Dag 11

Zuid-Afrika, Bloemfontein

Vanmorgen op tijd op gestaan even een kort ontbijt en helaas afscheid moeten nemen van Johan en Linquenda, en hun plaats zoals ze het noemen. Dag Witkrantz en op naar de volgende bestemming Bloemfontein.
Onderweg komen we door een natuurgebied de Karoo, ruige heuvels en bergen en hele grote bijna kale vlakten. Hier en daar een schaapskudde en af en toe een dorp/township en daar is het echt een vieze bende en toch veel armoede.
Met een tank/pauze stop in een dorpje Cradock ook van een sloeber een leuk souvenier gekocht eigen gemaakte windmolen echt een grapping voor 15 rand ongeveer 1,25 € :-) de windmolens zie je in dit gebied heel erg veel.
Tussen de middag een stop gemaakt bij de Gariep dam en daar een lunch genuttigd ook het recept gekregen van Chakalakbrood.
Na eindeloos lange wegen aangekomen in Bloemfontein en 650 kilometer verder bij Lentha's Lodge voor een overnachting waarna de reis van ruime 450 kilometer verder gaat naar de fam Stam in Potchefstroom.




Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.