Aantal kilometers gevlogen: 8380 kmAantal kilometers gereden: 19259 km Aantal kilometers gehiket: 291 kmLieve lezers, nothing compares to you,
In de buitenwijken van Minneapolis checkten wij vanmorgen uit bij de Red Roof Inn. Op het eerste gezicht zag het er aftands uit; de buitenboel was al jaren niet geverfd en wiet-rokende hangvolwassenen zaten lekker jointjes te klappen voor de deur. Een vriendelijke manager noemde het beestje ongevraagd direct bij de naam: “De buitenkant ziet er misschien wat oud uit, maar de kamers maken álles goed”. Hij wilde graag een keer naar Amsterdam en vond Parijs maar ‘overrated’, ondanks dat hij er zelf nooit was geweest. Een vriend van hem was er recent beroofd (wij hebben Kees ingeschakeld). Nu is Parijs misschien wel een beetje overgewaardeerd, maar dat gold zeker ook voor de hoog aangeprezen kamers van de Red Roof Inn. Een niet gestofzuigd tapijt uit het jaar nul, een afzuigsysteem dat meer herrie maakt dan de gemiddelde betonboor, en kussens die minder vulling hadden dan een klein-verpakking Lays-chips. Met een tevens (te) hoog aangeprezen bakje koffie gingen wij op pad.
Minneapolis - Minnesota, United States of America Minneapolis, de geboorteplaats van Prince (niet te verwarren met Prins Pils of Prins Bernard Junior), een stad van het theater en muziek, bestaat al sinds 1867 en de naam vertaalt naar ‘Stad van het Water’. Het maakt (samen met Saint Paul, de hoofdstad van Minnesota) deel uit van de ‘Twin Cities’, die gelegen zijn aan een van de grootste en meest bekende rivieren van de wereld: de Mississippi. De eerste bewoners gebruikten de waterkracht van de rivier om graan te verwerken tot meel en tot 1960 was Minneapolis de grootste tarwebloemproducent van de Verenigde Staten. Hiervoor kreeg het de bijnaam ‘Mill City’. Tegenwoordig is het een metropool met een straatbeeld dat zich karakteriseert door loopbruggen tussen de vele, hoog torenende bedrijfspanden. Deze schakels tussen de gebouwen zijn vooral in de winter erg handig, aangezien het dan behoorlijk kan vriezen in Minneapolis (tot wel -24 graden Celcius). De ‘Minneapolis Skyway’ is de grootste ter wereld en bestrijkt zestig stratenblokken.
Wij hebben, naast het centrum, vooral aandacht besteed aan een ander deel van de stad, namelijk het kunstdistrict. Wat ze daar tentoonstellen, daar gingen zelfs de duiven van huilen [1]. Het plein stond vol bizarre kunstweken, waaronder een niet normaal geproportioneerd konijn en een blauwe versie van de haan die pronkt op de rotonde in Hegelsom. Als kers op de taart was er daar een grote kers op een nog grotere kromme lepel, gemaakt door Coosje van Bruggen en haar man. We denken dat dit symbool staat voor de kromme verdeling van rijkdom en macht in dit land, maar konden daar geen bevestiging van vinden. Of dát is de verklaring, of Uri Geller is hier langs geweest.
De mensen in Minneapolis zijn ontzettend vriendelijk, en de koffie was verrassend lekker (beter dan de hoog aangeschreven koffie van de Red Roof Inn). Ondanks een man die zijn volledige retentieblaas van een geschatte liter (er hing geen urimeter aan) op het trottoir loosde, was dit een van de meest toeristvriendelijke steden van de VS.
Je favo-bloggers
#vincentdevampier #pindakaasofhagelslagofleverpastei #negatievevochtbalans #pacotaco
References:
Roadkill Count: 1405 Geschreven door Koenstegmeijer.travels