Op bezoek bij de Palaung bevolking

Myanmar, Hsipaw

De Paloung bevolking is een minderheid in de Shan staat en leeft in de bergen. Na een uurtje rijden, werd de auto achtergelaten en trokken we te voet verder de bergen in. Rode aarde, verbrande aarde, weinig bossen (meer) behalve helemaal op de toppen van de bergen. Eerste keer dat we in een gebied militairen van de regering en wat verder ook lokale militairen tegen kwamen. In het dorp aangekomen, gingen we bij het gezin waar we later zouden gaan eten. We kregen thee en banaan. Verder bezochten we de smid, die fier zijn werk liet zien (messen, speer, kruisboog,...). Wat verder werden we uitgenodigd om thee te drinken. Eerst kregen we de uitleg ivm de bewerkingen die thee ondergaat. De thee is heel lekker en we kregen ook thee'salade'. Gefermenteerde theeblaadjes met pindanoten, tomaat. Superlekker. Uiteraard kon een bezoek aan het klooster niet ontbreken. Opnieuw thee, met een snoepje deze keer. Nog wat geflaneerd door het dorp en dan terug naar de plaats waar we gaan eten. Lekker gegeten. Opvallend hoeveel groenten (eigen kweek) ze hier eten.
Klaar om de terugweg aan te vatten. Heerlijk weertje om te wandelen: niet te warm en een verfrissende wind.
Onderweg halt gehouden aan een zoutwinning, ja in het binnenland! De lokale bron bevat zout. Water wordt verdampt door te stoken. Zout gebruikt op velden tegen de slakken.
Nog één stop onderweg, nl. de bron. In het dorp waar de auto achtergelaten was was een groot feest voor 52 jongens die vandaag (al/niet tijdelijk) toetraden tot het klooster. Gisteren het feest, vandaag de meditatie, afscheren van het haar en mooie kledij verruilen voor een pij.
Daarna terug naar het hotel.
Morgen richting Mandalay, met de historische trein....

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Oeps, foutje geschreven. Was op einde geen bron, wel een waterval,...zoals je op de laatste foto kan zien 😉

Hilda 2017-04-04 13:29:29

Leuk hoedje! De maag nu volledig in orde? Al wat vogeltjes gezien? Jullie hebben goed gevulde dagen!

Kathleen D C 2017-04-04 20:43:29

Fantastische kleuren, oker, groen! Elke dag weer mooie foto's... geniet ervan!

Ellen 2017-04-05 08:50:26

Ik ben op zoek naar wat tips, in februari doen we een rondreis van 3 weken en we gaan ook 1 overnachting doen tijdens een trekking ing Hspaw bij de Palaung. ik vroeg me af of jullie niet ziek zijn geweest tijdens jullie reis (maag/darmproblemen?) , wat waar eten we best niet als ik vragen mag? En het weer in de bergen is het daar s'nachts koud? wat moeten we zeker meenemen tijdens deze trekking?

Carine Ronsyn 2017-12-31 14:11:30

We hebben niet overnacht, doch een hele dag in de streek rondgelopen. We hebben meerdere keren gegeten en gedronken (hete thee) bij de plaatselijke bevolking zonder problemen,

Marc 2017-12-31 15:20:03
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.