Dag 14: Grand Canyon - Page

Verenigde Staten, Page

Vanmorgen konden we eindelijk de Grand Canyon zien! We hadden er een hele nacht dichtbij geslapen maar gezien hadden we ze nog niet... We hebben bij ons hotel de blauwe buslijn genomen tot bij de Bright Angel Lodge en van daar zijn we langs de rim terug richting ons hotel gewandeld.
Wat is die canyon gróóót, brééééd en dieeeeep, waw, dat is toch wel een echt natuurwonder hoor! Door al ons gegaap zijn we het afslagje naar ons hotel voorbij gewandeld waardoor we een afslag verder de bus terug moesten nemen.
De buschauffeur vertelde dat ze aan de westkant van het park (rode busroute) de mensen volop aan het evacueren waren van de rim omdat er serieus bliksemgevaar was. We hadden idd al wat gedonder gehoord wat voor mij ook een teken was om veiliger oorden op te zoeken.
Eenmaal terug bij het hotel hebben we nog wat picknick opgepakt en dan vertrokken naar Page. Ik wist dat we richting Desert View moesten volgen dus aanvankelijk de wegwijzers gevolgd, maar uiteindelijk de GPS toch ook maar ingesteld. Plots merk ik dat we terug opweg waren naar Tusayan, helemaal de verkeerde richting dus! Op de map van de GPS zie ik dat ze iets na Tusayan toch een doorsteek maakt naar de weg waar we uiteindelijk moesten op uitkomen. Maar tiens, die weg staat niet op mijn wegenkaart?... 🧐
Bleek het een National Forest road te zijn, een gravelweg, maar goed te berijden. Ok, we zullen dat dan maar volgen. Het was een mooie weg door de bossen, tot ze plots na 10 km zei, “hier naar links”... Excuseer, hier loopt geen weg, enkel een bandenspoor slingerend tussen de bomen!? Nee, dit gaan we niet avonturen, dan maar verder rechtdoor. De weg zou nog lang duren en we begonnen te denken, stel dat we helemaal op het einde toch niet door kunnen, dan moeten we weer helemaal terug... Waarop we besloten hebben om toch maar terug te draaien en de gewone weg te volgen parallel langs de rim.
Achteraf besefte ik dat de GPS ingesteld staat om tolwegen te vermijden en aangezien je voor de Grand Canyon inkom moet betalen, ziet ze dit als een tolweg... Vandaar de rare kronkel in haar route!
Maar goed, na meer dan een uur te zijn kwijtgespeeld zaten we uiteindelijk op het juiste pad.
Even voor Page zijn we natuurlijk bij de mooie Horseshoe Bend gestopt. Na een korte wandeling sta je plots aan de kant van dit natuurmooi. Maar wat halen sommige mensen hier toch toeren uit om dé perfecte foto te nemen?! Niet te doen wat voor risico’s ze nemen. Ik heb op bepaalde momenten echt moeten wegkijken omdat ik het niet kon aanzien als er weer eentje helemaal naar een tipje liep! Het is niet voor niks dan ze momenteel een omheining aan het maken zijn zodat je niet meer helemaal tot bij de rand kan komen, want jaarlijks totteren hier verschillende mensen naar beneden... En ik kan je garanderen, dan vertel je niet na!
In de verte zagen we plots dreigende wolken afkomen waardoor we besloten om toch maar vlug terug naar de auto te gaan.
In Page verblijven 2 nachten in een tof motelletje. We hebben nu een echt huisje met living, keuken en 2 slaapkamers. Aan de voor- en achterkant hebben we zelfs een tuintje mét BBQ. Die gaan we morgen eens uittesten!
We zijn hier voor de eerste keer ook onze was gaan doen in de “laundry” tussen de locals. Zo zijn we aan de praat geraakt met een Viëtnamveteraan, die mens had wel wat meegemaakt!
Voila, morgen staat er niks op de planning dus we zullen zien wat de dag brengt!

PS: de foto’s van de afgelopen 2 dagen zijn er met horten en stoten op gekomen wegens slechte wifi, maar nu zouden ze er allemaal moeten opstaan...

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.