Schoolmeester zonder toekomst

China, Nanjing

Er is mij gevraagd of ik iets wil vertellen over het berekenen van het vermogen van een relaiskast.
Dat wil ik wel zeg ik. Niet wetende dat er direct een workshop van wordt gemaakt voor het hele team.
Ik kan het white board (60x60) wel gebruiken zegt Vivien. Daar ik weinig zin heb om een heel OR-blad uit de losse pols te tekenen stel ik voor het in de “Great Wall” te doen met de beamer. Gelukkig geen probleem. Geen probleem totdat mijn Movares laptop met de Chinese beamer moet praten. Die blijkt daar net zoveel problemen mee te hebben als ik. Maar Star Wei, onze automatiserings goeroe heeft gelukkig een laptop die het wel kan. Ik heb een paar OR-bladen als voorbeeld verzameld OVSen etc. en steek van wal. Het valt nog helemaal niet mee om iets begrijpelijks te vertellen in eenvoudige Engelse termen over enkel of dubbelbenige secties met of zonder ATB binnen of buiten ET gebied met of zonder lus en als klap op de vuurpijl gaan we het ook nog even over het bepalen van de gelijktijdigheid van de ATB toeslag hebben.
En als we toch bezig zijn nemen we ook het bepalen van de kabellengte van de voedingskabels aan de hand van het nomogram even mee.
Ik denk dat in na 5 minuten de helft kwijt was.
Gelukkig zijn er een aantal die wat verder zijn en waarvoor het wel enigszins nuttig was. Ik heb gezegd dat ze maar veel moeten oefenen terwijl ik er nog ben zodat ik hun vragen kan beantwoorden.

Caroline komt ’s middags nog met een mogelijk alternatief voor mijn weekend adventure. Drie uur met de HSL naar het noorden liggen ook bergen die misschien ook wel de moeite van het bezoeken waard zijn. Het weer zal er volgens de huidige berichten in ieder geval beter zijn.
Ik dacht dat het in Nederland slecht gesteld was met de hoeveelheid natuur maar zelfs als ik in het westen, waar echt zowat alles is volgebouwd, een kwartiertje rijd kan ik in een bescheiden bos wandelen. Niet in China.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.