Van Valladolid naar Peñaflor de Hornija.

Spanje, Peñaflor de Hornija

Met de bus naar Simancas, een ritje van 20 minuutjes stad en snelweg. Wel veel industrieterrein en bebouwing. Maar goed dat Arturo zei: Neem echt de bus. Niks aan om te lopen. Het pad komt langs de bushalte. Geen probleem dus om het op te pakken. Mooie stalen sculpturen langs het pad. Leegte. Ruimte. De eerste 6km naar Ciguñuela lekker gelopen. Bewolkt maar droog, zelfs zonnetje af en toe. Na de koffie, tortilla en spekblokjes (nieuw ontdekt, jammie!!!!!!) en de GROTE leegte. Meseta, Tierra de Campos, The Gothic Fields. Hier houd ik van. Maar wel een beproeving dit keer. Koud, snijdende wind, regen. In Wamba, van die bekende ?!?!?! Koning Wamba, weer een hartverwarmend (en qua nodig ook voor de rest!!!) moment. Ik schuilde even bij de kerk van Wamba. Keek rond voor wat water in mijn fles. Is de fuente (dorpsbron) al voor de winter afgesloten. Gaat er een deur open, oud vrouwtje. Wilt u water??? Ja graag. Zo mooi weer, DAT zijn je momentjes. 15 km’s dus in kou, wind en regen in een onbeschut, vlak landschap. Dan ben je blij met je eigen landhuis in Peñaflor. Door en door koud en nat aangekomen. Eerst half uurtje in slaapzak met deken er over en daarna warme douche. Dan de kroeg in met wijntje en hapje. Ook Wi-Fi hier en niet in mijn albergue dus een vroeg verslagje. 34.600 stapjes, 26 km.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Nou dat lijkt wel erg op de Meseta van de Frances. Alleen had ik toen 40 graden. Toch fijner denk ik dan een snijdende wind. Maar je hebt het weer gedaan. Geniet lekker van je pelgrimsmenu en wijn Gert!

Elisabeth 2018-11-06 18:50:26

Mooie beschrijvingen Gert, erg gaaf. Ook van al het lekkers onderweg:-). Toi toi!

Remo 2018-11-06 19:47:08

Fijn dat we weer konden "meelopen". Mooie foto's en mooie ontmoetingen.

Corrie 2018-11-06 21:30:39

De eindeloos lange paden en wegen. Echt de Meseta van de Camino de Madrid. Als je ook hiervan kunt genieten/er vrede mee hebt, ben je een echte Peregrino. De verlatenheid en het 'oneindige' heeft ook heel veel te bieden! Ultreia.

Frans 2018-11-07 13:59:41
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.