Nairobi - Sylvies projecten

Kenia, Syokimau-Mulolongo ward

In de voormiddag bezoeken we twee projecten die Sinapsis - de ngo waarvoor Sylvie werkt - ondersteunt. We worden om 10u opgehaald door een taxi, geregeld door Sylvie en rijden door Nairobi. Stephen vertelt ons onderweg over het leven in de grootstad.

BUILDHER is een ngo die jonge vrouwen ondersteunt in bouwtechnieken schilderen, tegelen en houtbewerking.
Ze krijgen 4 maand een opleiding in de basisvaardigheden om een job in de bouw aan te kunnen. Ze worden gerekruteerd in de wijken, krijgen opleiding en nazorg bij de opstart van hun job. De groep bestaat telkens uit ongeveer 90 vrouwen.
Hellen (Mong'are - operations officer) leidt ons rond door de ateliers en de burelen. Ipv van de voorziene 45' wordt het anderhalf uur. Interessant.

Het tweede project, Brand Discovery, is een typisch project voor Sinapsis dat KMO's ondersteunt. Het is een bedrijfje dat de beste thee's uit Kenia B to B commercialiseert.
Sheena Patel (een Indiaas-Keniaanse vrouw) is de oprichtster. Ze is bijzonder gepassioneerd, van opleiding designer. Na jobs voor grote bedrijven besloot ze haar eigen passie te volgen. Haar doel is om de thee -zeer goede kwaliteit- van de Keniaanse hoogvlakten in Kenia zelf te vermarkten (en stilaan ook daarbuiten). Onlangs is haar bedrijf verhuisd van haar woning naar een KMO zone. We kregen een gedetailleerde rondleiding in het hele bedrijf en maakten kennis met de verschillende theesoorten, de ingrediënten, de verpakking ...
De aangeboden Indiase maaltijd was super lekker!
Stephen, de chauffeur en jonge ondernemer met oa een reisbureau, bracht ons naar de luchthaven. We namen een transfervlucht naar Malindi met Jambojet, de luchtvaartmaatschappij die vooral binnenlandse vluchten naar de kleinere luchthavens verzorgt.

In Malindi lukt het niet om een Uber te boeken, werkt blijkbaar enkel in Naïrobi. Gelukkig staan er verschillende taxi's, voor 1600 KeS rijden we in het donker naar Watamu Kimya House.
Nadat we geïnstalleerd zijn, nemen we een tuktuk naar een Italiaans restaurantje aan de oceaan en genieten we van een heerlijke pizza.
Het is rustig in de wijk en we slapen heerlijk onder een zacht draaiende fan.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.