Toetsweek

Verenigde Staten, El Paso City

Hey mensen. Deze week hebben we een soort van toetsweek. Het is niet een toetsweek zoals je gewent bent in Nederland. Hier in Amerika kan je namelijk vrijstelling voor een toets krijgen. Als je een 90 of er boven en 3 of minder absenties heb dan hoef je alleen naar de review te komen. Deze review is een uur in de ochtend waarbij je dan een review moet doorgaan. Maar als je de toets niet hoef te maken is het uur een beetje nutteloos en zit je dan lekker te kaarten met je klasgenoten. Of je zit een film te kijken. Misschien heb je een game boy meegenomen en ga je lekker gamen. Kan allemaal. Ik heb zelf 6 van de 8 vakken een vrijstelling. Dus de week was best wel saai. Ik heb zelf soms kaarten gespeeld en soms heb ik een film gekeken of gegamed om me laptop. Ik had namelijk helemaal niks te doen. Maar gelukkig ging de 90 minuten snel om en kon ik weer weg. Vaak in de vrije uren ben ik naar de Robotics gegaan om wat meer aan de robot te bouwen. ( foto in de bijlage)
Maandag en dinsdag was niet echt speciaal. Ik heb al 1 van mij toetsen moeten maken. En ik heb beide dagen van 8.45 tot 16.00 uur op school gezeten. Ik heb wel twee keer al buiten school gegeten omdat het natuurlijk lekkerder is dan de kantine. Helaas kost het wel weer wat meer dan wat je in de kantine betaald. Ik heb in de lessen met de kaarten gespeeld en sommige leraren hadden wat leuk geregeld. Zo heeft mijn Biologie leraar een papier met allemaal plaatsjes gegeven waarbij wij dan de kerstliedjes moesten raden. Of hebben een waterraket afgeschoten tijdens natuurkunde. Deze waterraket hadden we dan ook gebouwd tijdens de les en ik moet zeggen onze is best goed gelukt. Dus ik kwam mijn dagen wel door. Het grootste probleem was dat ik me thuis erg verveelde en al gauw iets te doen zocht. Ik heb uiteindelijk sneeuwsterren geknoopt.
Woensdag was ik wel vroeg ui. Ik was al klaar om 12 uur. Ik had met Jennifer afgesproken. Ze had namelijk een goddelijke schilderij van kind en een moeder gemaakt. Hij was oud en had geen frame. Dus het plan was om een nieuwe frame te kopen en die aan Erika en Rob te geven. Maar eerst naar dit ene speciale tweedehandswinkel met allemaal oude en antieke artikelen. Ik vond de winkel prachtig en heb nog een schilderij gekocht voor Rob en Erika. Puur omdat hij zo mooi was en het wel in het huis past. Ik heb nog een sleutel erbij gekregen als een soort van deal. Want de schilderij was 25 en de sleutel was 2 dollar. Heb uiteindelijk toch alleen 25 hoeven te betalen om het makkelijk te houden. Ooit ga ik nog terug naar die winkel. Want oh man daar zijn wat leuke dingen te vinden. Na onze aankopen zijn we naar de andere winkel gegaan om de fotoframe te kopen. Tijdens het winkelen liep ik per ongelijk tegen een ander klein fotolijstje aan. Hij viel en het brak het glas. Ik in alle schaamte heb hem stiekem in achter alle andere lijstjes gestopt zodat niemand anders het zou opvallen. Toen ik bij de lijsten aankwam was er een leuke aanbieding zodat ik twee lijsten kon krijgen voor de prijs van 1 waardoor ik dan ook nog lijstje heb voor mijn drakenafbeelding die ik had gekocht op de fantasie fair. Uiteindelijk zijn we weer terug gegaan naar huis en hebben onderweg een Whataburger gehaald als lunch. Eenmaal thuis heb ik de cadeautjes ingepakt en hebben we gewacht op Julia die ook in de avond langs kwam om spelletjes te spelen en tijd door te brengen voordat ze dan uiteindelijk weg moest naar Brazilië. We hebben heel de avond spelletjes gespeeld en pizza gegeten. We hadden een leuke avond. Iedereen vind het wel jammer dat Julia weg moet.
Donderdag moest ik me laatste toets maken. Ik heb beide toetsen goed gemaakt met een ruimvoldoende. Nadat ik klaar was ben ik voor de laatste keer naar Robotics club gegaan voor het einde van dit jaar. Ik moet zeggen ik heb voor alle vakken het goed gedaan en heb niet minder dan een B voor iets. Natuurlijk kan het beter door voor alle vakken een A te staan. Maar ik wil het ook leuk hebben in Amerika en Biologie is niet de makkelijkste vak voor mij. Aan het einde van de dag hadden we een soort van afscheidsfeest van Julia met alle uitwisselingstudenten die op Franklin zitten. Met deze mensen zijn we al bekent omdat die vaak in mijn blogs voorkomen en ook omdat we met deze vrienden een vriendengroep hebben waarbij we graag tijd met elkaar besteden. We hadden ook nog bezoek van een speciaal persoon. De vader en zus van Julia kwamen op bezoek. Zij bleven tot na kerst. En nemen Julia dan mee. De moeder kwam op kerstmisavond. Dus dat is een drukke boel. Het was wel een verassing voor Julia dat haar vader en zus die dag kwamen. Ook al wis ze dat ze ergens die dag kwamen het is tuurlijk leuk om ze te zien. We hebben eten geregeld voor iedereen en kleine spelletjes die we met iedereen speelde en natuurlijk moesten er weer foto’s gemaakt worden om de ervaring vast te leggen. Maar ook aan deze dag moest een einde komen voor iedereen. Nadat alle uitwisseling studenten weg waren begonnen we met opruimen van het huis. En de vader was goed dronken en begon een beetje met ons te kloten. Hij heeft bijvoorbeeld met water gespoten en heeft met mij op de grond geworsteld. Daarna verontschuldigd hij zich weer dat hij beter niet had kunnen doen. We hebben met zijn alle ook nog een masker gedragen en die er ook weer af moeten halen wat een hele gebeurtenis was. Het grootste probleem van de avond was hem naar het hotel te brengen. Wij vertrouwde hem niet in deze staat hem alleen te late rijden. Gelukkig konden Erika en Rob helpen om hem thuis te brengen. We toen in rust het huis opgeruimd en zijn we naar bed gegaan om de laatste dag school te hebben.
Vrijdag had ik de kortste dag op school van maar 90 minuten les. Na mijn saaie les ben ik opgehaald door Erika en hebben we samen pizza als lunch gehaald. Toen we thuis waren hebben we lekker wat pizza gegeten en spelletjes gespeeld en films gekeken. Ik heb nog afgesproken met Anna, Diego en Leo om de volgende dag naar de winkels te gaan en voor Leo cadeautjes te kopen. Ik heb die dag lekker rustig gehouden omdat het de laatste dag was van mijn semester en ik voor twee en een halve week dan ook echt niet meer naar school hoef te gaan. Ik ben blij dat ik eindelijk vakantie heb want ik was er echt aan toen. Ook al had ik 4 weken van te voren al vakantie gehad. Ik kon tijdens die vakantie niet echt tot rust komen. Ik heb er ook de volle vertrouwen in dat ik dit semester ben geslaagd voor alle vakken. En dat ik dat ook van plan ben dat te doen in mijn tweede semester. Zodat ik tijdens de tweede toetsweek over 20 weken zo min mogelijk toetsen hoef te maken.
Zaterdag ging ik eerst naar de GECU om een debit card te halen. Ik had er wel een nodig na 4 maanden zonder te zitten. Ik heb al twee maanden mijn telefoon abonnement met de kaart van Rob moeten doen. Ik kan je zeggen dat het niet zo fijn gevoel is om iemand anders resources te gebruiken. Dus ik was allang blij de kaart te hebben. Toen we terug kwamen van de bank. Kwamen net Anna en de rest aan met de auto. Julia zou ook mee komen. Maar die vond het laat worden en is uiteindelijk met haar vader en Cece naar de winkels gegaan. Dus dan bleven wij 4 over. We gingen maar snel om dan zo snel mogelijk klaar te zijn en daarna met Julia af te spreken. Want voor Leo, Anna en Diego is dit de laatste dag dat ze haar kunnen zien. De rest van de dagen zijn ze te vol met andere plannen. Uiteindelijk hebben we met ze alle geluncht in het winkelcentrum en heeft Leo al zijn cadeaus gevonden. Eenmaal bij Jennifer thuis heeft Leo de tijd genomen om alle cadeaus in te pakken. En zijn de rest een beetje rond gaan hangen tot dat Julia kwam. We hebben als avond eten een goed stuk vlees met gestampte aardappelen en groente gegeten. Daarna hebben we een film gekeken tot het tijd werd voor Julia en mij om terug naar huis te gaan. Julia had nog heel lief een brief geschreven naar Anna en Leo die voor de belangrijkste en eerste vrienden waren. Ze hebben heel de reis in de auto gehuild om het feit dat Julia weg moest. Het koste dan ook even tijd om gedag te zeggen en het huis in te lopen. Om eerlijk te zijn zal ik Julia ook wel missen. Misschien hadden we niet dezelfde relatie als Leo en Julia samen hadden. Maar het was toch fijn om iemand te hebben die ongeveer de zelfde leeftijd was als jezelf. Ik hoop in het tweede semester iemand te hebben die voor mij als een broer of zus kan zijn.
Zondag bereiden we veel dingen voor de kerstdagen die er aan gingen komen. Ik ben gevraagd door Rob om zijn garage op te ruimen. Voor natuurlijk een kleine vergoeding. En ik moet zeggen ik was best blij dat ik dat mocht doen omdat ik al wel een beetje geïrriteerd raakte door de rommel die er was in de garage. Dus dat is mijn plan voor deze vakantie als ik niks te doen heb de resterende rommel van de garage op te ruimen. Na wat spelletjes gespeeld te hebben en Violet weer ontmoet te hebben. Werd ik gevraagd of ik mee wou naar de Wal-Mart om wat producten te kopen voor de tiramisu die ik van plan ben te maken voor als dessert. Ik was erg verbaast maar ik de winkel kon ik geen mascarpone en lange vingers vinden. Het enige wat ik nog nodig had was de reep chocola die ik gelukkig wel heb gevonden. Erika zei gelukkig tegen mij dat ze morgen de rest van de producten ging zoeken zodat ik hopelijk het wel kon maken. Toen we weer thuis kwamen was de nieuwe vriend van Violet ook aangekomen. Hij is een aardige en soms rare maar leuke man. Hij is een erge nerd en vind het leuk om over bepaalde dingen te praten. We hebben die avond met iedereen spelletjes gespeeld. Tot we allemaal te moe waren om veder te spelen en uiteindelijk naar bed te gaan.
Ik heb een rustige week gehad. Ik heb het wel naar me zin gehad en ik kijk uit naar mijn vakantie waar ik leuke ervaringen ga meemaken. Met feestdagen als kerst en oud en nieuw. Ik ga zo snel mogelijk mijn ander blog schrijven om er over te vertellen. Zodat jullie er van kunnen genieten en ik weer een beetje inloop op mijn achterstand. Ik hoop dat jullie hebben genoten van mijn blog en spreek jullie in de volgende blog (1903 woorden)


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.