Loopdag 7, Grandas de Salime - A Fonsegrada

Spanje, A Fonsagrada

Vanmorgen vroeg vertrokken vanwege de warmte. Het werd einde middag zo'n 30 graden nog. En daardoor was het laatste hellinkje A Fonsegrada in killing.
Best een relatief lange etappe van 26 km, waarvan de eerste 12 km weer klimmend naar de Alto. Asturias uitgelopen en Galicia ingelopen. Je merkt het direct. Van wilde stenige paden naar dubbelbaans looproutes. Ook de richtings-stenen modern. Zelfs een hekje langs het pad voor het geval je zou vallen. Galicia op en top. (Eerlijk gezegd vonden we het 'wilde' Asturias veel leuker dan dit 'nette' gebeuren, maar goed, als pelgrim neem je het zoals het zich aandient)
In de middag het hotel eerst in voor wasje (de kleding) en dasje (gedoucht en in wat nettere kleren) en daarna een welverdiend biertje op een zonnig terras.
Vroeg kunnen eten gelukkig in één van de drie Pulperias (Octopus restaurants) die het dorp rijk is. Yammie!
Om 20 uur (+10 Spaanse minuutjes) kwam er iemand naar ons hotel om in te schrijven.
Best apart, in de middag hotel onbemand, deur open, via telefoon "kamer 203" is voor jullie, sleutel ligt op het nachtkastje. Nu lekker slapen zo en morgen weer een mooie etappe.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Dank je wel, Gert! Overblijfsel van het vroegere Badedasje dus.... Het viel juist ons op dat wij ons - tot 2 keer toe in pünktlich Duitsland nog wel - niet meer hoefden in te schrijven na een eerdere reservering per mail.

Désirée 2022-10-05 15:19:34

Wat een mooie tocht. Dat vergeet je je hele leven niet meer. Een 'nadeel': Je raakt aan die Camino('s) zo 'verslaafd' dat je iedere keer weer terug wilt. Overigens een heel plezierige en zeer gezonde verslaving! Het ga je goed.

Frans 2022-10-05 19:41:49
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.