Compostella dag 29

Spanje, Fisterra

Dag 29 van onze trip naar Spanje. Gisterenavond hebben we gekeken naar het voetbal in het restaurant waar we gegeten hebben. Samen met de Italiaanse vriend van de uitbaatster. Ondanks het verlies was het toch een plezante avond. In tegenstelling tot de commentaren op Facebook profiteren we niet van een rustdag. We rijden door tot in Fisterra vandaag. Fisterra, het einde van de wereld (dachten ze vroeger) en het eigenlijke nulpunt van de camino santiago. In ons routeboek blijkt de geplande weg echter 115 kilometer. Na enig gepuzzel en gepruts met kaartjes, gps en gsm vinden we een route die een heel stuk korter is en haalbaar in 1 dag. We beginnen met een afdaling uit Compostela richting Negreira, dat belooft voor de terugweg! Vanaf Negreira verlaten we de grote weg en duiken we de binnenbaantjes in. Heel de tijd gaat de weg op en neer, kwestie van het klimmen niet te verleren! Na de nodige hoogtemeters is het tijd voor ons middageten. In Santa Marina vinden we bocadillos in een albergue, en ze hebben gesmaakt! Terug op weg beleeft Tom de schrik van zijn leven, na een schijnaanval van een Duitse herder. We naderen de oceaan, ons doel van vandaag. Het water mag dan nog redelijk plat zijn, de weg erheen verre van. De ene klim volgt op de andere. En dan is daar toch plots, van achter het hoekje, de zee. De plaatselijke hoogovenindustrie moet je er wel bij pakken. Na een laatste 15 kilometer op en neer komen we aan in Fisterra. Een dikke 87 kilometers en meer dan 1400 hoogtemeter later zitten we in de albergue de la paz. En dat voor een rustdag! Morgen gaan we het een beetje kalmer aan doen. Denk ik toch. Slaapwel en tot morgen.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Aan de vooravond van ons voorbivak naar petit-thier: een hartelijke groet aan onze 3 oud-leiders! Tijdens onze ‘reis’ van morgen zijn onze gedachten verder bij jullie, bij Dieter en Heidi . Verbondenheid troef, over de grenzen heen... Nog enkele mooie laatste dagen gewenst in die bijzondere streek, op die unieke plek. Ook van geloof en hoop, van durf en kracht, van... En ja, reeds dank namens al die mensen die door het project zullen worden gesteund. Die verschrikkelijke ziekte is zo dichtbij...

Emmanuel , en de ploeg van Jooniek ONK 2021-07-03 21:51:23
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.