Loopdag 6, Bercuedo - Grandas de Salime

Spanje, Grandas de Salime

Een mooie, maar vermoeiende loopdag. Een aanslag op de gewrichten. Prachtige zonsopgang en mist in het dal. Twee hoogjes op en daarna een laaaaaaaaannnnngggge afdaling (-800 meter) naar de stuwdam.
Door de wolken heen. En na de stuwdam nog een paar honderd meter weer omhoog. (+400 meter)
De wolken waren zo mooi, er boven, er in, en er onder.
In Grandas aangekomen de bekende routine (wasje/dasje) en daarna naar het terras. Pulpo gegeten. Een eerste kerk dienstje (de oefening) hierna en daarna nog de folklore van hier, de doedelzakken.
Alles raar eigenlijk. Je zit in de bergen inktvis te eten (heel gewoon hier) en daarna de doedelzak band (ook heel gewoon) Galicia = Gallic = Ierland/Schotland van oorsprong.
Genoten vandaag van landschap, eten, kerk en muziek. Topdag!!!

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Ohhhh... Geweldige mooi foto's!! Leuk om jullie zo te volgen.

Rianne 2022-10-03 23:48:39

Als ik zie hoeveel inspanning jullie moeten leveren om die calorieën te verbranden zakt de moed mij wel in de schoenen..... Wasje/dasje omdat het rijmt en/of het een vaste uitdrukking is? Af en toe zien we een wasje, nooit een dasje.......

Désirée 2022-10-04 11:51:35

Wat een schitterende foto's weer, en dan de rust die de omgeving uitstraalt!

Matthieu 2022-10-04 12:09:18

Prachtige foto’s hoor. Vooral die boven de wolken zijn gemaakt. Lijkt mij een bijzondere ervaring om ‘op de wolken te lopen ‘.

Ron Weber 2022-10-05 20:09:51
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.