Samburu reserve - wildbeasts and birds

Kenia, Samburu Simba lodge

Denis heeft zijn eigen reisbureau Jaksamadventures. Hij is een gepassioneerde gids met 30 jaar ervaring, een Toyota LandCruiser met open dak en een fantastische kennis van de wilde dieren en zelfs een brede basis van vogels. Samen met onze 'Helm Field Guide 'Birds of East Africa' kunnen we bijna alle vogels determineren.

Om 6u wakker, 6u30 ontbijt en om 7u vertrekken we voor een eerste rit.
Schitterend park, desolate zand- en rotsvlaktes, erg droog in dit seizoen, vol grassen en acacia’s.
Heel veel dieren zoals gazelles, impala's, oryx, waterbokken, (Grevy's) zebra’s (met witte buik - komen enkel in dit reservaat voor), netgiraffen, olifanten, bavianen en als toetje leeuwen. Tientallen prachtige vogels. De foto’s zeggen meer dan woorden.

Heerlijk middageten in de lodge. Rond 16u vertrekken we voor het extraatje, een tweede rit in de omgeving.
We zien vrij snel leeuwen die liggen te rusten. Een eerste leeuwin staat op en de rest volgt op een langzaam tempo. We zien in de verte een wrattenzwijn, zou dat de prooi worden? Neen, het zijn een familie bavianen in de bomen. Een 'snack', noemt Denis dit.
De leeuwen klimmen in de boom, met bovenaan enkele bavianen. We horen geblaf, communicatie van de ouders baviaan naar de jongen in de boom.
Eén slaagt er in te ontsnappen en klimt in een andere boom. Plots komt achter ons een trompetterende olifant aangelopen die probeert de leeuwen te verjagen. De jonge mannetjes olifant moet echter onverricht ter zake terug keren. Ook de familie bavianen trekt zich terug in een achterliggende bomenrij, maar blijft met het achtergebleven baviaan jong communiceren.

We vragen ons af of na deze prachtige dag het nog beter kan?

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.