Dag 15

Zuid-Afrika, Skukuza

Vanmorgen heerlijk weer een heerlijk ontbijtje gehad in Almar's View.
Nog even langs de Makro voor een nieuwe lens want de oude haperde te erg.
Daarna de reis gemaakt richting Krugerpark en we hebben de ingang Crocodile Bridge Gate/Komatipoort genomen.
Eerst al bij de brug een krokodil gezien maar die was onderwater. In het park direkt al bij een waterplek nijlpaarden gezien en een olifant en wat mooie vogels.
Even later een buffel en iets verder 2 olifanten maar 1 lag en dat is meestal geen goed teken. Na nog wat olifanten en giraffen en mooie vogels zoals een hoornraaf en een bijeneter zagen we ook veel impala's.
In een boom zagen we veel gieren ook zweefden er heel veel in de lucht maar we konden geen karkas vinden. Ook een steenbokje en bavianen kwamen we tegen.
In het restcamp Lower Sabie hebben we nog even gegeten waar je uitkijkt over de Sabie rivier, hier een bosbok, gier en aan de overkant nog 2 krokodillen en een visarend gezien.
Na het eten weer verder gereden richting onze rondavels en we zagen een buffel dus erg blij maar dat was niet het enige plotseling zag ik een kopje uit het gras en riep ik stop stop terug terug, en ja een echte jaguar we hadden dus veel geluk.
Niet veel verder zagen we ook nog de neushoorn wow de big 5 bijna kompleet alleen nog de leeuw die hebben we niet meer gezien vandaag :(
Bij ons kamp Skukuza aangekomen onze rondavel betreden erg gaaf.
Nog even ons avond eten ed gekocht en de avond afgesloten met avondeten en een borrel.


Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Grrrrrrr. GGGGrrrrrr. Grrrrrrrrrrr. Weet je wat er achter deze reactie zit???? Jahhhh een leeuw. Kiekt mar iens! (Bin wel een alf ure bezig ewest um een leeuwe foto bij te voegn mar twol nie) Morn meer succes veur jullie dan mar. Wees veurzichtig heur. Goeie nag en pragtige dag.

Alien 2013-09-03 00:08:20

Gave foto's al zeg! Vooral die van het luipaard. Hopelijk vandaag de Big 5 compleet!!!!!

Selina 2013-09-03 10:51:16

Ik wil niet zeiken, maar er staat toch echt jaguar in je tekst, en dat is toch echt een Zuid-Amerikaanse kat, maar je zult ongetwijfeld de luipaard bedoeld hebben, wat op zich al bijzonder genoeg is, want die krijg je echt niet alle dagen te zien gezien hun verborgen levenswijze... Evengoed weer veel dieren gezien, goede score dus!

Willy 2013-09-04 02:45:13
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.