Reguejada - Cobreces

Spanje, Cóbreces

Een apart dagje. Na het ontbijt met Paul weer op pad. Een weg die al snel langs de chemische fabriek van Solvey voert. Best lang. Daarna de rural weer in en al snel Tatjana achterop gelopen met serieuze voetproblemen. Mijn stok geleend en zoals altijd gaf St Jacob weer een oplossing. Een paar houthakkers met een kettingzaag die voor haar een stok op maat maakten. Mooi!!! Hierna door naar Santilliana del Mar. Mooi historisch plaatsje met stiftkerk en abdij. Verder door landweggetjes naar een mooie kerk op de top van een heuvel. Veel uitleg gehad (deze was een keer open!!!) evenals een stempel en een appel. Hierna door naar Cobreces. Een grote albergue met wel 150 plaatsen. Een oude kostschool. Dus ook tig douches en mega eetzaal. Ipv 2 douches per 50 pelgrims nu 50 douches voor 2 pelgrims. In de kroeg er tegenover ook weer een prima hap. Veel Spanjaarden keken tv aangaande de onafhankelijkheid, of niet, van Catalonie. Waar was jij toen... nou hier!!!! Totaal 32250 stapjes, 25km.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Wat een mooie route. En de abdij is werkelijk een prentenboek van oude kloosters. Echt top! Ook die lappen vlees mogen er zijn. 'T is maar goed dat je veel kilometers maakt anders zou je nog vierkant worden.... Verder een goede tocht toegewenst en benieuwd naar het vervolg in woord en beeld.

Frans 2017-10-11 12:21:04
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.