Van Cercedilla naar Zamarramala

Spanje, Segovia

Lekker uitgeslapen vandaag in de hostal omdat de trein pas om 12:30 ging naar Zegovia. Op mijn gemakje naar het station om alvast een ticket te kopen. Hoy NO tren a Segovia klonk het vanachter het loketglas. In mijn beste Spaans gevraagd hoe dan wel???? Nou, met de bus terug naar Madrid en vandaar met bus of trein naar Segovia. Gelukkig gaat die bus ieder half uur dus snel de spullen gepakt en op naar de bushalte. Ruim uurtje later in een mega busstation waar vandaan ook weer de bus naar Segovia vertrekt. Nog geen 10E in totaal en dat heb je dus twee keer ruim een uur in super de luxe bussen gezeten met eigen TV enz. Op de autoweg boven over de pas inderdaad ook regen/mist/sneeuw, dus de waarschuwing was niet voor niets. Vanaf het busstation eerst in Segovia het pad weer opgezocht. Bij het aquaduct (zooooo mooi!!!) de route opgepakt. Nog even de kathedraal bezocht. Stempel gehaald en St. Iago een lampje bezorgd voor een goed reis. Hierna rustig naar het volgende dorpje Zamarramala gelopen en ingecheckt in de albergue. Ik ben de enige, evenals zo vroeg in het dorpsrestaurant. Maar voor pelgrims doen ze veel dus een heerlijke hap besteld. Met een rood wijntje erbij is de dag alweer bijna over. Morgen lekker bijtijds lopen, op naar de volgende stek. 10.250 stapjes. 7,8 km.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Hola Gert, Leuk om je te volgen al is het weer niet helemaal wat je zou hopen. Nou ja hoort er allemaal bij net als bus of trein als het zo op je weg komt. Ik denk dat er niet veel medepelgrims zijn in deze tijd? Buen Camino

Elisabeth 2018-10-31 18:40:08

Mooie foto's! Waarom ben je zo laat in het jaar gegaan? Dan kun je dit soort weer verwachten, ook in Spanje. Dit is geen kritiek. Mogelijk is het heel bijzonder. Overigens heb ik de Primitivo gelopen in mei met veel regen en ook sneeuw....

Frans 2018-10-31 19:55:40

Geweldig je te kunnen volgen. Door jou is m'n interesse voor de camino de Madrid getrokken. Na dit jaar de Via de la Plata gelopen te hebben heb je me het plan aangereikt voor voorjaar 2019, dankjewel ;-) Lees graag verder je vervolgverhalen, dank voor de tips.

John 2018-11-06 21:17:29
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.