Naar nieuwe verplijfplaats aan de kust van Ngapali

Myanmar, Ngapali

Deze morgen om 10:00 vertrokken naar luchthaven in Heho, om naar de luchthaven in Thandwe te gaan.
Gelukkig op tijd vertrokken. Onderweg werd het verkeer dikwijls opgehouden door feestvierders van het Waterfestival. Open kleine vrachtwagens (tuk-tuk), vervoerden feestvierders die stonden te dansen en vanuit hun wagen mensen met emmers wzter overgoten. Langs de rand van de weg stonden er ook héél veel klaar om met emmers, waterslang, waterpistool aangesloten aan waterslang mensen kleddernat te spuiten. Als je te voet of met scooter onderweg was, kon je enkel druipend nat je weg verder zetten....en dat op een bewolkte en frissere dag. Had ook mijn twijfels over hoe nuchter de mensen waren die op de straat liepen, op de tuk tuk dansten en met hun scooters reden. Wat was ik blij dat we de weg met een gesloten wagen aflegden!
In Thandwe aangekomen, zoals gewoonlijk langsgaan bij de immigratie (waar ze meestal onze voornamen ipv familienaam noteren) rn lang wachten op de bagage. Daarna met bus naar hotel. Busje vol.
De taferelen nav Waterfestival waren hier nog veel erger dan in de Shan-staat, waar we vandaan kwamen. Nóg meer volk op straat, nóg meer watergieters, nóg meer dansenden in open wagens. Soms had ik de indruk dat waterleidingen stukgesprongen wzren, zoveel water lag er op de baan! De politie moest het verkeer regelen.
Aangekomen in het hotel, kregen we onze bungalow toegewezen met zicht op zee.
Daarna lekkere cocktail gaan drinken en een romantische wandeling gemaakt, met onze voeten in de Bengaalse zee.
Niettegenstaande de bewolking en de zachte regenbuien vandaag (ook voor morgen voorspeld!), gaan we er van genieten!!!
Zeggen dat we hier oa gingen zonnebaden...we zullen de zonnecrème niet nodig hebben!

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Zonnebaden? Jullie? Dat zou, vermoed ik, een korte poging worden 😛 Leuke cottage. Geniet van de romantiek!

Ellen 2017-04-15 16:01:24

...zal niet veel in huis komen van zonnebaden. Gans de nacht heeft het gegoten en het is nog altijd niet gestopt met regenen. Met beetje geluk misschien wat zon morgen. Gelukkig hebben we voldoende leesvoer mee! Zalig Paasfeest!!

Hilda 2017-04-16 02:28:05

Jullie reis van loisirs et plaisirs zet zich zichtbaar schitterend voort.Alleen vind ik dat Marc veel in de focus komt,Hilda blijft wat in de schemerzone.Maar gendergelijkheid zal daarginds nog niet bestaan? Als ik het juist voor heb zijn er drie landen in de wereld die het metriek stelsel nog niet ingevoerd hebben : Liberia,de VS en...... Myanmar.Zien jullie daar iets van ?

Jan 2017-04-16 09:22:10

Ja, aangezien ik de foto's neem met mijn iphone en Marc met zijn fototoestel (kunnen niet naar iphone doorgezonden worden).... staat Marc er meer op dan ik 😉. Qua inhoudsmaten hebben we niets kunnen vaststellen, omdat we al die krulletjes, hun geschrift, niet kunnen lezen 🙃. Bij de eerstvolgende gelegenheid neem ik een foto en plaats ik die op de blog. Er zijn hier wel wat rariteiten. Afstanden meestal in miles, nóg eigenaardiger: op een dag besloot één of andere generaal dat ze ipv links (invloed Britten), rechts zouden rijden....maar het stuur staat hier in 99,5% van de auto's rechts! Erg moeilijk om auto's voor te steken dus, als je aan de verkeerde kant zit en met al die bochtige banen. Is allicht één vd redenen, dat ze hier niet snel rijden! Andere reden zijn de vele scooters die hier rondrijden en overal voorbijsteken, tussen de auto's rijden. Dat is pas gevaarlijk!!

Hilda 2017-04-16 09:42:52
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.