Bornholm

Denemarken, Allinge

12 Juli
Het is inmiddels al weer 12 Juli, het is schijnbaar niet helemaal goed gegaan met mijn reisblogs.
Dus zal ik proberen te vertellen waar we allemaal geweest zijn.
We zijn op 8 Juli s,morgensvroeg vertrokken uit Kolobrzeg richting Bornholm in het begin was er nog een lekker windje maar al snel kakte die in en moest de motor erbij gezet worden.
De eerste haven op Bornholm was Nexø dit vonden we een beetje saaie haven, het stadje is een vissersstadje met maar een paar winkels (dus Els vond het niks)
Wat wel leuk was is dat ze daar stekjes verkopen van vijgen voor een flink bedrag, dus je kan wel zeggen dat ik iedereen die wel eens een stekje heeft gehad flink gematst heb.Kijk maar naar de foto.
De volgende dag 9 Juli zijn we van Nexø naar Svaneke gevaren de bedoeling was om verder te gaan maar er lag een groot panssagiersschip voor anker voor de haven en de tenders vol passagiers voeren af en aan en we hoorden muziek vanaf de kant.
Dus was het snel beslist op naar Svaneke, nou dit was een erg leuk haventje we lagen hier met het achteranker uit en de boeg naar de wal er was van alles te doen. We hebben ook nog een bustocht over het eiland gemaakt naar Hasle er zouden haringfeesten zijn maar ik heb geen haring gezien alleen een ouderwetse kermis.
Na twee dagen Svaneke zijn we op 11 juli naar Gudhjem gevaren wat ook een heel mooi klein stadje is, en de haventjes zijn heel primitief maar wel super gezellig s,avonds was er live muziek op de kade vlak achter onze boot.
Sjef was ook nog wat overmoedig hij zat buiten ik de Kuip toen ik hem riep normaal komt hij dan even over de rand kijken maar nou sprong hij eroverheen en gelijk naar binnen, hij zweefde gewoon even gelukkig heeft hij niets gebroken maar we houden hem in de gaten dit moet geen tweede keer gebeuren.
Vandaag 12 juli van Gudjem naar Allinge gevaren de weersverwachting was niet zo best ze gaven veel wind op maar we zijn toch gegaan omdat we morgen richting Zweden willen gaan naar Ystad.
Nou jullie zijn weer een beetje bij ik ga er nu nog een paar foto,s bijzetten en dan verstuur ik hem
N

Geschreven door

Al 9 reacties bij dit reisverslag

Leuk verslag met de foto's. Leuke huisjes daar en mooi weer he. Hier is het weer zo zo en af en toe storm. Theo wil weer terug naar Frankrijk maar ik blijf lekker hier. Straks krijgen de kleinkinders vakantie en dan hebben wij het ook en gaan misschien nog een paar dagen weg. Jullie goeie reis naar Zweden. Zijn wij ook weleens geweest lang geleden bij de doop van een roll on roll off boot was heel leuk. Nou luitjes nog veel vaarplezier en tot het volgende verslag. gr. Theo en Marianne. (KVG bericht voor Els hebben eindelijk de printer!!! staat bij mij thuis).

marianne kuijs barentsz 2016-07-12 22:37:55

Hoi hoi fanatieke zeilers, heb net jullie verslag gelezen, holy yoli wat een grote boot dat passagiersdingetje. Toevallig vanavond naar een film gekeken over een cruisseboot. Morgen goeie reis naar Zweden, doe voorzichtig en pas goed op Sjef. Het is hier aan het hozen, niet normaal. Denk dat het bij jullie lekkerder weer is. Lekker blijven genieten, vinden de verhalen en fotoos heel leuk om te lezen en te zien. Liefs van ons xx

Lenie en Henk 2016-07-13 00:39:03

zo mensen, dat zijn weer de nodige(meest leuke) ervaringen. En maar knackebrot eten en visjes erbij. Is daar trouwens wat te vangen? Haringen? Wij zijn weer terug uit Arnemuiden, we hebben de Zeeuwse shops behoorlijk bestormd. Geen echt terrasweer meestal, maar ook geen regen. Zo te lezen hebben jullie het beter. Geniet lekker, ik zie uit naar jullie volgend verslag!

ank van sambeek 2016-07-13 06:18:39

Hoi Ad en Els, vergeet onderweg geen taxfree drank in te slaan, want in Zweden is dat uit den boze en onbetaalbaar! Pas op dat Sjefke niet tussen wal en schip valt, want dan moet je hem opvissen. Doe Abba de groeten van ons en behouden vaart!

Gijs en Leny 2016-07-13 12:48:21

Hoi Ad en Els, Hoe is het met je hand? Nou moet Els zeilen zeker dan zal het wel een stuk sneller gaan. Veel plezier ik volg jullie op de kaart.

Piet Prinsen 2016-07-13 19:00:57

Al in Zweden?? Heb geen idee hoelang het varen is! Hoop beetje weer,mooie kiekjes en wat een enorm passagierschip,Hier piept het zonnetje in de namiddag even door,Maar zie bij jullie veel blauw aan de lucht,denk beter!, Echt een waardeloze zomer! En ja een leuk plaatsje dan vermaak je je weer,,,,,Lekker even shoppen! Goede reis verder,en geen ongelukjes meer!!

Eef mutsaars 2016-07-13 20:18:18

Hallo Ad en Els, leuk om te lezen en te zien hoe jullie reis verloopt. Veel groeten en een goede vaart terug.

John en Annie van Strien 2016-07-13 22:51:13

Hoi samen. De verslagen komen goed binnen Leuk om zo jullie reis te volgen. Het weer hier is ook halen en brengen. Dus ook niet bijzonder. Zweden is een mooi en leuk land, dus daar zul je je best vermaken. Veel plezier en vooral goede reis. Gr.Els den Boer

Els den Boer 2016-07-14 14:56:26

Leuk dat jullie nu naar Zweden gaan. Dat is wel weer wat anders als Polen, Jullie zien zo wel lekker veel. Geniet nog een tijdje van jullie vaartocht.

Jeanne en Theo 2016-07-16 22:28:02
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.