Dag 14

Zuid-Afrika, Mbombela

Vanmorgen opgestaan naar een heerlijke nacht in een super lekker bed, we kregen echt een heerlijk ontbijt en dat zag er nog leuk uit ook:-)
Het was erg koud nog vanmorgen de thermometer gaf 3,5 graden aan maar dat ging al snel omhoog en later vandaag 26 ongeveer.
We zijn eerst via een mooie route naar de Bourke's Potholes geweest erg leuk om te zien, ook leuke hagedissen gezien, en erg diepe afgronden.
Daar hebben we ook leuke souveniers gekocht en daarna terug naar het dorpje Graskop via uitzichtspunten wat ze Gods Windows noemen. Vanaf deze uitzichtspunten kan je Mozambique zien
In het dorpje aangekomen werden we direkt belaagd door de verkopers van souveniers, ze verkopen dit om een eigen initiatief te tonen om zelf inkomsten te krijgen. Maar ze zijn volgens hun allemaal zielig en hebben nog weinig verkocht en hebben allemaal een speciale prijs. Maar het blijft leuk om zo te onderhandelen je merkt wel wanneer je op het randje zit of wanneer je een te hoog tegenbod hebt gedaan.
In dorpje een heerlijke pannenkoek bobotie gegeten. Er waren onderweg duidelijk te zichtbare bosbranden en steeds vloog er een blusvliegtuig over.
Na het eten vertrokken naar Nelspruit via een andere route door de bananenplantages, onderweg kom ook nog een bord tegen van gevaar voor overstekende nijlpaarden die nog in het wild hier voorkomen. En aan het eind van de dag hebben ze hier super mooie zonsondergangen.
Weer aangekomen in Almars view nog even een broodje gegeten en de avond afgesloten met het leegmaken van de wijnvoorraad.


Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Wat een mooie foto die van de door erosie? uitgesleten rotsen . En dat hagedisje. het lijkt wel nep, maar is echt. Dat dat allemaal bestaat! Groet en..... het die goe hierdie laaste weekje!

Alien 2013-09-02 00:00:56

Mooi allemaal weer jongelui! Gaat weer snel he?! Nog maar 1 weekje, maar ook veel gezien! En die overstekende nijlpaarden is grappig he, wat anders dan overstekende herten hier... In het water wil je ze echt niet tegenkomen, de meeste menselijke slachtoffers vallen in Afrika door de grote herbivoren, met het nijlpaard ver op no.1!

Willy 2013-09-02 02:46:00
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.