Dragon Boat Festival

China, Nanking

Deze donderdag en vrijdag zijn in China nationale feestdagen. Ze worden het Dragon Boat festival genoemd. Het is me niet helemaal duidelijk wat er nu precies gevierd wordt. Volgens internet is het een feest ter ere van de dood van een persoon wiens naam en geslacht verschilt afhankelijk van de plaats in China. De persoon in kwestie is in ieder geval ergens te water geraakt. Met Dragon boten werd getracht hem of haar te redden en door Zongzi (een soort kleverige rijst in palmbladeren) in het water te hangen hoopte men dat de vissen dit zouden eten in plaats van het slachtoffer.
Het feest gaat nu vooral over wedstrijden met Dragon boten en het eten van Zongzi.
Niet in Nanjing echter want hier zit iedereen gewoon thuis. Er is verder niets bijzonders te doen.
Het lijkt allemaal een beetje geconstrueerd. Net zoals Pasen bij ons heel toevallig samenviel met een oud heidens vruchtbaarheid feest zijn hier verhalen uit de geschiedenis gecombineerd met een reeds bestaand feest.
Het zijn ook pas sinds 2008 officiële feestdagen.
Bij DDTS is het kantoor op deze dagen dicht. De werknemers zijn donderdag en vrijdag vrij maar iedereen wordt wel geacht zondag te komen werken.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.