een 1 uur escape room kaartspel uit te spelen. Maar we hadden het wel naar ons zin. Om 12 uur waren er niet zoveel mensen meer wakker en was er dan ook niet veel mensen om te feliciteren met het nieuwe jaar. Ja dat was een best saaie start van het jaar. Ik ben dan ook niet lang opgebleven want voor welke reden.
Dinsdag ben ik weer veder gegaan met het opruimen van de garage. Na heel wat uurtjes had ik eindelijk wat werk verricht en dat kon je dan ook wel zien. Toen het Rob liet zien was hij blij te zien hoe schoon zijn garage kon zijn en wou me voor mij werk dan ook betalen. Ik ko het niet afwijzen dus heb een klein bedrag voor mijn werk gekregen om te gebruiken. En ik heb woensdag heen en weer gerend om geld te storten op me rekening in de bank. Ik moest dit doen omdat het niet anders kan. Ik kan niet zomaar geld van mijn Nederlandse rekening op mijn Amerikaanse rekening storten. Het is ook een goeie reden om te gaan rennen. Zodat ik een beetje fitter word. Maar ik heb ook woensdag het dan weer rustig gehouden en ik moet zeggen dat had ik wel even nodig na een paar drukke dagen.

Op donderdag had ik gepland om met Cherish een Twilight marathon te gaan houden. Ik werd opgehaald door Michael en Cherish zelf. En we hebben de hele dag de films gekeken. Het duurde tot 11 uur ‘s avonds om alle films te kunnen kijken. Ja okay we zijn pas om 12 uur gestart maar het zijn wel 5 films die op zijn minst 2 uur duren. Ik heb wel genoten van de films. Ze zijn niet de beste films die ik heb gezien maar ik snap waarom mensen ze graag zien. Er zijn knappe jongens, er is leuke dynamiek en het zet de vampiers weer op de kaart. Ik vond de derde film het beste. Omdat in het begin het acteerwerk nog niet zo goed was en dat zorgde voor veel gespannen momenten een in de derde film was er ook de meeste karakter ontwikkeling. Ik ben een fan van een goeie film waar een karakter dingen ontdekt en hij hoe veranderd in beslissingen in begin van de film en het einde. En op tweede plek staat een goed plot met veel diepgaande plots die het leuk maakt om er over na te denken en proberen uit te vogelen wat de director probeert te zeggen. Ik heb ook overnacht bij Kris omdat het te laat was om naar huis te gaan. Ik heb uitgeslapen tot 2 uur in de middag omdat ik blijkbaar nog wat slaap in te halen had. We hadden in de middag nog een film gekeken om onze dag even op te vullen . uiteindelijk aan het einde van de dag ben ik weer naar huis gegaan en heb ik afscheid genomen van Cherish want zei ging weer terug naar Colorado.
Zaterdag ben ik met Leo, Diego, Anna, Nicole, Valeria en Olivia naar Rocket Jump. Een trampoline park waar ik al een keer eerder met mijn gastgezin naar toe ben gegaan. Dit keer hadden we besloten om 2 uur lang voor 17 dollar te gaan. Dat is best wel een deal als je normaal voor 1 uur zo’n 12 dollar betaald. Leo heeft een YouTube kanaal waar hij hier en daar wat video’s upload ( kijk voor zijn nieuwste filmpje bij te klikken op deze link. … ) hij heeft ook tijdens het springen een paar opnames gemaakt en we hebben verschillende mensen de zelfde vraag moeten beantwoorden of wij een YouTube kanaal hadden en hoe het hete zodat ze die konden volgen. We hebben uiteindelijk het Trampoline park een medewerker ontmoet die wat kunstjes voor ons kon doen op camera (voor meer views) en we hebben zelf ook wat nieuwe truckjes geleerd van hem zodat we dat konden laten zien. Eigenlijk was dit samen zijn iets wat helemaal om de vlog ging. Iedereen in de groep is camera verslaafd en zijn er helemaal dol op als ze er een zien. Maar dat was iets wat we al wisten. We hebben we naar ons zin gehad en hebben leuke avonturen meegemaakt die we later kunnen delen met andere mensen.

Zondag was een kort dagje. Ik ben even naar de winkels gegaan om wat boodschappen te doen en ik heb Gia een nieuw kaartspel geleerd Magic the gathering (voor haar was het nieuw). We hadden het heel erg naar ons zin en ze genoot ervan om iets nieuws te leren waar ze dan ook van kon winnen. Voor de rest hebben we weer een film gekeken en hebben we voor de tweede keer een masker uitgeprobeerd (ik denk dat mijn gezichtshuid heel erg zacht is.) Cece en haar vrienden vinden het leuk om met die maskers te spelen en uit te proberen welke het beste is. Dit was ook de dag dat we een keer voor de verandering op tijd naar bed gegaan. We hebben nog twee vrije dagen tot de school begint dus we moeten ons klaarmaken voor nieuwe semester.
Maar ik heb toch best wel genoten van mijn vakantie. Ik had het meer naar mijn zin dan toen we in Austin waren. Ik denk dat het kwam omdat ik ziek werd en dat iedereen zich moest vermaken in een soort weg dat niemand echt wou. Uiteindelijk hebben de week wel overleefd maar er was gewoon minder vrijheid. Nu hebben we dat natuurlijk anders. Meer vrijheid om dingen te doen en niet altijd met de zelfde mensen. Het hielp ook erg dat we niet allemaal ziek waren en dat we erg op elkaars lip zaten. Het was ook fijn om met andere af te spreken en daar leuke dingen te doen. Mijn school begint binnenkort dus ik hou jullie weer elke week up to date. Ik spreek jullie in de volgende blog. (1726 woorden)


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.