Dag 9

Zuid-Afrika, Addo

Vanmorgen opgestaan en heerlijk een bakkie koffie op de veranda gedronken. De zon begon al lekker te schijnen maar het was wel fris, Linquenda ging een lekker ontbijt klaar maken voor ons.
Na het ontbijt zijn we een wandeling gaan maken met Johan een eind het bos in, hier ben je dan echt in de wildernis. Wel grappig dat hij ook echt een groot kapmes mee heeft om sommige delen takvrij te maken. Ook liggen er hier en daar botten van dieren die dood gegaan zijn.
In de rivier leeft een visje wat ze hier roodvin mollie noemen en die komt alleen hier voor en nergens anders ter wereld. Onderweg kom je ineens een kalfje tegen in de dicht begroeide struiken, ook hebben er wilde zwijnen gewroet in de kleine tussentijd dat we heen en weer gegaan zijn. Je hoort hier niks anders dan vogels en verder niks.
Tussen de middag koffie gedronken met ouma's koek en daarna vertrokken richting Addo's olifantenpark.
Al direct in het begin een kudu gezien daarna verschillende dieren zoals zebra's, wilde zwijnen, olifanten, schildpad.
In de verte zie je wel af en toe een kudde beesten erg groot zo'n park.
Bij terug komst even gekletst en Johan en Linquenda gingen het eten klaar maken, echt afrikaans eten. Het was een soort stoofpot met bonen en gemalen mais wat 2 dagen tijd kost om te maken, het vlees schaap en kudu en wortel en eigen gebakken brood, dit was echt om te smullen. Het toetje was erg zoet maar lekker.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Dit is het echte Zuid Afrikaanse leven? Mooi gebitje!

Alien 2013-08-25 22:16:32

Super verslagen en leuk om te lezen. Lijkt me erg drukwekkend als je dit meemaakt. Veel plezier nog!!

Cle 2013-08-25 23:38:36

Indrukwekkend.... :-)

Cle 2013-08-25 23:39:21

Leuk dat jullie zo ondernemend zijn daar! die vis die ze daar roodvin mollie noemen, is dat de vis van de foto? want molly's zijn nl uit Midden-Amerika hoofdzakelijk, maar die naam zal wel uit het Nederlands overgewaaid zijn. De vis van de foto lijkt me een soort barbeel, die ze dan daar wel zo zullen noemen.

Willy 2013-08-26 03:44:34

Oh, die wilde zwijnen zijn wrattenzwijnen, misschien noemen ze ze daar wel warthogs oid. Er komen evengoed ook wel normale wilde zwijnen voor in afrika, maar of dat ook in Zuid-Afrika zo is weet ik niet.

Willy 2013-08-26 03:45:38
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.