Dag 11: Bishop - Las Vegas

Verenigde Staten, Las Vegas

Vandaag ging een lange rijdag worden, daar waren we ons van bewust. Een beetje aan de late kant vertrokken we rond 10u30 voor de rit door Death Valley naar Las Vegas.
In Lone Pine, het laatste dorpje voor Death Valley, kopen we nog wat extra water want in de dode vallei wil je niet zonder water vallen.
Onze eerste stop zou bij Father Crowley Overlook zijn. Hier is een smalle canyon waar de militaire luchtmacht vaak met hun straaljagers hun duikkunsten komen oefenen. Ze passeren je dan op bijna ooghoogte en het geluid moet oorverdovend zijn, dat wou ik wel eens meemaken. Je moet natuurlijk geluk hebben dat ze net aan het oefenen zijn, maar wie niet waagt, niet wint! Vol spanning cruisen we dus rustig richting de overlook. Tot we plots een vreselijk luid, soort van gekraak horen! Ik duik bijna in elkaar van het verschieten want ik wist niet wat er gebeurde... Scheurt het dak van de auto er nu af?!... Nee, één of andere flauwe plezante van een straaljagerpiloot heeft ons bij ons pietje gehad en is rakelings over ons gevlogen met zijn afterburst ingeschakeld... Man, ik kan je garanderen, je weet niet wat je overkomt, lawaaaaai, niet normaal! Maar dit wou dus wel zeggen dat ze aan het oefenen waren. Eenmaal bij de overlook hebben we nog een tijd op de uitkijk gestaan maar helaas, pindakaas, er zijn er geen meer gepasseerd.
Dan maar verder! De volgende stop was bij de Mesquite Flat Sand Dunes. Zoals de naam het zelf zegt, hier zijn dus duinen te zien. De thermometer gaf ondertussen 45 graden aan... Dat wou ik wel eens voelen! Ja watte, wat zat ik snel terug in de auto! Dat is dus heet... 😅 We hebben dan wijslijk onze boterhammetjes maar in de wagen opgegeten!
Dan maar weer verder, op naar Artist’s Palette. Deze rotsen worden gekenmerkt door een grote variatie aan kleuren. Om er te geraken moet je de Artist Drive nemen, dit is een éénrichtingsweg die je moet inslaan en op het einde kom je terug op de “grote” weg. Het is dus een loop die je maakt. Opweg er naartoe zagen we in de verte wel al wat donkere wolken hangen, zouden we dan toch iets uitzonderlijk meemaken in Death Valley, regen? Ja hoor, even later vielen wat regendruppels maar de meerderheid was er volgens mij al uitgevallen verder naar het zuiden.
Dan Artist Drive op. Al vrij snel kom je bij een parkeerplaats waar iedereen stopte en naar boven wandelde. Ik volgende de meute maar. Bij 40 graden is dit geen lachtertje, maar soit ik wou het toch gezien hebben! De rest van mijn gezelschap bleef liever in de auto zitten dus ik alleen dan maar naar boven! Eenmaal hijgend bovengekomen vond ik het toch niet zo spectaculair... Waar zijn al die kleuren die er te zien zouden moeten zijn?! Tja, het zal wel aan het weer liggen dacht ik, het zonnetje zat weer achter de wolken waardoor de kleuren niet tot hun recht kunnen komen... Een beetje teleurgesteld liep ik terug naar de auto en reden we verder. Tot even verder mooi gekleurde rotsen opdoken, aha, hier was het dus! Was ik even daarvoor dus voor niks omhoog gewandeld... 🙄 Een paar fotootjes later konden we alweer verder. De weg slingert dan mooi op en neer door de bergen verder. Maar de wagen voor ons verminderde telkens tot bijna stilstand als hij boven op een heuvel kwam, wat was zijn probleem toch?! Durft die niet bergaf rijden?... Twee heuvels verder kwamen we te weten waar die chauffeur voor uitkeek, een flash flood! De regen die daarstraks gevallen was, was zich een weg naar beneden aan het zoeken... 😧 Oeps, daar hadden wij niet bij stilgestaan. We hebben onze weg dan maar voorzichtig verdergezet maar toch steeds bergop kijkend dat er niet meer water op komst was!
Uiteindelijk kwamen we terug op de hoofdweg en zetten we onze weg verder naar Badwater. Deze zoutvlakte is het laagste punt van Noord-Amerika, 85,5 m onder de zeespiegel. De naam heeft de plek te danken aan het kleine poeltje dat er ligt, dit is zo zout dat het niet te drinken is, vandaar Badwater. Ik had van deze plek meer verwacht, maar soit, been there, done that... Op de parking aldaar hebben we nog 4 prototypes gezien van Mercedes, deze kwamen ze waarschijnlijk testen in Death Valley.
Na Badwater was het straight naar Las Vegas! Nu ja, straight, wat duurde die weg nog lang, heel lang, daar kwam maar geen eind aan... Gedurende bijna 100 km zijn we welgeteld 5 auto’s tegengekomen, voor de rest enkel maar woestijnlandschap, rotsen, bergen, rotsen, bergen en nog eens rotsen en bergen! Ik had het op de duur echt wel gehad met Death Valley, ik kon geen bergen of rotsen meer zien! In het begin is dat allemaal mooi, maar trop is trop... We hebben zelfs geen coyote gezien, die had misschien nog voor wat afleiding kunnen zorgen...
Maar uiteindelijk, 2u na Badwater doemde in de verte Las Vegas op, jieha! 😎
Eenmaal in Sin City zijn we eerst naar het Thomas & Mack Center gereden. Daar vindt dit jaar de NBA Summer League plaats en om 19u30 speelde de Golden State Warriors hun match, dit wou Sarah zeker zien! Omdat het schema van de volgende speelronde nog maar 2 dagen bekend was had ik hiervoor nog geen tickets kunnen kopen. Eenmaal geparkeerd werd Sven al snel aangesproken door een figuur die vroeg of we tickets wilden kopen, “Only $25,00!” Ik was in de auto mijn tas nog aan het prepareren en riep naar Sven om dat niet te doen, dat zijn louche zaken! We hadden ook niet genoeg cash bij, dus direct betalen ging toch niet... De man merkte aan mij dat ik heel achterdochtig was en stelde voor dat ik met de dochters naar binnen zou gaan om het te testen. Hij bleef samen met Sven buiten wachten. Als het lukte zou Sven aldaar geld afhalen om die gast te betalen. Wij kregen een rode kruisstempel op onze pols, de tickets en ju, go try it out! We moesten aan het checkpoint enkel zeggen dat we al binnen geweest waren en de stempel op onze pols laten zien. Wat zenuwachtig zijn we het gaan uitproberen en warempel, we geraakten binnen! 😅 Sven heeft de man dan betaald en is ook binnengekomen, zo hebben we toch weer zo’n $80,00 uitgespaard! 👍
We hebben binnen een toffe match gezien van de Warriors tegen de Hornets en hebben zelfs national television gehaald! 😂 Tijdens de time outs bij basket wordt het publiek in close up in beeld gebracht en wij zijn er een paar keer bij geweest...
Daarna was het de hoogste tijd om in te checken in ons hotel, de Luxor. Wat is dat hier groot, wow! We zijn het casino nog wat gaan afgezien en zijn dan ons bedje weer gaan opzoeken.
Morgen gaan we we waarschijnlijk de Hoover Dam bezoeken en de Strip wat afstruinen...
Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Wat een avontuur! Death valley lijkt op de foto’s niet erg indrukwekkend . Las Vegas zal dat wel zijn,denk ik !

Opa 2018-07-12 15:46:00

Tja, ik was ook niet echt onder de indruk, maar we hebben ook niet alles gezien. Misschien dat andere punten mooier zijn...

Mermans.USA 2018-07-12 17:13:19

Leuk verslag weer!! Ik ga in oktober naar Las Vegas.. En wil eigenlijk een auto huren om naar Death Valley te gaan Is dit dan de moeite waard???

Coby Schellaars 2018-07-12 18:53:39

Prachtige foto's! En leuke verslagen om te lezen ! De zoutkristallen niet horen ploppen in Death Valley? Wij vonden Death Valley in ieder geval een topper...wss hebben we niet dezelfde plekjes bezocht ;-)

Mia 2018-07-12 19:09:36
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.